reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
To gdzie spały Wasze dzieci jak nie w łóżeczku??
Na dzień przy najmłodszej corze miałam kosz Mojżesza więc mogłam ją mieć blisko zawsze, a w nocy z nami w łóżku. Stawiam na wygodę i na to by się wyspać. A wstawanie na karmienie, tylko by niepotrzebnie ją rozbudzalo i mnie. A jak była przy mnie, tylko podawałam odpowiednią pierś i spalysmy dalej :)

reklama
Nie korzystałam, ale córcia koleżanki ma. Jest gruby i sztywny materac. Malutka długo w nim spała. Zobaczymy jak to będzie. :)

Smoczki uwielbiam, bo można choć na chwilę wstać z łóżka. :D U mnie dwa maluchy używały chętnie. Podawałam w wieku kilku dni po wyjściu ze szpitala :)
A jak karmilas? KP czy mm?

Ja mialam tylko w domu lozeczko, wozek, przewijak,wanienke, pozniej krzeslko do karmienia, zadnych bujakow,hustawek,czy chodzikow nie było i było fajnie [emoji846] nie mówię nie takim rzeczą,ale wtedy wydawaly mi sie zbedne

A jak karmilas? KP czy mm?
Pierś. Pierwsze 2,5 roku, drugie tylko 4 mce bo praca, w miedzyczasie szpital gdzie nie mogłam przebywać, wiec stwierdziłam, że i tak bym odstawiała, więc nie przedłużam. Wtedy byłam na tyle naiwna, że praca była dla mnie wszystkim. :( Acha, dzieci nie miały zaburzonego odruchu ssania, ani nic z tych rzeczy typu opóźniona mowa. Córcia na 1,5 roku składała pierwsze proste zdania. Syn w wieku dwóch lat. Smoczka miały, dopóki nie poprzegryzały. ;) Ok.roku czasu.

Rzecz w tym, że smoczek może, ale nie musi, zakłócić ssanie piersi. Nie zawsze tak się stanie, ale po co ryzykować. Szczególnie w pierwszych tygodniach życia dziecka nie powinno się podawać smoczka

Ja z drugiej strony w życiu bym sie z takim małym dzieckiem nie wyspała w łóżku. Byłabym się że cos mu zrobię ja albo mąż. Jednak początki są trudne jest sie mega niewyspanym i nie wie sie do końca co robi. Ja sie bardziej wysypiałam jal wiedziałam że jest bezpieczna z swoim łóżeczku. A smoczek mimo wszystko daliśmy jak miała 6tyg. Pięknie jadla miała swoje pory. Pięknie przybierała na cycu nie chciałam nic jej mieszać smoczkami. A jak całkiem sie uregulowała dalam smoczek. Także wszystko zależy od rodzica i dziecka.

Ja z drugiej strony w życiu bym sie z takim małym dzieckiem nie wyspała w łóżku. Byłabym się że cos mu zrobię ja albo mąż. Jednak początki są trudne jest sie mega niewyspanym i nie wie sie do końca co robi. Ja sie bardziej wysypiałam jal wiedziałam że jest bezpieczna z swoim łóżeczku. A smoczek mimo wszystko daliśmy jak miała 6tyg. Pięknie jadla miała swoje pory. Pięknie przybierała na cycu nie chciałam nic jej mieszać smoczkami. A jak całkiem sie uregulowała dalam smoczek. Także wszystko zależy od rodzica i dziecka.
Maz by mi nie pozwolil spać z dzieckiem jak kiedys przysnelam to pilnowal i mnie obudził i zly byl [emoji23] lozeczko mialam kolo lozka, bylo wygodnie

reklama
Do góry