Beata86
Fanka BB :)
Aha ważne aby płacili przez rokMacierzynski ogólnie rok. Ale to jest w dwóch etapach macierzyński i rodzicielski . I akurat wypada rok bez dnia czy dwóch zależy jaki rok mamy.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Aha ważne aby płacili przez rokMacierzynski ogólnie rok. Ale to jest w dwóch etapach macierzyński i rodzicielski . I akurat wypada rok bez dnia czy dwóch zależy jaki rok mamy.
Dlatego ja tez tej krwi nie robie przez nia mozna w stres wpascJa jak będę robiła prenatalne to też bez krwi. Gdyż w pierwszej ciąży wyszło mi źle z krwi i cała ciążę się bałam. A mój lekarz powiedział, że usg dobrze i że on tym bardziej się sugeruje więc nie wiem po co ta krew.
A jak tak z innej beczki macie jakieś przeczucia co do płci dziecka? Chciałbyście już wiedzieć, czy jest Wam zupełnie obojętnie?? Wiadomo zdrowie najważniejsze, ale wkraczam powoli w etap intensywnego oglądania ubranek
Byłam w dwóch ciążach ale w żadnej nie badalam krwi... o co chodziło z tym ryzykiem???Z 15 min mi tam gmerał bo dzidziol karku nie chcial pokazac, mialam dowcipne.
No mam w piatek miec i sie zastanawiam czy jest sens czy tylko zwykla wizyta
Edit: mialam tylko usg bez krwi bez wyliczania ryzyka
Będzie dobrze!
Powinnaś się cieszyć że od razu Ci usg zrobili mojej znajomej jak powiedziała że plami to ginekolog powiedział bez badania że ciąża martwa i wysłał ja na usunięcie na szczescie przed tym babeczka zrobiła jej usg i się okazało że wszystko jest w porządku urodziła zdrową córeczkę! Nie wiem skąd się tacy lekarze biorą..
Takie sa ceny u mnie 500 zl biorą ja mialam na nfz ze wzglad na poronienia i podejrzenie wady, a kosc nosowa moze ostatnio ci zwykly gin mierzył,a to nie to samo tamci mierza przepływy itp, moze zrob samo usg,a krew daruj sobie. Mnie namawiali po krwi na testy nimfy za 2.5 tysMasakra słuchajcie, zadzwoniłam się umówić na te prenatalne i Pani mi zaśpiewała 160zł za PAPPA i 250zł za usg plus 50zł za interpretację... Chyba zbankrutuję.
W pierwszej ciąży miałam tylko mierzona kość nosowa i tyle.. Trochę jestem tym zdziwiona i nie wiem czy przypadkiem nie żerują trochę na matkach, które chcą być spokojne...