reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2019

Kiedy założyć wątek zamknięty?

• 1 miesiąc

Głosów: 5 100,0%
  • 3 miesiące

Głosów: 0 0,0%
  • 5 miesięcy

Głosów: 0 0,0%

• Wszystkich głosujących
    5
  • Ankieta zamknięta .
Hej hej, dziś już na spokojniej mogę pisać, ochłonęłam po wczorajszym teście. Podczytywałam Was od samego początku i bardzo chcę tu z Wami zostać ale jestem jeszcze 4 dni przed terminem @ :/... Ale na razie ciąża jest, dzisiejsza krecha równie mocna lub lekko silniejsza od wczorajszej. Więcej już nie testuję, więcej już zrobić nie mogę. Pozostaje czekać.
Chciałam Was jeszcze zapytać o suplementy. Biorę obecnie Femibion 1, bo został mi po grudniu i Magne B6, bo zauważyłam, że Femibion nie ma w składzie magnezu. Jakie Wy bierzecie suplementy? Kwas foliowy, który jest w Femibionie wystarczy, prawda?
Ja biore femibion ale 0 jeszcze bo on nie ma zelaza ktore podobno nie jest wskazane w 1 trymestrze. Oprocz tegp biore magne b6

reklama
Hej hej, dziś już na spokojniej mogę pisać, ochłonęłam po wczorajszym teście. Podczytywałam Was od samego początku i bardzo chcę tu z Wami zostać ale jestem jeszcze 4 dni przed terminem @ :/... Ale na razie ciąża jest, dzisiejsza krecha równie mocna lub lekko silniejsza od wczorajszej. Więcej już nie testuję, więcej już zrobić nie mogę. Pozostaje czekać.
Chciałam Was jeszcze zapytać o suplementy. Biorę obecnie Femibion 1, bo został mi po grudniu i Magne B6, bo zauważyłam, że Femibion nie ma w składzie magnezu. Jakie Wy bierzecie suplementy? Kwas foliowy, który jest w Femibionie wystarczy, prawda?
Ja biorę tylko kwas foliowy. Dzis ide to zapytam o resztę. Nie stresuj sie tym terminem @ bo juz bardzo długo jej nie zobaczysz. Test napewno nie kłamał. One kłamią wtedy jak sa cienie cienia niektórym one potem znikaja. Ale Twoje kreski sa grube.

Ja biore femibion ale 0 jeszcze bo on nie ma zelaza ktore podobno nie jest wskazane w 1 trymestrze. Oprocz tegp biore magne b6

Pewnie co lekarz to opinia, mi mój gin zalecił Femibion 1 więc już mu zaufam. :) Ale poczytam o tym żelazie w 1 trymestrze.

@agrafka07 przeczytaj sobie wpis Pana Tabletki na temat witamin w ciąży. Podaje też link do oficjalnych rekomendacji Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego. Ja po jego lekturze kupiłam inne witaminy niż początkowo

@agracka07 ja biorę tylko kwas foliowy. Później pewnie dokupie tylko jod, witD i DHA

Za to ja patrzę na rekomendacje MamyGinekeolog bo ina nie pojleca zadnych suplementów, zadnej konkretnej firmy nie podaje, ona nie reklamuje. Jedynie pokazuje rekomendacje aktualne.

dziewczyny u mnie sytuacja niepewna nie wiadomo czy ciąża się utrzyma czy poronię. Wczoraj jak byłam w wc to na papierze krew....poźniej juz ok a dziś rano już ciemne. rano byłam u gina i zwiększył mi duphaston do 3x1 powiedział ze na tym etapie nic więcej zrobić nie idzie i nie wiadomo co będzie dalej ;(

dziewczyny u mnie sytuacja niepewna nie wiadomo czy ciąża się utrzyma czy poronię. Wczoraj jak byłam w wc to na papierze krew....poźniej juz ok a dziś rano już ciemne. rano byłam u gina i zwiększył mi duphaston do 3x1 powiedział ze na tym etapie nic więcej zrobić nie idzie i nie wiadomo co będzie dalej ;(

Straszne wieści! [emoji22] mam nadzieję, że jednak wszystko dobrze się skończy i będziesz cieszyła się dalej już spokojną ciążą.

Monia odpoczywaj i spróbuj się nie stresować. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.

reklama
Monia to prawda, że robisz już wszystko co możesz zrobić, są tylko dwa wyjścia, oby udało się i skończyło się pozytywnie.

Do góry