kwasek
Fanka BB :)
Ja też się z checia dowiem gdzie można go znaleźćGdzie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja też się z checia dowiem gdzie można go znaleźćGdzie
Mi tez zawsze lekarze kazali tylko brac kwas a witaminki jeść w owocach i warzywachJa sama tak uważam, dlatego w każdej z poprzednich ciąż wystarczał mi na pierwszy trymestr sam kwas foliowy
Z czasem dochodził też magnez czy żelazo, ale to z niedoborów.
Teraz, jak już pisałam wcześniej, jestem w innej sytuacji - nadal karmię piersią i mimo zdrowego, różnorodnego odżywiania widzę jakiego kopa dodatkowych mikroelementów potrzebuje mój organizm.
A dobra już znalazłam. przy okazji wpisałam się do wątku z wizytamiJa też się z checia dowiem gdzie można go znaleźć
Ja jeśli zdrowie. pozwoli chcę pracować prawie do końca. W ostatniej ciąży pracowałam do końca 7 miesiąca i teraz minimum też tak bym chciała.Jakaś mama pracuje do końca lub przynajmniej do trzeciego trymestru? Czy wszystkie idą na L4? Ja raczej nie mam wyboru i muszę. U nas L4 tylko w razie gdy jest mi coś naprawdę. No i jako samotna matka raczej muszę. Przyznam, że popołudniu marzę o tym, by choć na pół godziny się położyć. Albo rano pospać do 8:00. Udaje mi się jedynie czasami w weekendy. Kompletnie nie mam dziś ochoty jeść. Ale wmusiłam w siebie bułkę. Noe potrafię żyć bez kawy.
Ja tez szybko poszlam. 17.06 sie dowiedzialam a od 1.07 juz na l4. Nie chcialam ryzykowac kolejną stratąJa na L4 od 4 tyg ciąży jestem. Mam pracę w szkodliwych warunkach, nienormowany czas pracy od 7 do 11 godz dziennie. Do tego dwójka maluchów w domu.
Ja będę pracować dopóki będę się dobrze czuć. lubie swoja prace i tych ludzi. No chyba ze bede musiala wczesniej ze wzgledu na zagrozenie ale taki scenariusz wykluczam.W ostaniej ciąży poszłam w 6stym miesiącu a w pracy powiedziałam w 5.Jakaś mama pracuje do końca lub przynajmniej do trzeciego trymestru? Czy wszystkie idą na L4? Ja raczej nie mam wyboru i muszę. U nas L4 tylko w razie gdy jest mi coś naprawdę. No i jako samotna matka raczej muszę. Przyznam, że popołudniu marzę o tym, by choć na pół godziny się położyć. Albo rano pospać do 8:00. Udaje mi się jedynie czasami w weekendy. Kompletnie nie mam dziś ochoty jeść. Ale wmusiłam w siebie bułkę. Noe potrafię żyć bez kawy.