Ja myślę, że szkoła rodzenia jak najbardziej się przydaje. Ja chodziłam w pierwszej ciąży i naprawdę można było sporo przydatnych informacji tam otrzymać. Teraz już nie będę chodzić, ale jak ktoś jest w pierwszej ciąży, to uważam, że naprawdę może skorzystaćA myslalyscie nad szkołą rodzenia? Moja koleżanka chodziła tu w Toruniu i była bardzo zadowolona, mnóstwa rzeczy się dowiedziała, ta szkoła rodzenia jest za darmo jedyny warunek to wziąć później od nich położna, a warto bo koleżanka mówiła że świetna babka i bardzo poleca
reklama
Zdaje sobie z tego sprawę tym bardziej że pracuje w żłobku ale ja chyba jednak będę chodzić zależy mi na tej położnej bo w przychodniach są słabe i może dowiem się czegoś nowegoRozumiem jeśli ktoś ma pierwsze dziecko moze sie przydac, chociaż szczerze ja przy synie nie mialam problemu to przychodzi samo taka intuicja wiesz co robic
polcia177
Fanka BB :)
Ja tez jestwm z Torunia. Do szkoly rodzenia chodziłam na ul.Morcinka i pani Teresa była moją położną super kobietaA myslalyscie nad szkołą rodzenia? Moja koleżanka chodziła tu w Toruniu i była bardzo zadowolona, mnóstwa rzeczy się dowiedziała, ta szkoła rodzenia jest za darmo jedyny warunek to wziąć później od nich położna, a warto bo koleżanka mówiła że świetna babka i bardzo poleca
I ja byłam z tej szkoły zadowolona
Papillonek1980
Ja też lubię brytki. Morelowy albo błękitny. Tyle że dobra hodowla to min. 2000, a na hodowlę 4000-5000.Ja kocham brytyjczyki ❤ trzeba jednak wydać ten 1.200-2000, nie stać mnie teraz ale może a za kilka lat widziałam e na zywo i to są bardzo grzeczne koty!
iskierka2610
Ja tam nie wierzę Ale jak się czyta jakieś historie to ciarki przechodzą. Raczej nie będę ta chrzestna Ale nie dlatego że ciaza tylko ona chce już we wrześniu robić. A wrzesień mam zawalony. Badania prenatalne plus większość wyników prywatnych, w sobotę wesele i jeszcze szczepienie małego również płatne. Więc wydatek jest. A na dodatek siostra mieszka w Anglii więc trochę mi nie pasuje tym bardziej że mdłości dalej trzymają.
agrafka07
A myslalyscie nad szkołą rodzenia? Moja koleżanka chodziła tu w Toruniu i była bardzo zadowolona, mnóstwa rzeczy się dowiedziała, ta szkoła rodzenia jest za darmo jedyny warunek to wziąć później od nich położna, a warto bo koleżanka mówiła że świetna babka i bardzo poleca
U mnie w miasteczku szpital prowadzi szkołę rodzenia i na pewno z niej skorzystam. Oprócz porad dotyczących porodu i opieki nad dzieckiem, w planie też jest zwiedzanie oddziału położniczego i sali porodowej. Ja pierworódka jestem, wolę, by wszystko, co ważne powiedzieli mi za wczasu.
Właśnie o tej szkole myślęJa tez jestwm z Torunia. Do szkoly rodzenia chodziłam na ul.Morcinka i pani Teresa była moją położną super kobieta
I ja byłam z tej szkoły zadowolona
Ewka_85
Też mam w domu. Fajna sprawa [emoji7]Witam nowe mamusie
Doszedł mi dzis detektor tetna płodu udalo mi sie znaleźć serduszko dzidziusia moze nie od razu ale udalo sie
Ewka_85
A propo położnej moja przyszła 3 razy po 40min...badala mnie...krocze, piersi...mlodego zawsze wazyla i ogladala. U nas bardzo sie przekładają. Ostodkow zdrowia jest bardzo wiele wiec moge wybrac położną czy wziac taka ze szkoly rodzenia. Z kim nie rozmawiałam wizyty wygladaly podobnie. Chyba w moich stronach to norma. Położne sa bardzo pomocne w pytaniach odnośnie opieki, pielęgnacji itp. Sa tez zorientowane w wielu pokrewnych tematach.
reklama
Ewka_85
Bardzo słusznie. Dobrze znać oddzial i wiedzieć jak wyglada przyjecie w konkretnym szpitalu. To działa uspokajająco, że wie sie co i jak.U mnie w miasteczku szpital prowadzi szkołę rodzenia i na pewno z niej skorzystam. Oprócz porad dotyczących porodu i opieki nad dzieckiem, w planie też jest zwiedzanie oddziału położniczego i sali porodowej. Ja pierworódka jestem, wolę, by wszystko, co ważne powiedzieli mi za wczasu.
Podziel się: