reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marzec 2013

Witam!
To ja mam jakiegoś centymetrowego kolosa w domu. Przy szczepieniu Ninka ważona - 5 kg i mierzona - 66 cm :szok: jest tak długa jak Tymek gdy miał 4 miesiące. Ogólnie cudowne dziecko!! Śpi całą noc, bo budzi się dopiero po 5 rano. A wczoraj pierwszy raz głośno się śmiała :-) Nas czeka wizyta u neurologa, bo Ninka ma podejrzenie wzmożonego napięcia mięśniowego i mamy jedno szczepienie odroczone, bo my też szczepimy tymi z NFZ. Co do @ to ja miałam jakieś plamienia, ale nie.wiem.czy to @ był czy co. Dopiero 7 czerwca mam wizytę u gina. A 8 czerwca jedziemy na Chorwację z 4 znajomych i już nie możemy się doczekać. A co do wagi, to hmm...to jeszcze duuużo do mojej wymarzonej, ale po ciąży nie zostało mi już nic, nawet mam 2 na minusie.

reklama
hej

U nas byl dlugi weekend ktory spedzlismy poza domem
Masakra jakas bo cale dnie bylismy na podworku a ze pogoda sie zessula to sobie Ethana przeziebilam. Kurcze spal a ja nie zauwazylam ze mu nozki nie przykrylam:-(
Popoludniu podjade z nim do pediatry bo w nocy mial temp. 38,4` i cos zaczyna mi pokaslywac
Kurcze przez takie przeoczenie synusia sobie zalatwilam
Dzis rano mial 37,3´z tym ze trzeby odjac 0,5 stopnia bo mierzylym w odbycie. Mimo to i tak podjade niech zobaczy i przebada. Koniecznie potrzebuje recepte na czopki przeciwgoraczowe bo nie mam. Tu dzieci maja leki darmowe wiec nie bede sama kupowala skoro moge miec za darmo:sorry2:
Maz zawiozl Laure do przedszkola i ma ja odebrac.

Dzień dobry :)

pogoda się psuje:crazy: zobaczymy co będzie popołudniu, ale na wszelki wypadek już babcię załatwiam, żeby Matika odebrała...

czeka na mnie góra prasowania rzeczy małej księżniczki, sama sobie roboty dowaliłam, bo nakupowałam sukienek, spódniczek, spodenek i innych cudów:-p

no ale teraz kawka i ciacho i reeellaksik:-p

Anka zdrówka dla Ethana!!! Mam nadzieję że szybko wróci do formy :)
Asinka jedziecie autem do Chorwacji? zazdroszczę wakacji :)))
a Ninka pięknie rośnie!!
Królowa Jupiiii to macie temat pępuszka z głowy :)
Madzia ty nasz forumowy pracusiu:-p
Deizii buziak dla słodziaka za te trzy miesiączki :***

Truskafffka pojde w twoje slady i tez szczele sobie kawusie :))
Ja wczoraj wypralöam 2 raz wiec i u mnie prasowanie czeka a dzis znow wlacze dwie prlki wiec sporo sie tego uzbiera:baffled:
Deizzi ale ten czas zelcial:szok:juz trzy miesiace:szok: jeszcze tak niedawno pisalaysmy o czopach, bolach a tu juz wnet nasze dzieci siedziec beda:-D:-D
Betina przytulanie po pracy dzieciatka jak najbardziej wskazane. Napewno szybko bedzie poprawa:tak: i trud zostanie wynagrodzony
Asinka juz teraz ci pisze ze ta Chorwacja to napenwo bedzie udana:tak:
Makunia ale mnie rozsmieszylas z ta kupa:-D

Witam się wtorkowo:)
Deizzi wszystkiego najlepszego dla Ignasia z okazji 3 miesięcy:) czas strasznie szybko leci:)
Asinka wysoka dziewczynka będzie z Ninki:) mój Mariuszek był ostatnio mierzony i ważony jak miał 6tyg, to wtedy był taki jak jego brat jak miał 3 miesiące:) zazdroszczę wakacji:)
Anka zdrówka dla Ethana
Truskafffka podziwiam że prasujesz wszystkie rzeczy:) ja prasuję tylko to co trzeba:) u nas też dziś kiepska pogoda, niby zimno nie jest ale też są takie ciemne chmury, więc na razie siedzimy w domu. A z pracą to korzystam z okazji jak można dorobić, bo jak wrócę do pracy to zwykła pensja bez nadgodzin niestety nie starczy mi na kredyt, opłaty, przedszkole i żłobek. Mój mąż nie zarabia za dużo, więc jego pensje przejadamy:)

Mój maż prawie 2 godziny temu poszedł do pracy, więc zostałam sama z chłopakami do wieczora. Za oknem nieciekawie, ale może choć do ogródka wyjdziemy, łatwiej będzie się schować jakby zaczęło padać.

My po wizycie
Ethan osluchowo czysty dostalismy kropelki do noska, syropek na kaszel i gdyby goraczkowal upomnialam sie o czopki
Dzis nie mam synusia bo non stop spi nawet je na polspiaco:szok: Jak spi to zdrowieje:tak:

Czekam na meza i pojade na zakupki, nie chce Ethana ciagnac ze soba. Dobrze ze dzis poszlam do tego lekarza bo im szybciej zareaguje tym lepiej, twardy chlopak bo jak narazie temp ma w normie:tak:
Usmialam sie gdy kobieta mowi do mnie: ale 7kg to chyba nie wazy? a ja jej na to ze ostatnio jak mial 8tyg wazyl 6,5. Babka zrobila oczy i spogladala z niedowierzaniem

anka26 oby Ethan szybko odzyskal energie i zdrówko! dobrze e szybko zareagowalas bo u takich maluszkow to z dnia na dzień może się pogorszyć
asinka już Ci zazdroszczę tej Chorwacji.. choć z drugiej strony tak dluza podróż autem z dwojka małych dzieci pewnie nie należy do najłatwiejszych
Deizzi ehh ten czas leci.. mój ma już 2,5 mc, a przecież dopiero co wyszliśmy ze szpitala ;)

my dziś towarzysko, młody poznal swoich kumpli a mama z innymi mamami zajadala się ciastkiem i kawa.
jutro tez społecznie bo jedziemy do rodziny na pol dnia.
kurcze nie tak latwo cwiczyc to lezenie na brzuszku, nie ma kiedy.. albo nas nie ma w domu, albo spi, albo nie ma humoru na takie atrakcje ;) dzisiaj lezał tylko 2 razy, jeszcze raz przed kąpielą sprobuje, a miał dziennie lezec po 10-15... :/

hej dziewczyny. czytuje co u Was ale nie mialam czasu ani sily pisac.bynajmnije nie z powodu kuby. Bioderka u kuby super:) zdrowy chlop. ciekawe ile wazy. we czwartek mamy szczepienia.licze ze nie bedzie zbytnio plakac. niestety ja ide na usg bo mam wrazenie ze polog mi sie nie skonczyl. i dzieja sie rozne dziwne rzeczy.chcialam zaczac cwiczyc ale nawet podniesienie glowy jak leze jest ciezkie;/ co za pech...
w weekend czekaja mnie dwie "imprezy" imieninowe. pogoda jest w miare ladna wiec korzystamy. dlugie spacery dobrze mu robia.

Królowa gratuluje odpadniecia kikuta!
anka jak bedzie duzo spac to szybko wroci do sil:)
betina ale w ogole on nie lubi lezec na brzuszku? moj uwielbia. nie umie zasypiac inaczej niz na brzuszku. no chyba ze jest w wozku na spacerze.

zuzkon w ogole nie lubi ;) tzn polezy kilka sekund i zaczyna okazywać niezadowolenie ;-)
Daj znac co po usg, trzeba o siebie dbac mimo ze w ciąży już nie jesteśmy.. Ja wlasnie się będę umawiać na cytologie i usg piersi musze zrobić..

reklama
betina - ale póki karmisz to chyba USG piersi nie ma sensu, nie?? pytałas lekarza??

Jasiek tez nie przepadał za leżeniem na brzuszku, ale od paru dni zaczął się oglądac do tyłu tak sie wyginając i zaczęliśmy go wtedy na brzuch przerzucac i teraz sam sie upomina ;) więc juz pięknie trzyma nawet główke i ciągnie ja podciągany do siedzenia... my jeszcze do szczepienia 2 tyg, ale pewnie 6 kg przekroczymy :tak:

anka - zdrówka dla Ethana - super, że tak szybko zareagowałaś...
mówisz, że leki dla dzieci macie za darmo - szok :szok:

asinka - podziwniam, że sie wypuszczacie z maluchami zagranice ;)
ja to jak dzieciaki małe to tylko w kraju wakacje ;) więc my Kołobrzeg w tym roku :-) i to z pediatrą dyżurująca w hotelu :-D
ale macie za to pogode gwarantowaną ;) ale Ninka długasna ;)

Deizzi - 3 miesiące - gratulacje dla Ignasia ;)
leci ten czas jak szalony.....

królowa - gratuluję odpadnięcia pępka - to naprawde rekord :tak:

co do nocek to ja sie nie wypowiadam ;) mój budzi się o 1.30, potem o 4, potem przed 6 itd.... więc chodze jak zombie :-D
ale on w dzień jest bardziej zainteresowany otaczającym go światem niz cyckiem ;) a jeszcze jak starszaki w domu i ich słyszy to mało mu sie głowa nie odkręci ;)

Do góry