Hej, u mnie ból brzuch ustał i czuję sie podejrzanie całkiem dobrze. Piersi też mniej bolą. Zgagi nie mam. Apetyt jak zawsze duży. Czekam na mdłości, a tu nic, ale to chyba jeszcze za wczesnie. Szkoda ze ten czas tak się ciągnie... Dziewczyny, napiszcie czy kiedy zamierzacie oznajmic w pracy o ciąży. Ja chcialabym juz po USG, bo mam stojąca prace i chciałabym, zeby mnie wspolpracownicy traktowali ulgowo.
reklama
Niektóre kobiety nie maja w ogóle objawów i rodzą zdrowe dzieci Nie ma reguł i na to trzeba się nastawić
Co do powiedzenia w pracy, to chyba powinnaś powiedzieć (prawnie) do 3 m-ca..ale skoro masz stojaca prace to im szybciej tym lepiej..
Co do powiedzenia w pracy, to chyba powinnaś powiedzieć (prawnie) do 3 m-ca..ale skoro masz stojaca prace to im szybciej tym lepiej..
HEJ dziewczyny, jak dobrze pójdzie to dołączę do waszej grupy, termin 4marzec. U mnie sytuacja wygląda następująco , wg moich obliczeń jestem w 2 tyg. od zapłodnienia. Byłam u gina w środę lecz jescze nic nie widać, mam iść za tydz. w środę, wczoraj robiłam hcg total ilościowo i wyszło 775,00, czyli potwierdzona ciąża dzwoniłam do gina i mówił że wszystko powinno być wporządku, ale trzeba poczekać....we wtorek kolejna beta hcg dla potwierdzenia, ja zwariuję bardzo się denerwuję i o niczym innym nie myślę...
kociatka
Fanka BB :)
Cześć dziewczyny
Widzę, ze się wątek powoli rozkręca :-) Pewnie za Wami nie nadążę, czytam tylko wieczorami gdy nie mam innych obowiązków (praca, synek).
Martocha, nic się nie martw - w poprzedniej ciąży też miałam niską bete i gin kręcił nosem. I co? I nic! Dzieciak rozwijal się prawaidłowo, jest dziś zdrowym i rozbrykanym roczniakiem. Często podobno niska beta jest przy chłopcach
Joannah, krt - ja też mam szkraba z lipca (ur 11 lipca 2011) i - jak wszystko pójdzie dobrze - w marcu przyszłego roku będzie miał towarzystwo. Fajnie, myślałam już że ja jedna porwałam się tak z motyką na słońce, ale widzę ze jest nas więcej!
Dzisiaj odebrałam wyniki bety z czwartku i nic z tego nie rozumiem - wyszło 173 w 25 dniu cyklu. Czy to nie za dużo? Wg niektórych norm to powyżej górnej granicy. Poprzednio miałam raczej bliżej dolnej... Czy to może oznaczać, że są 2 sztuki???? Ale byłyby jaja, gdyby tak było... Powtórzę badanie w poniedziałek
Martwić się będziemy całe 9 miesięcy, to jest pewne... Bo takie już są kobiety. Znajdziemy sobie zawsze powody :-)) Trzymam za wszystkie kciuk i&&&&&&&&&&&&&&&
Buziaki
Widzę, ze się wątek powoli rozkręca :-) Pewnie za Wami nie nadążę, czytam tylko wieczorami gdy nie mam innych obowiązków (praca, synek).
Martocha, nic się nie martw - w poprzedniej ciąży też miałam niską bete i gin kręcił nosem. I co? I nic! Dzieciak rozwijal się prawaidłowo, jest dziś zdrowym i rozbrykanym roczniakiem. Często podobno niska beta jest przy chłopcach
Joannah, krt - ja też mam szkraba z lipca (ur 11 lipca 2011) i - jak wszystko pójdzie dobrze - w marcu przyszłego roku będzie miał towarzystwo. Fajnie, myślałam już że ja jedna porwałam się tak z motyką na słońce, ale widzę ze jest nas więcej!
Dzisiaj odebrałam wyniki bety z czwartku i nic z tego nie rozumiem - wyszło 173 w 25 dniu cyklu. Czy to nie za dużo? Wg niektórych norm to powyżej górnej granicy. Poprzednio miałam raczej bliżej dolnej... Czy to może oznaczać, że są 2 sztuki???? Ale byłyby jaja, gdyby tak było... Powtórzę badanie w poniedziałek
Martwić się będziemy całe 9 miesięcy, to jest pewne... Bo takie już są kobiety. Znajdziemy sobie zawsze powody :-)) Trzymam za wszystkie kciuk i&&&&&&&&&&&&&&&
Buziaki
Ostatnia edycja:
Widzę, ze duzo dziewczyn robi betę. Ja poczekam do wtorku, mam nadzieje ze USG wszystko wyjasni (przynajmniej na razie(;-). A co do spraw formalnych, to lekarz powinien mi wydac jakieś zaświadczenie, ze jestem w ciąży?
Gratulacje dla kolejnej mamusi:-)
Gratulacje dla kolejnej mamusi:-)
ollga
Zaciekawiona BB
cześć jeśli chodzi o mdłości to ja mam tym razem bardzo ... i to już od kilku dni choć wiem że mówią ze to dopiero około 7 tygodnia się pojawia i w pierwszej ciąży nie miałam praktycznie wcale
a w pracy też pewnie szybko powiem , bo muszą szukać kogoś na zastępstwo - raczej tym razem zamierzam szybko na zwolnienie iść w poprzedniej ciąży pracowałam do 5 miesiąca i medalu za to nie dostałam ;-)
a w pracy też pewnie szybko powiem , bo muszą szukać kogoś na zastępstwo - raczej tym razem zamierzam szybko na zwolnienie iść w poprzedniej ciąży pracowałam do 5 miesiąca i medalu za to nie dostałam ;-)
reklama
kociatka
Fanka BB :)
Dzięki Kropka, ale wolę 1 sztukę Łatwo mi zajść w ciążę, przy takiej ilości stresu w pracy gorzej donosić... Więc jedno, zdrowe proszę
Olga, ja mam mdłości od początku 3 tyg, poprzednio było tak samo. NIe ma co się sugerować 'kiedy powinno' się coś pjawić
Olga, ja mam mdłości od początku 3 tyg, poprzednio było tak samo. NIe ma co się sugerować 'kiedy powinno' się coś pjawić