reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

marcóweczki w kuchni :)

reklama
mata- wlasnie makaronowa to moj nr 1!!! uwielbiam ja z szyneczka i kukurydza, aha i koniecznie drobny szczypior, wszyscy w domu ja uwielbiaja.

a makaronow przywiozlam sobie cala torbe z Wloch, ale cos patrzec na nie nie moge na razie, nie wiem o co caman, jednak ostatecznie zrobie, bo duzo jej wychodzi.

lenaka- oooo jakbym duzo tego ryzu nagotowala to i salatki duzo by wyszlo...pomysle
dzieki laski!

jajka w sosie chrzanowym

gotuje jajka na twardo i sobie czekaja ale lepiej zeby byly cieple…
do tego sos… potrzebuje: lyzki masla, 2 lyzeczek maki, pol kostki bulionu warzywnego (jak nie mam daje wolowy i tez jest), kilka kropel soku z cytryny, 2 lyzeczek chrzanu (takiego sloiczkowego), 4 lyzek smietany (porcja na 3 osoby albo 2 jak lubia duzo sosu)
Stopic maslo, dodac make. Tak przygotowana biala zasmazke zaprawic bulionem i gotowac na malym ogniu chwile az zgestnieje. Doprawic sola i sokiem z cytryny. Dokladnie wymieszana smietane z chrzanem wlac do sosu i wymieszac. Calosc podgrzac, caly czas mieszajac. Gotowe ;)

Składniki:
puszka czerwonej fasolki
puszka zielonego groszku
45 dag pieczarek konserwowych
30 dag ogórków konserwowych
5 jajek
3-4 łyżki majonezu
sól
pieprz

ogórki,pieczarki, jajka pokroić w kostke dodać odsączoną fasole i groszek. Wymieszać i przyprawić.

polecam też sałlatke ze świeżych warzym

Składniki

pekinka
4 pomidory
4 ogórki
puszka kukurydzy
sos koperkowo-ziołowy i sałatka jest

( czasami jak mam to dodaje papryke zieloną, czerwoną albo zamiast sosu ser feta, zależy co w lodówce mam)

A może sałatka po żydowsku,smaczna i tania:)

składniki

kilogram ziemniaków
6 jajek
2 cebule
sól, pieprz
majonez
natka pietruszki

Ziemniaki gotujemy w upinach, zimne kroimy w kostke, jajka również, cebule i natke drobno posiekać. Wszystko połaczyć i doprawić. (Majonezu dodać tyle żeby nie była sucha.)

Naprawde fajnie tak jak ktoś napisze poprostu co robi na obiad, nawet jak to schabowy z ziemniaczkami, bo pewnie wiele tu tak jak ja ma, że żołądek na wszystko sie przewraca, a przczyta cos przypadkiem i odrazu smak nachodzi :-) I lepsze samopoczucie na mysl o zjedzeniu czegos na co faktycznie sie ma ochote :yes:

U mnie jutro będą gołąbki tradycyjne (wszystko mam przygotowane, tylko doprawić, wymieszać i zawinąć), w planach jeszcze gołąbki leniwe (po cygańsku), ale jak mi mięsa starczy, bo zostały mi dwie porcje do zmielenia i blender spaliłam :zawstydzona/y: a dzisiaj były klopsiki w sosie własnym z kaszą gryczana i surówką :tak:

reklama
Do góry