reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcóweczki rosną ;)

Dolaczam do rywalizacji, jak widze nawet nie bede na szarym koncu, chcociaz duzo w tyle z rozmiarem brzuszka...:-Dale dzisiaj go po raz pierwszy zmierzylam i troche mnie zaskoczyl:laugh2:szczegolnie w obliczu niewielkiego przybrania na wadze..
93 cm obwodu
23t 2d
169 cm wzrostu
25 lat

reklama
Tigger nie przejmuj sie że jesteś na końcu z wielkością brzuchalka;-) bierz pod uwage zaawansowanie ciąży, można by porównywać nasze piłeczki gdybyśmy wszystkie były w tym samym tygodniu no nie?:tak::tak:

Wiec ja jestem na prowadzeniu :-D :-D :-D :-D hihi jakby bylo czym sie cieszyc,ale mimo wszystko fajna ta konkurencja :tak:

ale musze dziwczyny powiedziec ze ogolnie statystyki wzrostu to sa bardzo zblizone. hihi tylko ja od niej odstaje:tak: :tak: no coz przyzwyczailam sie:-D :-D :-D

Haha, no to jestem zaskoczona, bo moj brzuszek do malych nie nalezy a w porownaniu z moim zaawansowaniem ciazy do waszego to jest jednak malutki i bede obstawiac tyly ;-)

Moj obwod: 93 cm, w porywach 93,5 cm :happy:
Wiek ciazy: 26t 5d
Wzrost: skromne 160 cm :-p

Wyglada na to, ze wzrost ma tutaj ogromne znaczenie, a do tego nasza budowa :happy:

Wyglada na to, ze wzrost ma tutaj ogromne znaczenie, a do tego nasza budowa :happy:
Na pewno :tak: Dodaj jeszcze do tego kształt brzuszka. Mój jest nadal umiejscowiony głównie pod pępkiem - w najszerszym miejscu z rana mierzy 90 cm. A w "talii", gdzieś na wysokości pępka - 82 - 83 cm.

Melduję się we wtorkowy poranek i zaraz uzupełniam naszą listę:

KLASYFIKACJA GENERALNA WG OBWODU BRZUCHA :-D
1 - Miloku 110 cm / 25t 4d / 182 cm / 24l
2 - Martencja 104 cm /24t / 167cm / 26l
3 - Roksi23 100 cm / 27t / 170cm / 23l
4 - Kociczka76 98 cm / 23t 1d / 164cm / 30l
5 - Debiutantka 96,5 cm / 26t 3d / 163 cm / 33l
6 - JustineMyMind 95,5 cm / 24t 6d / 166,5cm / 22l
7 - Melanie 94 cm / 23t 5d /167 cm / 28l
8 - Agutek 93,5 cm / 26t 5d / 160cm / 25l
9 - Tigger 93 cm / 23t 2d / 169cm / 25l
10 - Malaga 91cm / 26tc / 162cm / 27l

Chyba nikogo nie pominęłam...?

Na pewno :tak: Dodaj jeszcze do tego kształt brzuszka. Mój jest nadal umiejscowiony głównie pod pępkiem - w najszerszym miejscu z rana mierzy 90 cm. A w "talii", gdzieś na wysokości pępka - 82 - 83 cm.

to fakt..
ja mierze w okolicach pepka, bo tam mam umiejscowiony brzuszek - jego najszersze miejsce, a tam gdzie mniej wiecej ty mierzysz to mam 100cm...bo tutaj dochodza mi juz niestety poczatki bioder - mam szerokie :happy:

a JA MAM TERAZ TAKI BRZUCH, ZE GDYBY NIE LENISTWO I RUSZYLABYM SIE PO MIARE, TO PEWNIE AWANSOWALABYM MINIMUM Z 4 OCZKA W GóRE :eek:

łe:-) nie dość że spadłam na 6 miejsce :-(;-)to okazuje sie że jestem z Was najmłodsza i nie wiem czy mam sie cieszyć czy nie:szok::szok:
Mój brzusio też najszerszy jest tuż pod pępkiem ale zauważam ostatnio że sie po malutu podnosi:-):-)

reklama
zauwazylam, ze rano jak sie budze to brzuszek jest taki mieciutki i malutki, a w ciagu dnia zaczyna sie coraz bardziej naprezac, az w koncu skora na nim jest tak naciagnieta, ze az twarda.... :szok: :-p

Do góry