reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowania czas start - czyli Marcowe ⏸ kreseczki 😅❤

reklama
Chyba czas skończyć temat i wrócić do testowania w terminie. Ja mam 1 test z zeszłego miesiąca i więcej nie kupię. Czeka sobie grzecznie do 24.03 chyba że będę miała jakieś super mega objawy choć się nie zanosi bo w sumie nigdy nie miałam.

A byłaś juz u gina z tym? Nie przeczytałam wszystkich postów od wczoraj, bo ich za dużo 😉
Ja jak w ciążę zaszłam to mnie nic nie bolało, najlepsze seksy ever 😃😃 jakoś przy staraniach nie potrafimy wyluzować, a to też niedobrze.
Tak tak na to nic już nie poradzimy taka moja anatomia 🙈 po prostu muszę z tym żyć i robić tak żeby było mi dobrze 🙈

Mnie często boli na początku, a jak się rozkręcę to jest ok. Chyba że wogole nie mam ochoty to boli cały czas. Byłam u ginekologa, wszystko ok, z badań też. Mi się wydaje, że u mnie czasami psychika działa i się blokuję przez to jestem cała spięta...
Ja stosowałam masę rzeczy 🤦 , żel wspomagający dodatkowo mnie uczula 😂 i kocham moją mamę, za to że mogę o wszystkim pogadać. Okazuje się, że to wcale nie jest rzadki problem tylko wstydzimy się o tym mówić ☹️ Ja słyszałam, że mukovagin raczej przy menopauzie ale może się mylę ale dostałam od mamy patent i muszę się podzielić, bo dawno nic mnie tak nie cieszyło 😍 wazelina 🤷 czysta wazelina zamiast setek wypróbowanych żeli 😁 spróbuj 🙂 ja teraz mam zaostrzenie i bałam się, że będzie masakra, wtedy się spinam bo co jak będzie bolało ale posłuchałam i jestem najszczęśliwsza na świecie 😍 zero bólu, pieczenia, sama przyjemność 🙂 przepraszam Was, że tak się uzewnętrzniam ale pierwszy raz od wielu miesięcy jest w 100% miło 🙂 leczyłam infekcje, brałam probiotyki, wszytko było czysto i problem nie znikał 🤦 lekarz mi powiedział, że to musi być stres i już ale z tym też jakoś trzeba żyć 🙂

Ja się zmagam z bólem ale ja mam tyło zgięcie macicy i nie każda pożycia jest dla mnie dobra bo tak to boli też nie zawsze ale są dni że boli 🙈
Hej! Też mam tyłozgcięcie macicy i czasami tez odczuwam ból przy stosunku.
Mojemu mężowi bardzo odpowiadają pozycje od tylu, mi nie bardzo,ale rzeczywiście wtedy nie odczuwam bólu nawet jak jedziemy ostro z koksem 🙈 teraz w kwestii ciąży to nie odbierajcie mnie jak szaloną, ale kiedyś taka starsza Pani ginekolog do której chodziłam jak byłam młoda tj. miałam z 17 lat, rzuciła „jak będziesz starała się o dziecko to pozycje od tylu są kluczowe, bo łatwiej spłyną plemniki do szyjki”. Wtedy byłam przerażona, no bo jak dziecko i kiedy 🤣 ale do sedna, w obu przypadkach mi się sprawdziło, ze rzeczywiście zaszłam w ciąże jak kochaliśmy się od tylu, chociaż nie uwielbiam tego. I to nie jest potwierdzone badaniami, ani nic, ale może u Ciebie też zadziała. Oczywiście może u mnie to tez przypadek, nie wiem.
No nic taka historia.
Kochana trzymam za Ciebie mocno kciuki 😘

Co tu się dzieje [emoji2358][emoji2358]
Ja w tym miesiącu odpuszczam, co będzie to będzie :D staram się jakiś czas a testowałam z dwa razy bo zawsze czekam na małpę [emoji204] a testuje najwcześniej w jej dzień..
Nie jestem znawcą ale myślę, że takie nakręcanie i testowanie chwilę po owulce może przynieść odwrotne skutki, jednak lekarze często mówią, że problem zajścia siedzi też w głowie.
Nie robiłam nigdy testów owulacyjnych ale z tego co pisały dziewczyny to pozytywny test wcale nie oznacza owulacji a wzrost Lh i owulacja powinna się pojawić w jakimś tam czasie.. Więc na logikę testowanie ok 3 dni po teście owulacyjnym nic nie da bo wtedy nie było jeszcze zapłodnienia a co dopiero zagnieżdżenie i wzrost Bety [emoji6]

Hej! Też mam tyłozgcięcie macicy i czasami tez odczuwam ból przy stosunku.
Mojemu mężowi bardzo odpowiadają pozycje od tylu, mi nie bardzo,ale rzeczywiście wtedy nie odczuwam bólu nawet jak jedziemy ostro z koksem 🙈 teraz w kwestii ciąży to nie odbierajcie mnie jak szaloną, ale kiedyś taka starsza Pani ginekolog do której chodziłam jak byłam młoda tj. miałam z 17 lat, rzuciła „jak będziesz starała się o dziecko to pozycje od tylu są kluczowe, bo łatwiej spłyną plemniki do szyjki”. Wtedy byłam przerażona, no bo jak dziecko i kiedy 🤣 ale do sedna, w obu przypadkach mi się sprawdziło, ze rzeczywiście zaszłam w ciąże jak kochaliśmy się od tylu, chociaż nie uwielbiam tego. I to nie jest potwierdzone badaniami, ani nic, ale może u Ciebie też zadziała. Oczywiście może u mnie to tez przypadek, nie wiem.
No nic taka historia.
Kochana trzymam za Ciebie mocno kciuki 😘
Też się śmiałam do męża że widocznie pierwsza ciąża nam się udała jak było od tyłu chociaż też tego nie lubię 🙈 no ale wtedy się udało i to jeszcze była wpadka a teraz jak już się staramy to na żadna pozycje nie wychodzi ☺️ próbujemy już wszystkiego i nic chociaż jeszcze trochę mam nadzieję mimo że test negatywny bo jak byłam z córką pierwszy test pozytywny wyszedł mi dopiero po ok 2 tygodni po spodziewanej @ więc czekam chociaż sama już nie wiem co zawita piedziej czy @ czy może stanie się ten mały cud i zobaczę te ⏸️ ☺️ dziękuję bardzo za ✊✊ mam nadzieję że wkoncu się uda to już 7cs 😘

reklama
Do góry