reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Marcowania czas start - czyli Marcowe ⏸ kreseczki 😅❤

Ja tez do cierpliwych nie naleze,kupilam dzis testy i kurde korci mnie zeby robić chodz wiem ze za wcześnie ale tak juz mam....😅Napewno sie wreszcie uda ,dlugo sie staracie? Wiadomo ze jak sie chce to nie wychodzi ja w pierwsza ciaze jak zaszłam to w 12 tyg sie skapnelam ale mialam 20 lat i nie myslalam o dziecku jeszcze, a teraz swiadomie planuje i narazie 2 cykl a ja juz bym chciała....
3 cykl starań. Mnóstwo zużytych testów owu i ciążowych, ehhh zbyt szybko testuje ale to tak kusi, lepiej byłoby ich nie mieć 😆 właśnie... czasami wydaje mi się, że fajnie jest tak po prostu "wpaść " a jak człowiek planuje to na przekór się nie udaje 🙃 i gdzie tu złoty środek

reklama
@Lily2389 właśnie przeczytałam, że nie wytrzymałaś i zatestowałaś[emoji12]
Nie sugeruj się dzisiejszym wynikiem, na spokojnie czekaj do środy [emoji16][emoji6]
Ajjj sugeruje się właśnie i nie nastawiam, został mi jeden test o czułości 10, jutro 28 dc, w środę powinna być ta jędza 😅 gorzej jak znowu się popierdaczy i cykl 51 dni 😅😅 uwierzyłam ze ta owu byla wtedy idealnie 14dc, wiec tego się trzymam 😅❤ a u ciebie jak tam? 😉

3 cykl starań. Mnóstwo zużytych testów owu i ciążowych, ehhh zbyt szybko testuje ale to tak kusi, lepiej byłoby ich nie mieć 😆 właśnie... czasami wydaje mi się, że fajnie jest tak po prostu "wpaść " a jak człowiek planuje to na przekór się nie udaje 🙃 i gdzie tu złoty środek
hehe, ja powiem ze w domu mqm 2 testy ciążowe i nie pamiętam gdzie je schowałam 😂😂 Zastanawiam sie cały czas szukajac w miejscu w ktorym moglabym wrzucic 😅😅🤨
Do 30.03 jeszcze czas mam, mam tez nadzieję ze znajdę 😆😆

Eeee to dopiero poczatek 3 cykl to nie ma co sie jeszcze martwić....ja nie kupuje wogole testow owu bo wpadne w paranoje chyba....próbujęmy bez tego, ale testy ciaze za to ida jak woda ha ha tez testuje za wcześnie ale to silnejsze ode mnie

Test owu wczoraj negatywny. Odpuściłam mierzenie temp w tym cyklu bo moja 3-latka choruje i często się budzi w nocy i nad ranem i te pomiary nie mają sensu[emoji28] ostatnie dwa cykle testy super określiły owulację, bo okres był po ok 2tyg. Tylko objawy pokrywały się z testem[emoji848]

Wiesz, owu może się przesunąć w obie strony. Może ten cykl będziesz miała krótszy [emoji14] ja jestem przed @, a śluz mam bardziej mokry niż w płodne (w moim odczuciu) [emoji23] a napewno nie jestem przed owulacja, bo to akurat było sprawdzane u gina [emoji16] ale mówię tylko i wyłącznie z własnej perspektywy, śluzu płodnego nie mam jakiś ogromnych ilości przy owu ani innych objawów żebym sama mogła owu „odczuć”, za to u mnie testy owulacyjne sprawdzają się od już ponad 7 miesięcy, wiec w moim przypadku to one są dla mnie pewnego rodzaju wyznacznikiem (potwierdzone na kilkumiesiecznych monitoringach u 2 różnych ginow [emoji6]).

Czyli obstawiasz, że owu była z tego co gin płyn zobaczyła na monitoringu czy z któregoś z tych mniejszych?? Bo zobacz u Mnie jednak owulka musiała być z tych 3 pęcherzyków bo jednak dostałam @ tak jak temperatura pokazywała.
No Ja liczę dopiero dzisiaj 3dc(tych delikatnych plamień nie liczę)i wczoraj rozmawiałam z ginem także od dzisiaj mam zacząć brać po 2 tabletki clo, a w czwartek muszę podjechać do niego po receptę bo mam tylko 5 tabletek.
Po clo wydaje Mi się, że tak cykl nie powinien Ci się wydłużyć, że jednak w jakiś sposób ten cykl reguluje mimo wszystko. No ale Ja i tak czekam na Twoje jutrzejsze poranne testowanie[emoji16][emoji16][emoji16]
Ajjj sugeruje się właśnie i nie nastawiam, został mi jeden test o czułości 10, jutro 28 dc, w środę powinna być ta jędza [emoji28] gorzej jak znowu się popierdaczy i cykl 51 dni [emoji28][emoji28] uwierzyłam ze ta owu byla wtedy idealnie 14dc, wiec tego się trzymam [emoji28][emoji173] a u ciebie jak tam? [emoji6]

reklama
Czyli obstawiasz, że owu była z tego co gin płyn zobaczyła na monitoringu czy z któregoś z tych mniejszych?? Bo zobacz u Mnie jednak owulka musiała być z tych 3 pęcherzyków bo jednak dostałam @ tak jak temperatura pokazywała.
No Ja liczę dopiero dzisiaj 3dc(tych delikatnych plamień nie liczę)i wczoraj rozmawiałam z ginem także od dzisiaj mam zacząć brać po 2 tabletki clo, a w czwartek muszę podjechać do niego po receptę bo mam tylko 5 tabletek.
Po clo wydaje Mi się, że tak cykl nie powinien Ci się wydłużyć, że jednak w jakiś sposób ten cykl reguluje mimo wszystko. No ale Ja i tak czekam na Twoje jutrzejsze poranne testowanie[emoji16][emoji16][emoji16]
Obstawiam ze byla ta owu bo 14dc byl tylko plyn po owu ale byl tez drugi pecherzyk na prawym jajniku ale ja mu nie wierzę 😅 i tez liczę na to ze po clo jakis krótszy będzie ten cykl 😉 a to ty masz 2 tabletki na dzień? Bo ja biorę 1 😉

Do góry