reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowania czas start - czyli Marcowe ⏸ kreseczki 😅❤

Pytanie do dziewczyn, które są na stymulacji owulacji, po ilu cyklach ginekolog zalecił symulacje?? 😉 Mój cały czas się wstrzymuje, bo boi się ciąży mnogiej. Jestem po poronieniu i mam PCOS, cykle bardzo długie, czasami bezowulacyje. A decyzji o stymulacji brak. Dodam, że dzisiaj idę potwierdzić czy w tym cyklu owulacja wstąpiła i nie wiem czy dalej zaczynać temat o wspomaganiu.
Ja poszłam do nowego ginekologa bo przeprowadziłam się 100 km od mojego i powiedziałam lekarzowi ze mija rok bezowocnych starań- wiec zrobiliśmy najpierw monitoring, i po drugim cyklu przy monitoringu kiedy nie rosły pecherzyki kazał od kolejnego czyli 3 cyklu brać leki

reklama
Mnie dzis cos dol brzucha boli. Wczoraj mialam plamienie, takie brazowe i sporo tego bylo na wkladce. Jestem gdzies tydzien po owu. Mam nadzieje ze nic zlego sie nie dzieje 🤦‍♀️😏

Dziewczyny a ja do tego stopnia sfiksowałam że robię codziennie testy 🤷‍♀️🤯 Miałam zastrzyki Ovitrelle i teraz codziennie sprawdzam czy ta druga kreska powoli znika, żebym mając już świadomość że nie ma we mnie bety, mogła ,, na spokojnie " sprawdzić czy znowu pojawiły się dwie kreski 😵😬 Wiem, czubek ze mnie 😫

Moja koleżanka kupiła sobie takie testy, które cały miesiąc pokazywały jej drugą kreskę. Po całym cyklu starań miała tak dość miesiąca miodowego, że zapisała się na monitoring. 😀 A to był jej pierwszy cykl z testami owu, nie robiła żadnych innych pomiarów, cykle nieregularne, więc nie miała żadnego punktu odniesienia. Chyba do testów trzeba mieć luźne podejście, bo to taki objaw lubiący psikusy. 😁

Narazie nic się nie dzieje u Mnie[emoji2356]
Chyba rano zrobię test. Ale ta spadająca temperatura raczej przekreśla wszystko. Fakt, że spadła Narazie delikatnie bo wcześniej miałam w okolicach 36,83/86 a wczoraj było 36,74 a dzisiaj 36,7 także spada coraz niżej. Moja podstawowa temperatura to 36,4/36,3
A może akurat się już nie rozkręci [emoji846]

Hej dziewczyny powoli przenoszę się już na ten wątek po dzisiejsze becie czekam na @ powinna być jutro lub w niedziele 🤗 date testowania podam wkrótce

Cześć dziewczyny 😉dostałam zielone światło od giną po cp. Dziś przyjęłam zastrzyk Ovitrelle i jestem zaopatrzona w ogromną dawkę leków utrogestan😁 testować będę 15.03. Trzymajcie proszę kciuki, ja również trzymam za każda z Was! 💪💪💪

Raczej głupi, niecierpliwy łeb 🤦‍♀️🤦‍♀️😅😅
Oj tam, to normalne jak sie bardzo chce. Ja tak nie chcialam miec dziecka tak teraz pragne. I nerwica mnie strzeli, ze nie umiem nie myslec o tym. W sumie jak sie zajmujemy soba to nie mysle tak bardzo, chociaz przebiega ta mysl "moze to teraz w tym momencie" 😂

Heeej, nowy cykl, nowe możliwości i zaczynamy się marcować 😅 Tradycyjnie wpisujemy się pod datą testowania 😍
01.03
02.03 @Es.jot @anka11812
03.03 @Lily2389 @koalaaa
04.03 @Rybka_33
05.03 @Dubrovnik
06.03 @natka29 @Trinnity @Ania936
07.03 @Mirnoti_95
08.03 @Azi93 @Kwiatuszek1224 @Katia90 @Biankus
09.03 @DoMa29 @Agugu123 @Marcysia66
10.03 @MiWiZu
11.03
12.03 @Milka96
13.03 @Gryfin
14.03 @Kasialac @Stelle @Lilka92
15.03 @Nel30
16.03 @EwelinaW
17.03 @acmvj
18.03 @Smaily @Cappuccinko1988
19.03 @AgnieszkaMaria
20.03
21.03
22.03 @Aileen28 @hania4899
23.03 @Luni @Gwiazdka94 @MyszkaMiki30
24.03 @Shine✨ @Aksamitka28 @O_92 @Sisinek @Malinkowepole
25.03 @Karolina_123 @Emma28
26.03
27.03
28.03 @ana_banana
29.03
30.03 @angeliskax
31.03

Oznaczenia:
⏸ - ciąża/test pozytywny
🐵 - okres/małpa
⛔ - test negatywny/brak okresu
Przepiękna lista, oby ten marzec dziewczyny był dla nas szczęśliwy !!! ♡♡♡♡♡ P.S. Według aplikacji to niby kiedy mielibyście termin na poród? 🤣 Bo mi wyskakuje w necie ze 5.12.2021 Wychodzi na to, ze kolejna @ i urodzę w nowym roku 22. 🤣😬

Przepiękna lista, oby ten marzec dziewczyny był dla nas szczęśliwy !!! ♡♡♡♡♡ P.S. Według aplikacji to niby kiedy mielibyście termin na poród? 🤣 Bo mi wyskakuje w necie ze 5.12.2021 Wychodzi na to, ze kolejna @ i urodzę w nowym roku 22. 🤣😬
Ja bym miała 17.11.2021 🥰
Na początku myślałam kurczę, ale kiepsko jak dziecko będzie z końca roku, a teraz tylko czekam aż nam się uda ✊ Chociaż szczerze teraz nie wiem co myśleć.. ostatnio bardzo bolała mnie prawa pierś. Zrobiłam domowe badanie i wyczułam kulkę. Dodatkowo zauważyłam zaczerwienienie na tej piersi. Wystraszyłam się i poszłam na usg troszkę wcześniej niż przewidywałam (chodzę co pół roku bo mam niewielkie torbiele i muszę je obserwować). Lekarz stwierdził, że szczerze nie podoba mu się to i dał namiar na konkretnego specjalistę, ale powiedział że prawdopodobnie będę musiała wykonać biopsję. No i mam wyznaczona wizytę na 3marca w poradni chirurgi piersi. A najlepsze jest to, że od dwóch dni pierś przestała boleć, jednak 'kulka' jest cały czas. Trochę się załamałam, bo strasznie się boję co to może być i nie wiem co o tym wszystkim myśleć.. ☹️

A tak z innej beczki, czy na owulację bolą was piersi?

reklama
Ja bym miała 17.11.2021 🥰
Na początku myślałam kurczę, ale kiepsko jak dziecko będzie z końca roku, a teraz tylko czekam aż nam się uda ✊ Chociaż szczerze teraz nie wiem co myśleć.. ostatnio bardzo bolała mnie prawa pierś. Zrobiłam domowe badanie i wyczułam kulkę. Dodatkowo zauważyłam zaczerwienienie na tej piersi. Wystraszyłam się i poszłam na usg troszkę wcześniej niż przewidywałam (chodzę co pół roku bo mam niewielkie torbiele i muszę je obserwować). Lekarz stwierdził, że szczerze nie podoba mu się to i dał namiar na konkretnego specjalistę, ale powiedział że prawdopodobnie będę musiała wykonać biopsję. No i mam wyznaczona wizytę na 3marca w poradni chirurgi piersi. A najlepsze jest to, że od dwóch dni pierś przestała boleć, jednak 'kulka' jest cały czas. Trochę się załamałam, bo strasznie się boję co to może być i nie wiem co o tym wszystkim myśleć.. ☹️

A tak z innej beczki, czy na owulację bolą was piersi?

U mnie owu gdzieś za tydzień, a właśnie zaczęły pobolewac. 😀

Do góry