reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Marcowania czas start - czyli Marcowe ⏸ kreseczki 😅❤

reklama
Aa jasne jasne rozumiem :)

Dopowiem jeszcze - jeśli prog byłby niższy niż 10 to wcale nie będzie znaczyło ze owu nie było. 10 jest wartością przyjęta statystycznie, wówczas pewnie największy odsetek owulacji był potwierdzony. Ale były tu dziewczyny z potwierdzona owulacja na monitoringu mimo niższego wyniku progesteronu, wiec GDYBY był niższy to przyjmij to na spokojnie. Może wystarczy go trochę dodać w drugiej fazie, może tak naprawdę owu była pare dni wcześniej lub później i nie trafisz w szczyt, nie ma co panikować. Dopiero bardzo niskie wartości jak dla mnie wskazują na brak owulacji w tym konkretnym terminie (co jej nie wyklucza tydzień później - mówię z autopsji [emoji6]).

Hej, jestem tu nowa i licze na Wasza odpowiedz. Robilam wczoraj test ciazowy i pokazal maluska druga kreske. Dzisiejszy wynik bety natomiast to 5.16. Do miesiaczki pozostalo mi 3-4 dni. Czy wynik bety wskazuje na ciaze czy na razie nie ma sensu sie nakrecac? :(

Hej, jestem tu nowa i licze na Wasza odpowiedz. Robilam wczoraj test ciazowy i pokazal maluska druga kreske. Dzisiejszy wynik bety natomiast to 5.16. Do miesiaczki pozostalo mi 3-4 dni. Czy wynik bety wskazuje na ciaze czy na razie nie ma sensu sie nakrecac? :(
Powyżej 5 to juz ciaza. Sprawdź w poniedziałek sobie jeszcze :)

Jesteś pewnie koło 8dpo wiec to naturalne ze wynik bety jest niski i test sikany jest blady, skoro do zagnieżdżenia dochodzi od 6-7dpo do nawet 12dpo, po prostu bardzo wcześnie testowalas, beta dopiero zaczyna się wydzielać.

Jesteś pewnie koło 8dpo wiec to naturalne ze wynik bety jest niski i test sikany jest blady, skoro do zagnieżdżenia dochodzi od 6-7dpo do nawet 12dpo, po prostu bardzo wcześnie testowalas, beta dopiero zaczyna się wydzielać.
Dziekuje bardzo za odpowiedzi, we wtorek powtorze test i badanie :)

Dopowiem jeszcze - jeśli prog byłby niższy niż 10 to wcale nie będzie znaczyło ze owu nie było. 10 jest wartością przyjęta statystycznie, wówczas pewnie największy odsetek owulacji był potwierdzony. Ale były tu dziewczyny z potwierdzona owulacja na monitoringu mimo niższego wyniku progesteronu, wiec GDYBY był niższy to przyjmij to na spokojnie. Może wystarczy go trochę dodać w drugiej fazie, może tak naprawdę owu była pare dni wcześniej lub później i nie trafisz w szczyt, nie ma co panikować. Dopiero bardzo niskie wartości jak dla mnie wskazują na brak owulacji w tym konkretnym terminie (co jej nie wyklucza tydzień później - mówię z autopsji [emoji6]).
No właśnie dlatego ja nie wiem czy to dobry pomysł iść bo zaraz wpadnę w rozpacz, że owulacji nie ma i po co to wszystko 😓😓 jejku dziś mnie tak bolą jajniki i plecy jak na okres trochę, mój mąż mówi ooo to na pewno ciąża haha

No właśnie dlatego ja nie wiem czy to dobry pomysł iść bo zaraz wpadnę w rozpacz, że owulacji nie ma i po co to wszystko [emoji29][emoji29] jejku dziś mnie tak bolą jajniki i plecy jak na okres trochę, mój mąż mówi ooo to na pewno ciąża haha

Jeśli masz z tego powodu wpaść w rozpacz to lepiej sobie daruj i w razie czego zrób monitoring w następnym cyklu - to pewniejsze [emoji6] mi akurat podczas monitoringu ginekolog sam zlecił proga, żeby przy okazji sprawdzić jego poziom, ale ogólnie owu na monitoringu była potwierdzona [emoji6]

reklama
Do góry