reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Marcowania czas start - czyli Marcowe ⏸ kreseczki 😅❤

reklama
A to test owulacyjny sprzed 30min + odczuwalne kłucie jajnika przez pół dnia 😁 Jak dotąd to ten najwyraźniejszy 😁
IMG_20210319_182039.jpg

Dziewczyny a miałyście taką sytuację że testy Wam pokazały peak a nie czułyście potem owulacji? Jestem pierwszy cykl po histeroskopii i laparoskopii diagnostycznej. Dziś jest mój 15 dc , 12 dc miałam rano bardzo wyraźną krechę na teście owu , zawsze po kilku do kilkunastu godzin po tym miałam tzw ból owulacyjny i od razu następnego dnia czułam już ból i powiększenie piersi i to tak mam od zawsze sam gin mowił że u mnie jak w zegarku. No ale niestety dziś już 15 dc i nic:/ nawet jeśli ból przesypiałam to piersi mi dały znać że to już po:/ a cykle mam max 26 dni. I jak na złość mój gin ma L4:/ strasznie się martwię że mam cykl bezowulacyjny :/

Dziewczyny a miałyście taką sytuację że testy Wam pokazały peak a nie czułyście potem owulacji? Jestem pierwszy cykl po histeroskopii i laparoskopii diagnostycznej. Dziś jest mój 15 dc , 12 dc miałam rano bardzo wyraźną krechę na teście owu , zawsze po kilku do kilkunastu godzin po tym miałam tzw ból owulacyjny i od razu następnego dnia czułam już ból i powiększenie piersi i to tak mam od zawsze sam gin mowił że u mnie jak w zegarku. No ale niestety dziś już 15 dc i nic:/ nawet jeśli ból przesypiałam to piersi mi dały znać że to już po:/ a cykle mam max 26 dni. I jak na złość mój gin ma L4:/ strasznie się martwię że mam cykl bezowulacyjny :/
Ja tak mam prawie zawsze [emoji2368] może masz bezbolesna owu tym razem, a może owu się po prostu wyjątkowo przesunie, to się zdarza.

Czyli jak u mnie 8dpo wynik 9,5 i test owy był taki średnio pozytywny to niekoniecznie ta owulacja była? Chyba musze zacząć godzić na monitoring bo nie wiem co sie u mnie popsuło [emoji849]
Mówią o progu powyżej 10, ze potwierdza owulacje, ale przy 9,5 myśle ze tez się odbyła, pytanie czy poziom jest odpowiednio wysoki (albo czy napewno było 8dpo, może owu się przesunęła). Testy owu prognozują owulacje ale faktycznie niekoniecznie musi do niej dojść i to trzeba na sobie sprawdzić. Mogłaś się minąć z peakiem, choć u mnie raz tez super mocnego nie złapałam a owu była. Monitoring rownolegle do testów polecam wykonać [emoji6]

reklama
Dziewczyny, 12.03 o 21 miałam peak to czy jeżeli pójdę w poniedziałek zbadać progesteron to będzie miało sens? W ogóle się na tym nie znam 🤔

Do góry