vampira Nati też zaczeła mi całe noce przesypiać między 3 a 4 miesiącem. I do ok 9 miesiąca pobudki były naprawdę sporadyczne a od miesiąca coś Jej się poprzestawiało i potrafi nawet kila razy się budzić. Na szczęście wystarczy smoczka dać i śpi dalej ładnie ale i tak takie wybijanie ze snu co chwile nie sprawia,że jestem wyspana rano. Dzisiejsza nocka była naprawdę jedną z niewielu ostatnio którą przespała całą bez pobudki ale za to dającą nadzieje na przyszłość,że może jeszcze nie wszystko stracone i nadal potrafi przespać całą noc
reklama
vampiria
Fanka BB :)
elffetus, mnóstwo nas tu z edynburga jest :-) A z której dokładnie części miasta jesteś?
joasia, może się budzi, bo smok jej wypada?
joasia, może się budzi, bo smok jej wypada?
elffetus.- witam ogolnie to jakisz czas temu byla nas tu wiekszosc z Ediego ale kazdy teraz zapracowany i nie ma czasu. Ogolnie jest z Ediego tu nas tak okolo 10. Ja mieszkam na Leith Walk-u .
Yas09 gratulacje dla corki - kiedy ta kawusia wpadaj a glowka to moze od pogody bo jak sama piszesz - straszna ostatnio..
gwiazdeczka- wspolczuje remontu i to az te 3 tyg. dlugo cos ale mam nadzieje ze szyblo zleci .
doty/anitha- zdroweczka dla dzieciaczkow
vampiria- super gratki dla malej
cytryna- ja mialam wywolane i synek urodzil sie po 15 dniach a waga jego byla 3100kg - wiec to ze sie przenosi to chyba nie wplywa na wage wiec sie nie martw.
U nas pokazal sie nastepny zabek no i chyba dla tego taka maruda ostatnio byla. Na weekend bylam w Irlandii i bylo super , pogoda niezbyt ale sie rozerwalam imprezowaniem w sobote i niedziele.
Teraz nadchodzacy weekend jest moim ostatnim i juz 14 wracam do pracy ...... no coz jakos to przezyje.
Yas09 gratulacje dla corki - kiedy ta kawusia wpadaj a glowka to moze od pogody bo jak sama piszesz - straszna ostatnio..
gwiazdeczka- wspolczuje remontu i to az te 3 tyg. dlugo cos ale mam nadzieje ze szyblo zleci .
doty/anitha- zdroweczka dla dzieciaczkow
vampiria- super gratki dla malej
cytryna- ja mialam wywolane i synek urodzil sie po 15 dniach a waga jego byla 3100kg - wiec to ze sie przenosi to chyba nie wplywa na wage wiec sie nie martw.
U nas pokazal sie nastepny zabek no i chyba dla tego taka maruda ostatnio byla. Na weekend bylam w Irlandii i bylo super , pogoda niezbyt ale sie rozerwalam imprezowaniem w sobote i niedziele.
Teraz nadchodzacy weekend jest moim ostatnim i juz 14 wracam do pracy ...... no coz jakos to przezyje.
Oj ale meczacy dzien mialam. Nie dosc ze zapierdziel jak zwykle, nawet minuty odpoczynku nie ma, to jeszcze nie mialam przerwy i godz dluzej siedzialam bo szkolenie mialam. A mloda wstala mi dzisiaj o 5 rano i juz nie zasnela.
Elffetus witaj, z Ediego to tu sporo mamusiek znajdziesz tylko ostatnio cos przycichla czesc z nich
Joasia co do przyszlego tyg to jeszcze sie zgadamy bo nie wiem czy przypadkiem nie wyjade
Vampiria no to usypianie sie zrobilo straszne. Mloda od zeszlego lata zasypiala sama w swoim pokoju i przesypiala noce a teraz od 2-3 tyg wstaje mi w nocy i musze ja usypiac. Na poczatku z nia walczylam jak mi wstawala w nocy i probowalam zeby u siebie poszla spac, konczylo sie na tym ze 2-3 godz krazylysmy miedzy pokojami, ostatnio juz zamknelam drzwi do sypialni to polozyla sobie poduszke pod drzwiami i tam spala wiec odpuscilam, jak wstaje w nocy to biore ja do lozka. Mam tylko nadzieje ze niedlugo znowu zacznie sama zasypiac. Podejrzewam ze to przez mojego J ze go od ponad mies nie ma i pojawia sie na 1 dzien i znika znowu.
Elffetus witaj, z Ediego to tu sporo mamusiek znajdziesz tylko ostatnio cos przycichla czesc z nich
Joasia co do przyszlego tyg to jeszcze sie zgadamy bo nie wiem czy przypadkiem nie wyjade
Vampiria no to usypianie sie zrobilo straszne. Mloda od zeszlego lata zasypiala sama w swoim pokoju i przesypiala noce a teraz od 2-3 tyg wstaje mi w nocy i musze ja usypiac. Na poczatku z nia walczylam jak mi wstawala w nocy i probowalam zeby u siebie poszla spac, konczylo sie na tym ze 2-3 godz krazylysmy miedzy pokojami, ostatnio juz zamknelam drzwi do sypialni to polozyla sobie poduszke pod drzwiami i tam spala wiec odpuscilam, jak wstaje w nocy to biore ja do lozka. Mam tylko nadzieje ze niedlugo znowu zacznie sama zasypiac. Podejrzewam ze to przez mojego J ze go od ponad mies nie ma i pojawia sie na 1 dzien i znika znowu.
Chyba nie,bo często ja zaśnie i wchodzę do niej aby Ją przykryć to ona bez smoczka śpi. Ale niestety w nocy bez smoczka nie zaśnie ponownie,choć czasem i ze smoczkiem w buzi płakać zaczyna,wtedy wystarczy,że wejdę,pogłaskam,dam buziaka i się uspokaja. Pamiętam,że Ty już dawno z powodzenie odstawiłaś smoczek. A ja jakoś nie mogę się zebrać aby smoczka jej oduczać. Na razie od jakiegoś czasu staram się ograniczać i tylko w łóżeczku dawać a w ciągu dnia podczas zabaw nie ale zdarzają się dni takie,że wymiękam i w dzień też jej dam jak marudzi bardzo.joasia, może się budzi, bo smok jej wypada?
joasia- moze byc z tym smokiem - Moj synek tez tak mial. Uparcie sie budzil niby na picie ale przy okazji byl dawany smoczek. Stwierdzilismy z mezem ze oduczymy go i jak sie udalo Barnima nocne pobudki juz minely. Okazalo sie ze nie chcialo mu sie pic tylko smoczek. Budzil sie od 4-7 razy w nocy wiec znam bol.....
co do tego ze jej wypada- to fakt i tez go znam. Po fazie glebokiego snu do ktorego nie potrzebuje smoka juz budzi sie a przez to ze nie ma wspomagacza nie moze zasnac po glebokim snie. Kazdy ma takie pobudki tylko my umiemy zasnac i nawet nie notujemy ze one nastapily.
co do tego ze jej wypada- to fakt i tez go znam. Po fazie glebokiego snu do ktorego nie potrzebuje smoka juz budzi sie a przez to ze nie ma wspomagacza nie moze zasnac po glebokim snie. Kazdy ma takie pobudki tylko my umiemy zasnac i nawet nie notujemy ze one nastapily.
Ostatnia edycja:
u nas z piciem zaczelo sie tak odkad skonczyl rok i zaczol kabinowac. Zanim nie oduczylismy smoka to naprawde czesto sie budzil i meczylismy sie takj tez dosc dlugo. Tez moga byc zeby ale nie chce zwalac na nie bo tak to wszystko mozna pod nie podsunac wiec bardziej mysle ze to smoczek.
reklama
elffetus
Aktywna w BB
Vampiria, Doveinred ja mieszkam na Leith Walk wlasnie
Fajnie, ze jest duzo mamusiek z Edi. Organizujecie czasami jakies spotkania?
O widze, ze cos o smoczkach piszecie. Boje sie tego dnia kiedy trzeba bedzie zabrac malemu smoczunia No i nawet nie wiem kiedy sie za to zabrac... Jedni mowia, ze im wczesniej tym lepiej, drudzy inaczej...
Fajnie, ze jest duzo mamusiek z Edi. Organizujecie czasami jakies spotkania?
O widze, ze cos o smoczkach piszecie. Boje sie tego dnia kiedy trzeba bedzie zabrac malemu smoczunia No i nawet nie wiem kiedy sie za to zabrac... Jedni mowia, ze im wczesniej tym lepiej, drudzy inaczej...
Podziel się: