reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

Witam dziewczynki:-) juz jeden dzien w pracy odbebniony jeszcze tylko jutro i na ten tydzien koniec:-)
Nikola juz spi a ja zaraz lece wskoczyc do wanny..
Anitka wpolczuje.. to mialas pecha z tym laptopem.. my mielismy podobna sytuacje kilka miesiecy temu.. moja mala nachalnie ciagnela kabel od laptopa az pozniej sie zepsul. Moj A kupil jakis badziew z Ebaya no i laptop sie spalil.. udreka bylam kilka tyg bez internetu.. dobrze ze udalo ci sie znalezc jakis tani komputer..
Misiulala gratuluje zrzucenia zbednych kilogramow:-) i oby tak dalek:-)
Marlenka nie masz sie co martwic kazda z nas to przechodzi.. pogoda dobijajaca to czlowiek popada w depresje.. ja tez milion razy sie pakuje i wracam do PL a pozniej otwieram oczy na rzeczywistosc w PL i zmieniam zdanie.. Glowa do gory..
Manolka moja mala tez miala troche wklesnieta gowke z tylu.. jesli karmisz piersia staraj sie robic to na lezaco a mala niech jest na boczku i tak samo jak mala zasnie nawet w foteliku samochodowym (ale staraj sie jej tego oduczyc) przekladaj ja do lozeczka na boczek i wszystko sie unormuje.. przynajmniej u mnie tak bylo..

reklama
Witam

Misialula
, no gratuluję, 2kg w ciągu 4 dni brzmi obiecująco, po powrocie z Pl też sobie chyba zafunduję.;-)

Isabelll, współczuję tobie i mężowi. Musi mu być ciężko, mam nadzieję, że szybko coś znajdzie. Trzymam kciuki. Domyślam się jak się możecie czuć, w tej chwili jedyny mój stały dochód to working i child credit....

Anitha, to pecha masz... Ale dobrze, że mąż spoko do tego podszedł :tak:

Dziewczyny, mam pytanie... Podróż się zbliża wielkimi krokami, więc zastanawiam się ile mleka mogę wziąć na pokład dla małej- tego gotowego, w kartonikach... Orientuje się któraś? Chciałabym co najmniej 3-4 kartony, ale nie wiem, czy mnie z tym wpuszczą, a nie wiem, czy w strefie bezcłowej kupię jakieś mleko...

Dziś dostałam kolejną decyzję ad HB. W wolnym tłumaczeniu : Nie uargumentowałam wystarczająco dlaczego nie złożyłam aplikacji wcześniej- tzn w momencie, od którego chciałabym, żeby mi płacili (od urodzenia małej)- więc niestety nie przyznają mi benefitów od daty urodzenia małej... Czy dadzą mi od daty złożenia aplikacji jeszcze nie zdecydowali :baffled::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Ja tylko na chwilke
Vampiria jak lecisz z Ediego, to spokojnie kupisz w bootsie, w strefie bezclowej.Czasmi przepuszcza z mlekiem, czasami nie.Nie ryzykowalabym.Masz wozek????

vampiria- z doswiadczenia mojego mozesz przewiesc picia dla dziecka ile chcesz ...ALE moze byc tylko i wylacznie w butelce normalnej ze smoczkem. Jak Barnim byl mniejszy to mialam 3 butle napelnione z mlekem, a jak starszy to wzieam nrmalne kubeczki ; przepuscili mnie z nimi ale ostrzegli ze tak nie wolno i powinnam to wylac bo przeniec daej tylo mozna ze smoczkem butle. Jak i ile ciezko okreslic, zalezy ile je tego mleka. Jak mialam w kartoniku raz i musialam przelac do butelki - tak mi kazali.

to pewnie zalezy od tego ktos tam jest albo od szczescia - ja mialam w kartoniku, butelkach czy kubkach tych typu butelka i nawet proszek i goraca woge w termosie i w sumie zawsze sie udawalo raz tylko powiedzieli ze do termosu to moge poprosic wode w jakiejs kawiarni po przejsciu.
udanego urlopu wszystkim - my juz tez na walizkach siedzimy - im blizej tym bardziej nie chce mi sie tej podrozy ale wiem ze mala bedzie szczesliwa jak juz na miejscu bedzie - mnostwo atrakcji i kuzynostwa na nia czeka wiec bedzie w swoim zywiole.:-)

witajcie dziewczyny dszieki ze tak pytacie o alanka chyba juz mu lepioej nie nazeka bardzo na noze ale troszke jak by utyka albo ja juz tak widze bo przewrazliwiona jestem ehhhhhhhhhh
Vampira ale ty masz z tym hb trzymam kciuki zeby w koncu dali .............
ale fajnie macie dziewczyny ze juz wyjezdzacie na urlopy my dopiero za 23 dni ale juz odliczam tak sie doczekac nie moge odpoczac opalic sie kapac sie w morzu cieplutkim ehhhhh tylko tez mnie przeraza ta podroz autem do hiszpanii w sumie taka sama droga co do polski ale ja nie nawidze promu kurde tak mi niedobrze jest zaraz mam biegunke bez awiomarinu nie ma mowy
misialula grat spadku wagi z aqua slim ja tez pije od niedzieli do smaku mozna sie przyzwyczaic teraz go wogole nie czuje na poczatku to zauwazylam ze jakos mniej glodna jestem ale u mnie nie ma jakiegos wiekszego spadku wagi moze dlatego ze nie trzymam tak sie scislej diety ............. trzymalam diete to schudlam a teraz juz tak srednio waga leci w dol ale nie tak szybko jak bym chciala

Widzę, że dukan niektórym tu jest znany :-) Powiedzcie mi-bo wolę się zapytać Was-jak to jest z tymi nerkami na tej diecie? Bo ja sie do niej przymierzam, ale wszyscy mnie 'nawracaja', że tak nie wolno, że nerki, że wątroba, że wszelakie nieszczęścia :confused2: A kusi mnie ta dieta, kusi... ;-)
Grzdyl wczoraj zaczął nowy etap-wszystko, co jest w rączce, automatycznie trafia do buzi :tak: Nie powiem, strasznie dumna z niego jestem :laugh2: I główkę potrafi już trzymać ponad 3 minuty-mierzyłam :rofl2: Macierzyństwo faaajne jest:laugh2:

Image048.jpg

reklama
:-)magdziarz sliczniutki tej Twoj Grzdylek i ajki dzielny bravo dla niego :-) a co do duncana to tez slyszlam wiele negatywnych opini znam kilka dziewczyn ktore schudly na tej diecie ale jak przestaly tak jesc to znow wracaly do swpojej wagi ja wiem jedno jak sie odzywialm zdrowo i jadlam obiad gotowany na parze tez chudlam
misialula no tak jak zapodalas konska dawke heheh to dlatego taki spadek wagi i cwiczysz a u mnie zciwiczeniami to srednio :-( a mozna tego wiecej pic czy nie ??

Do góry