reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

beti to normalne ze 'ponosza cie nerwy' nowa sytuacja drugie dziecko... synek tez jest jeszcze maly i potrzebuje duzo uwagi i opieki... musisz sie przyzwyczaic do tego ze twoj czas musi byc dzielony na dwoje dzieci :) najlepiej jak bys wprowadzila sobie jakas rutyne w ten sposob znajdziesz tez chwile dla siebie. ja jak urodzilam dominik mial rok i 10 mcy wiec byl ciut starszy od twojego ale on juz nie spal w dzien wiec jak nie oba to zawsze jedno ze mna bylo. z dnia na dzien pomalu wprowadzalam rutyne i powiem ci ze duzo latwiej i lepiej bylo mi z 2 dzieci niz jak mialam tylko dominika. przy nim nie bylo zadnej rutyny jadl spal kiedy chcial i przez to nie moglam sobie nic zaplanowac, czesto chodzilam zmeczona itd...

poczatki nie sa latwe tymabrdziej ze klaudiuszek pewnie jest zazdrosny ale musisz byc silna i napewno dasz rade :)

reklama
anitha tez uwazam tak jak Ty. Ja od poczatku wprowadzilam rutyne i widze ze i nam i malej wychodzi to na dobre bo moge sobie spokojnie zaplanowac dzien. A poza tym od 2 miesiaca zastosowalam sie do porad z ksiazki "Jezyk niemowlat" i u mnie usypianie polega na polozeniu Natalki do lozeczka. Nie musze z nia siedziec ani jej usypiac na rekach czy przy piersi wiec mam o wiele wiecej czasu dla siebie i meza :)

beti pewnie masz ta ksiazke ale jesli nie to moge Ci przeslac na maila bo mam ja w wersji pdf (tylko czy przy dwójce dzieci znajdziesz jeszcze czas na czytanie oto jest pytanie :)

Emilia a widzialas dzisiaj moze jakies wozki spacerowe skladane w parasolke? Ile dalas za krzeselko do karmienia? Bo ja mam beznadziejne i zastanawiam sie czy go nie zmienic. Moze i ladnie wygladalo jak je kupowalam ale sie okazalo do niczego kiedy zaczelam go uzywac bo nie mozna odpiac tego materialu do wyprania a po kazdym posilku jest cale w jedzeniu

hmmm za wozkami sie nie rozgladalam.Za krzeselko dalam 7 funtow(mothercare).Widzialam takie za 4 ale bez pasow, za 5 i za 9.Czyli do 10 spokojnie sie wyrobisz.
Jak potrzebujesz parasolke na zaraz teraz to moge ci pozyczyc moja...sama nie wiem czy chce ja uzywac.Asia caly czas zjezdza-moze jest za mala??

nie potrzebuje na teraz ale na wakacje w pazdzierniku bo bedzie nam latwiej sie gdzies wybrac. Moze za pare tygodni Asia juz nie bedzie w nim zjezdzala skoro tyle je ;)

A tak w ogole chcialam sie zapytac czy zakladalyscie dzieciom Child Trust Fund i na jaka opcje i providera sie zdecydowalyscie? Ja chyba mam za slabe nerwy na konto inwestycyjne i wybiore mniej oprocentowane ale za to pewne oszczednosciowe.

JUSTAAA-bardzo chetnie :> nosz w koncu-mam meza :> t omoze jednak znajde czas :>
a wlasnie z usypianiem Klaudka mamy problem...sami sobie winni...bo nauczylismy go z nami spac (treaz juz sypia u siebie-ale przelazi do nas czasem) lecz usypiajac go trzeba sie z nim klasc. Chciałbym tego bledu uniknac z Kamilll...

no ja nie moge pochwalic sie usypianiem heh. dominika lulalam na rekach i przy patryku obiecalam sobie nie popelnic tego bledu... niestety wyszlo inaczej :p do 2 miesiaca wszystko bylo ok zasypial sam w nocy tez spac pieknie, ale wkoncu zaczely przeszkadzac mu halasy. dominik nie umie zachowywac sie cicho zreszta nie mozna wymagac od 2 latka zeby przestal sie bawic, wiec zaczelam patryka nosic na rekach.. szybko sie przyzwyczail i tak zostalo. nie narzekam wsumie zreszta tak jak i dominik wkoncu sie tego kiedys odluczy :)
a w nocy to spimy razem :D tzn dominik spi zemna cala noc bo nie mamy miejsca na kolejne lozko a patryk dolancza do nas w nocy czasami. maz pracuje na nocki wiec cale lozko mamy dla siebie :)

co do child trust to ja nie zakladalam, po jakims czasie oni sami zakladaja jesli ty tego nie zrobisz. przysylaja papiery gdzie konto zostalo zalozone.

B_eti mnie do teraz czasami ponoszą nerwy a mój Kuba ma 5 lat i i tak czasami jest ciężko.
Co do child trust to nie wiedzieałam że sami zakładają ja zakładałam ten bond coś tam i nie robiłam z inwestowaniem. Teraz dla małej też muszę założyć i jakos nie moge się za to zabrać.
Ja kolejny weekend w pracy, ale tym razem bardzo fajnie było, nie było żadnego senior tylko ja i koleżanka więc zrobiłyśmy to co było trzeba i miałyśmy luz a dzisiaj główny szef przyszedł zrobić leki a myśmy popełniały gafe za gafą, jakiś taki dzień był dzisiaj ale że myśmy się śmiały to on też.
Znalazłam opiekunkę do dzieći teraz tylko czekam na decyzję z taxów ile mi dopłacą do przedszkola

justaaa ja widziałam (ja jestem co tydzień prawie) były 3 z czego 2 bardzo ładne mclarena (nie wiem jak to się pisze a nie chce mi sie sprawdzać) nie powiem Ci po ile bo nie pytałam ale na pewno nie wiele chcieli więc opłaca się wybrać i kupić sobie nawet jak się coś stanie to wyrzucisz do kosza i już i nie będzie żal :)
Emilia super że te krzesełka są takie tanie bo ja też będę kupować ale jeszcze nie teraz bo mój maluszek za mały:)
Wczoraj byliśmy pierwszy raz wszyscy w kościele i powiem Wam że nie bylo źle tylko moje dziecko boi się klękania jak z nim uklękłam to płacz był i musiałam zmykać :) a starsze dzieci to normalnie tam maraton urządzają :)

Hejka
Ja swoje dzieci wyprawiłam z domu, Kuba do szkoły a Maja do żłobka, będę miała czas na posprzątanie bo mój J był z nimi przez weekend, mówił do mnie że sprzątała ale wogle tego nie widać. Tak wogle to znowu zostałam sama, J pojechał do Lancaster i prawdopodobnie będzie tam pracował przez 6 tyg a w domu będzie tylko na weekendy. Obiecywali że będzie miał robote na miejscu no i proszę.

reklama
Współczuje i to bardzo że będziesz z dziećmi sama no a poza tym to ze mnie wielki tchórz i boje się zostać sama w domu mój G ma jechać do Polski w tą i z powrotem i ja już umieram tak więc podziwiam:)

Do góry