reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Dziewczynki jestem taka szczęśliwa że wróciłam do Was po 3 i pół tygodniach.
Jestem już z powrotem w Edim po dłłłłłłłłłłuuuuuuuuuugggggggiiiiiiiiccchhh i upalnych wakacjach w Polsce no i po wielkich przejściach z forum ponieważ chciałam się zalogować w domu i co ?? - zapomniałam hasła bo zawsze miałam stronkę otwartą w zakładce i zablokowałam sobie konto więc załamana szukałam gdzie mogę podać tylko login żeby dostać nowe hasło i znalazłam ale okazało się że nie mogę się zalogować tym hasłem bo przekroczyłam 15 wpisów więc założyłam nowe konto i je aktywowałam po czym dzisiaj spróbowalam jeszcze raz odblokować swoje stare konto i udało się POWRÓCIŁAM TAK MI WAS BRAKOWAŁO ŻE HO HO widzę nową mamusie lullaby i serdecznie się chciałam przywitać
Jak będę miała dużo czasu to zabiorę się za przeczytanie zaległości a na razie mogę Wam powiedzieć że w Polsce było bardzo gorąco przez 2 tygodnie mój mały siedząc w domu dostał wysypki która okazała się efektem przegrzania po czym jak mu przeszło uczęszczałam z nim na otwarty basen u nas w mieście i było już ok po czym pojechaliśmy z moimi rodzicami do Zakopanego i tam już było czym oddychać a jak wracaliśmy w tamtą niedzielę to zaczęło padać i do czwartku w nocy (kiedy wyjeżdżaliśmy) nie przestało i temperatura z 40 spadła do 20
Ogólnie każdemu polecam taki długi wyjazd do Polski aby docenić klimat szkocki, szkockie ceny i brak rodziców oraz teściów na co dzień:-)

reklama
isabel gratuluje rocznicy :) zycze koeljnych szczesliwych lat wspolnie :-)

gasiorek a nie mozesz zmieniac sie z mezem? ja np. pracuje 2 dni w tyg i w tym czasie dzieci sa z tatusiem, nie musze sie martwic czy wszystko z nimi dobrze i przy okazji zaoszczedzam pieniadze. :-)

Dziewczynki jestem taka szczęśliwa że wróciłam do Was po 3 i pół tygodniach.
Jestem już z powrotem w Edim po dłłłłłłłłłłuuuuuuuuuugggggggiiiiiiiiccchhh i upalnych wakacjach w Polsce no i po wielkich przejściach z forum ponieważ chciałam się zalogować w domu i co ?? - zapomniałam hasła bo zawsze miałam stronkę otwartą w zakładce i zablokowałam sobie konto więc załamana szukałam gdzie mogę podać tylko login żeby dostać nowe hasło i znalazłam ale okazało się że nie mogę się zalogować tym hasłem bo przekroczyłam 15 wpisów więc założyłam nowe konto i je aktywowałam po czym dzisiaj spróbowalam jeszcze raz odblokować swoje stare konto i udało się POWRÓCIŁAM TAK MI WAS BRAKOWAŁO ŻE HO HO widzę nową mamusie lullaby i serdecznie się chciałam przywitać
Jak będę miała dużo czasu to zabiorę się za przeczytanie zaległości a na razie mogę Wam powiedzieć że w Polsce było bardzo gorąco przez 2 tygodnie mój mały siedząc w domu dostał wysypki która okazała się efektem przegrzania po czym jak mu przeszło uczęszczałam z nim na otwarty basen u nas w mieście i było już ok po czym pojechaliśmy z moimi rodzicami do Zakopanego i tam już było czym oddychać a jak wracaliśmy w tamtą niedzielę to zaczęło padać i do czwartku w nocy (kiedy wyjeżdżaliśmy) nie przestało i temperatura z 40 spadła do 20
Ogólnie każdemu polecam taki długi wyjazd do Polski aby docenić klimat szkocki, szkockie ceny i brak rodziców oraz teściów na co dzień:-)

Witaj:-)
Cieszę się, że mogę poznać kolejną mamę z Edynburga:-)
A my do Polski lecimy 13 sierpnia na ponad miesiąc :-D I na pewno docenię to, o czym piszesz:-)

Isabell wszystkiego dobrego z okazji rocznicy
Doveinred jeszcze raz gratulacje i pytanie czemu dowiaduje się ostatnia??:-)

Mi wyprawa pasuje o każdej porze więc się dostosuje
Jutro szczepie malucha bo mam zaległe szczepienie a i waży 5.610 kg

I ja was dziś witam!!!

Isabel no no 7 lat jak ty to wytrzymałaś hiii, żart, wszystkiego najlepszego!!!!

co do benefitu te 190F, wysyłaj póki jesteś w ciąży, ja słyszałam że jak już urodzisz to przepada!!

Witam nowa mamuśkę!!!

Wiktoria ma 61 cm i waży 6.900 hii!!

Co do wyjazdu do Polski ja już choruję, że muszę jechać!!! Ponieważ teściowie mają pomysły typu, teściowa uszyła już małej pościel(tu mała śpi w tym specjalnym :angry:śpiworku, na to teściowa CCOOO w śpiworku, i tłumacz że to specjalny...... ona :wściekła/y:usłyszała śpiworek i już żadnych argumentów nie słucha!!!:angry:
Poduszka- bo jak ona może spać bez poduszki??? kurcze jakoś od urodzenia bez!!!

A i najlepsze Teść, jak zobaczył w kamerce że mała daje paluszki do buzi.... aaa to pewnie zęby jej idą!!! To już zaczął że trzeba jej dać skórkę z chleba, bo jak coś twardego pogryzie to jej szybciej wyjdą!!!
Kiedyś jak widzieli że wkłada piąstki to mówili, że głodna bo pewnie mam słabe mleko!! Teraz jak mała rośnie jak na drożdżach, to mówią że zęby jej idą, czy nie mogą zrozumieć że niemowlęta tak mają!!! Właśnie w taki sposób poznają świat, to co je dookoła otacza, ba nawet własne rączki!!! I to o niczym nie świadczy!!

Co do wypadu do ogrodu, chyba Emilka się ucieszy, że ie uda się nas zebrać w jednym czasie i zaplanuje 2 hiii! Ja generalnie, a właściwie my, ok 8.30 więc 9 za wcześnie. Może piątkowy wypad tak jak się umawiałyśmy a w przyszłym tygodniu, coś wcześniej??

Pozdrawiam

Anitha niestety ale w tyg nie mamy takiej mozliwosci,moj maz pracuje od 8.30 do 21 albo i pozniej jedynie tylko weekend wiec musze cos wykombinowac.
Ewa witaj, fanie ze urlop sie udal:-)
Lullaby ja wypelnialam taki formularz ale tylko dlatego bo nie czulam sie za dobrze po porodzie,z tego co wiem to ogolnie nie daja czegos takiego do wypelnienia ale to zalezy tez chyba od hv

MISIALULA-my obcinalismy Klaudiemu jak mial pol roku ;-) a dlatego DOPIERO-bo wtedy wyjechalismy tutaj :) i nie musialam słuchac ze "przed roczkiem sie nie obcina"...golimy go regularnie-i powiem,że nie dosc ze mu zgestnialy-to jeszcze mu szybciutko odrastaja :>
a ja wyslalm wszytskie dok. o te 190Ł ale nic nie przyszlo ;/

Asiek ma racje.Mam nadzieje, ze nikt sie nie obrazi-zostajemy w piatek na 11, 12 pod ogrodem.Jesli chodzi o wczesniejsza godz to proponuje czwartek lub przyszly tydz.Gasiorek, Doveinred moze byc tak????

Ja wypelnialam taka ankiete, kilka dni po porodzie i niedawno.Pytania typu-czy masz mysli samobojcze, czy obwiniasz sie gdy cos zlego sie dzieje, czy panikujesz, czy martwisz sie niepotrzebnie, czy cieszysz sie na nadchodzace wydarzenia(po ang to brzmi lepiej:D),itp.

reklama
To ja tak jak pisałam wcześniej-będę czekać w piątek o 12 pod bramą botanika.

Moja córcia chorowała po porodzie i długo była w szpitalu-może dlatego będę musiała wypełnić tę ankietę. Ale z drugiej strony trochę późno, bo mała ma już dwa miesiące i teraz jest zdrowiutka.

Do góry