reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy ze Szkocji

Doty dzieki, niestety u mnie tak jak u Manolki cisza, nic sie nie dzieje. Mam przeczucie, ze w tym tygodniu nic z tego nie bedzie. Moj brzuch juz takie dziwaczne ksztalty przybiera, ze smiesznie to wyglada, taki powykrzywiany. Widac, ze Maly ma juz bardzo ciasno, ale zawziecie jeszcze siedzi w srodeczku:-)
Doveinred zycze szybkiego powrotu do zdrowia, trzymaj sie tam.

reklama
foxia, manolka-nie zazdroszczę... sama wiem, jak to było 'czekać i czekać'... Niby wszyscy mi mówili, że 'na pewno urodzę przed terminem', skurcze zaczęły się dużo wcześniej, brzuch 'spadł' tez dość szybko, a mój Franek miał na ten temat inne zdanie i urodził się po wywoływaniu ponad tydz po terminie... :-D
Doveinred, jak tam? Zdrowiejesz? Powodzenia życzę-na pewno będzie dobrze :tak:

Dziewczyny, jak sobie z kolką radziłyście...? :confused: Bo my wlaśnie w ten okres chyba wchodzimy-dzisiaj był nasz 'pierwszy raz' najbardziej zrozpaczonego ponad 2-godzinnego płaczu, jaki w życiu słyszałam...

Magdziarz na kolke ja podawalam takie specjalne krople z niemiec sprowadzane sab simplex.. bardzo dobre. Mojej malej po minucie kolka przechodzila. Wiem ze mozna je juz kupic na allegro lub ebayu. Moj brat tez je stosowal i pomagaly.. a jak ich nie mialam to podawalam gripe water..

ja tez dawalam gripe water i tak naprawde to nie wiem co to kolki u dzieci :D kilka razy byly placze ale to raczej nie byly kolki...
z tego co wiem nie na kazde dziecko to dziala u mnie w obu przypadkach sie sprawdzilo jak karmilam piersia to pilam to sama a jak dziecie skonczylo miesiac to dawalam rozmieszane z woda do picia.

Dziękuję, dziękuję :-) To teraz jeszcze mi powiedzcie, co jest dobre na pleśniawki tutaj? :szok: Muszę iść z małym do lekarza, bo właśnie zauważyłam u niego nalot na języku... Jak sie obudzi, to przetrę-zobaczymy czy to pleśniawki, czy mleko...:nerd:

Witam po dłuższej przerwie

Doveinred, mam nadzieję, że szybko dojdziesz do siebie i jednak ominie cię operacja
Magdziarz, ja na kolki polecam INFACOL, mojej dziumdzi pomógł natychmiast, a dostaniesz go wszędzie, nawet w tesco.

Mała dziś rzygała. Nie wiem czemu, mam nadzieję, że to nic poważnego:confused: Jutro idziemy do lekarza- po raz kolejny z okiem- to wspomnę i o tym

A ja się dziś, delikatnie mówiąc, wkur... na maksa. Przyszedł mi list z councilu, że niestety, ale odrzucili moją aplikację o housing i tax benefit, ponieważ- uwaga- NIE DOSTARCZYŁAM IM WSZYSTKICH DOKUMENTÓW !!!! :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Oczywiście doniosłam im każdy świstek papieru, o jaki prosili, a nawet trochę więcej. Jutro idę do CAB, niech mi tam zadzwonią i zapytają o co do cholery jasnej im chodzi. Jedna jedyna rzecz, której im nie dałam, to numer home office z drugiej pracy, a to z tej prostej przyczyny, że go po prostu nie mam, jako, że nigdy go tam nie wymagali... I nie wiem, co teraz... I zła jestem jak diabli, bo zawsze pod górkę... :wściekła/y::wściekła/y:

Foxia, Manolka, głowy do góry, jeszcze tylko trochę. Wiadomo, ostatnie dni dłużą się niemiłosiernie. Ja już w 37 tyg codziennie budziłam się z myślą, że może to już dziś, ale Natalii też się nie spieszyło, przyszła na świat 5 dni po terminie.

A, i Magdziarz, jak będziesz miała szczęście to może wyprosisz nystatynę na pleśniawki, ale to pewnie tylko osad z mleka, ja też myślałam, że mała ma pleśniawki, dostałam tą nieszczęsną nystatynę, mała robiła po niej kupy ze śluzem, a i tak nic to nie dało, biały nalot na podniebieniu jest do tej pory...

Ostatnia edycja:
A, i Magdziarz, jak będziesz miała szczęście to może wyprosisz nystatynę na pleśniawki, ale to pewnie tylko osad z mleka, ja też myślałam, że mała ma pleśniawki, dostałam tą nieszczęsną nystatynę, mała robiła po niej kupy ze śluzem, a i tak nic to nie dało, biały nalot na podniebieniu jest do tej pory...

No właśnie wyczytałam, że jeśli po przetarciu języka wacikiem zostaje na nim krew, to to pleśniawki, a jak nie-to osad z mleka ;) Ciekawa jestem tylko, czy w Szkocji też są tego zdania...

ja na plesniawki z tego co pamietam dostalam daktarin zel i naprawde pomogl.. dominik nie mial plesniawek wiec myslalam ze patryk tez nie bedzie mial i jakos tak nie zwrocilam uwagi na to.. zorientowalam sie w piatek wieczorem ze to moga byc plesniawki wiec sobota niedziela czekanie, pozniej pon byl bank hol wiec do lekarza poszlismy dopiero we wtorek.. przez te kilka dni plesniawki byly w calej buzi i na ustach :( koszmarne 4 dni az sie wspominac nie chce. w kazdym razie po tym zelu w ciagu 2 dni buzka znow byla ladna :) potem jeszcze przez jakis czas smarowalam 1-2 razy w tyg tak profilaktycznie.

reklama
Ja na plesniawki tutaj dostalam nystatyne i o dziwo bez problemu a na taki osad polacem aphtin, tutaj niestety dostepny tylko w aptece internetowej i ebay bo taki osad z mleka tez moze dziecku prrzeszkadzac, ja swojej dwojce zawsze co 2-3 dni czyscilam jezyk i nie bylo problrmu. Maja raz miala plesniawki ale zarazila sie nimi od innego dziecka a Kuba nigdy nie mial
Co do infacolu to u nas w obu przypadkach sie nie sprawdzil, pomagal ale tylko na chwile, jedyny plus to ze dzieciaki chetnie braly, ale i sab simplex i gripe waater tez braly bez problemu

Do góry