reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Moja mala od 6.30 na nogach.. ledwo co wstala a juz chciala isc na balkon.. Byl ryk i wrzask bo nie umiala zrozumiec ze pada i jest wietrznie.. Teraz myje okna chusteczkami do pupy:-D Pogoda troszke u nas sie poprawila bo przynajmniej nie pada..
To super ze recepty mamy za darmo a nie jak w PL majatek trzeba wydawac na lekarstwa i nie tylko...

reklama
no u nas tez przestalo padac ale jakos tak nie zaciekawie jest.. z jednej strony mam slonce a z drugiej chmury i wiatr....ale nie ma tego zlego co by nie wyszlo na dobre bo sie za sprzatanie wzielam :-) posegregowalam ciuchy- te zamale do wora, posprzatalam w szafkach , kuchnie juz koncze sprzatac tylko podloga zostala do umycia, i lazienka czeka..

fajnie z tymi receptami ja chyba w takim razie zle zrozumielam ten tekst.. ahh moj angielski :-D

doty mi patryk tak wstaje codziennie, dzis ze wzgledu na to ze mam wolne pozwolil mi pospac do... 6.50 :szok:

manolka o co chodzi z tymi receptami powaznie dla kazdego to co na recepte jest za darmo? co w takim razie powinnam zaznaczyc z tylu recepty? pytam tak z ciekawosci jak by sie cos kiedys dzialo.. :)
POTWIERDZAM RECEPTY SA ZA FREE:-D:-D wlasnie bylam u gp i mam antybiotyk na 5 dni:zawstydzona/y::no: pytalam w aptece babka tylko pyta czy normalnie placilas za recepty bo trzeba odpowiedni kwadracik podpisac a i tak leki masz za darmo:tak::-) darmowe sa od 1 kwietnia wiec do 31 marca trzeba bylo placic.:tak:
ehhh mam zapalenie oskrzeli:wściekła/y: w nocy taki kaszel mialam ze myslalam ze pluca wypluje i wymiotowalam:baffled::wściekła/y: ehhh a chcialam sie do kogos na kawusie powpraszac a tu lipa do przyszlego tyg:zawstydzona/y::-(

Azorek, kuruj się kuruj, a na kawę zapraszam albo sama się wproszę, bo przecież Frania musisz poznać :-D A gdzie Doveinred nam znikła? :confused: Gosia, z Tobą też się muszę w końcu na kawę zapoznawcza ugadać :-) Miałyśmy się poznać już na porodówce, a tu tyle czasu minęło a ja Cię jeno w znajomkach fejsbukowych mam :cool2:

ehhh no kuruje sie. wolala bym byc juz zdrow w czwartek zaczynam szkole:D ale wczoraj to juz mialam mega dola i mezastemu nagadalam....tak chate zapuscil a ja przed urlopem na blysk ogarnelam wszystko zeby nie musial od razu sprzatac...i cala sobote i niedziele zasuwalam ze scierka:/ i jak ja mam ogarnac chate,dziecko i szkole bez jego pomocy?? nawet stolu nie umyl przez te 3 tyg!!!! masakra jakas z tymi chlopami:/

HEJ dziewczyny jednak nie bylo tak kolorowo jak mialo być. Pojechalam na umowiona wizyte do monklands i okazalo sie ze mieszkam za daleko..a wiec kolejne poszukiwania GP oczywiscie brak miejsc w kazdej przychodni... jedyne wolne miejsce to singh practice
justysia1 powiedz dlaczego ta najgorsza...umowiono mnie dopiero na spotkanie z GP na 21.04 wiec znow sie wszystko przeciagnelo i to jeszcze tam gdzie nie polecalyscie,...

Basienkaa a probowalas sie jeszcze zapisac do tej nowej przychodni na deptaku?? Moze tam maja jakies miejsca.. jesli chodzi o ta sigh practice to nie wiem nic o nich bo naleze wlasnie do monklands..

tak probowałam i do tej nowej i tez nie ma miejsca dla nowych pacjentow:/
mieszkam na ml5 i jak szukałam tych przychodni przez NHS najblizej mnie to we wszytkich powiedzieli, że nie ma miejsc albo za daleko....
dziwi mnie, że bez problemu tam sie dostałam ...ciekawe co to za lekarz??

Basienkaa lekarz jak lekarz wazne zebys na fajna polozna trafila. Ja tez mam lekarza beznadziejnego zawsze jak dzwonie to mowie ze do wszystkich chce tylko nie do Insuastii bo jak mala miala katar to kazala mi maslem smarowac skronie i nos dziecka i podawac paracetamol.. skonczylo sie na antybiotyku.. Najlepiej w szkocji nie chorowac...

reklama
Widzę, że na forum coś się ruszyło :-)

Azorek, witaj z powrotem :-D No, z facetami tak już jest, że oni mają dwie lewe rączki do prac domowych i prędzej im kaktus na dłoni wyrośnie nim coś sprzątną :-D Jak babcia? Mam nadzieję, że miała trochę radości z prawnuczki :tak:

Magdrziarz, to widzę, że Twój mały ma delikatny brzuszek :-D Moja pod tym względem akurat twarda była, ale za to bardzo długo nie mogłam jej mleka dobrać- miała ze trzy i po każdym takie zaparcia, że aż mi jej było szkoda. Ostatecznie podpasowało jej cow&gate i tego już się trzymamy

Doveinred, jak twoje dolegliwości? Byłas u lekarza?

Manolka, foxia, trzymam za was kciuki, żeby rozwiązanie było szybkie i bezproblemowe.

Basienka, a może idź prywatnie do położnej albo na scan zanim się doczekasz w przychodni? Ja zanim miałam termin usg tutaj to zdążyłam już zrobić w Polsce.

Moja dziumdzia wróciła radośnie do piszczenia :-D Piszczy nieustannie cały dzien, z małymi przerwami na spanie i jedzenie :dry:
Ale za to wczoraj po całym dniu na dworze padła o 19.30 i tak spała aż do rana :-D Ja też położyłam się o 22giej. Rozpusta normalnie :laugh2:

Do góry