reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Ile osob tyle histori:)
Ja przyjechalam tu do kuzynki, a Romek przyjechal za mna/za mna:p
Skonczylam studia w Pl i nie bylo zbyt wielu opcji.Jestem z Gdanska wiec pracujac w markecie/sklepie/kafejce musialabym do konca zycia mieszkac z rodzicami.Stwierdzilam, ze nie mam nic do stracenia.Decyzja byla o tyle latwa, ze tak do konca nie wiedzialam w co sie pakuje:)Ty juz tu bylas wiec wiesz jak to mniej-wiecej wyglada.Mysle o powrocie do Pl.Nie budujemy sie, ale jakos mi tu nie tak.Daleko od rodziny.
Duzo zalezy od tego gdzie mieszkasz(nawet dzielnica), gdzie pracujesz, kogo znasz...
Nie uwazam tych 5 lat za zmarnowane.Dobrze nam sie tu zyje, troche pozwiedzalismy.Latwiej bylo nam zdecydowac sie na slub, bez wiecznych problemow z kasa.

reklama
Sylwester spedzilam u Agi, Emiliki i Tomka a potem u Ewy i Piotrusia.Bylo fajowo, niestety Asia obudzila sie w luzeczku Piotrusia i sie wystraszyla:(

Azorek a moze na kelnerke???Latwiej dopasowac godziny, wcale nie musisz konczyc pozno.

byłam i wiem jak to było
ale nie wiem jak to będzie z całą rodziną
jak byłam na miesiąc to też inaczej
ale tęskniłam przeokrutnie
i temu mi było źle bo z dala od córki
wiecie że przez 4 lata małzeństwa nigdzie nie byliśmy na wczasach nawet takich nie wiem króciutkich bo nas nie było stać najnormalniej w świecie :(
z mieszkaniem też kicha bo wynajmujemy a nikt nam kredytu nie da bo za mało zarabiamy
nie wiem jak to jest z pracą w branży elektronicznej
mój mąż jest elektronikiem i język zna
na pewno aby podłapać cokolwiek (tylko też nie każda praca bo problemy ze zdrowiem)
on by wpierw wyjechał potem za jakiś czas my
ale boję się :(

Emilia obdzwonilam pare ogloszen o kelnerke ale chca z doswiadczeniem glownie bo jest busy wiec lipa wtym temacie:(( ale szukam uparcie i sie nie dam :D

joasiah a moze Twoj maz najpierw przez internet niech szuka ogloszen i aplikuje gdzie sie da zeby tak na slepo nie jechac bo szkoda by bylo zeby zostal na lodzie...zwlaszcza ze sami pewno dali byscie rade i bez kasiory ale z dzieckiem to juz trzeba by cos miec. wiem ze jak nie pobierasz zasilku w pl to tu dostaniesz child benefit=80Ł miesiecznie+ child tax= ja teraz dostaje 55Ł tygodniowo ale oni wyliczaja na podstawie zarobkow wiec z tym roznie(musicie miec pity z pl i im wyslac to wam wylicza ile sie nalezy)

No właśnie ja słyszałam że w Niemczech teraz bardzo dobre warunki gwarantują i dobre pieniążki tylko jak dla mnie problem jest z językiem którego nie cierpie i jestem nienauczalna w liceum miałam 4lata niemieckiego i nie zdołali mnie nauczyć :) No i jeszcze jeden duży plus Niemiec - blisko Polski wsiadasz do auta i już

Czesc

nie bylo mnie, bo zaszylam sie w mojej ostoi:-):-)
A to co robilam niedlugo zobaczycie na moim blogu:-):-)

Na poczatek zycze wam szczesliwego nowego roku, aby ten 2011 gorszy nie był, no i duzo zdrowka!!!!!
Bo reszte mozna kupic:-D:-D

aha, witam jeszcze nowe mamy:)

isabell , 100 lat dla ciebie i spelnienia marzen!

Ostatnia edycja:
isabell zdrowia dla meza i sie nameczyliscie z lekarzami, ale sie nie przejmuj ja mam tak samo jeszcze niogdy mi tu nie pomogli...
azorek dla amelci tez duzo zdrowka, dla ciebie tez!

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry