reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

hmmmmmmmmmm to moze byc krem aveeno.przypomnialo mi sie, ze jak smarowalam ja cala to tez miala na calym ciele krosteczki....
Robia jej sie takie male place na glowce z wysuszona skora i aveeno jej na to pomaga.I co tu robic???

reklama
Emila jka wrowadzasz cos nowego to odczekaj 3 dni z kolejnym produktem to latwiej wychwycisz na co moze byc uczulona i wtedy dana rzecz wyeliminujesz bo teraz tak jak piszesz to nie wiesz czy gruszka czy marchewka. Takie krosteczki, jesli to od uczulenia na jakis pokarm, moze miec jeszcze kilka dni.

A co do tych suchych placow to nam pomogl krem Oilatum. Ogolnie wszystkie emolienty beda w takim przypadku dobre - kolezanka stosowala E 45 i tez byla zadowolona.

No wlasnie marchewke je od kilku dni.Wczoraj dalam jej lyzeczke gruszki do sprobowania i niezle ja wysypalo.Zastanawiam sie poprostu jak dkugo moze ja trzymac po tej gruszce?

Oliatum mamy do kapania:)ale gdzies tam mam e45 wiec moze to sprobujemy.

skoro dalas jej tylko lyzeczke to chyba nie powinna ja uczulic... a marchewka owszem. uczulenie na dany produkt moze sie pojawic nawet do 2 tygodni podono. u mnie oboje mieli uczulenie na marchewke, tzn patryk dalej ma. i tak dobrze ze jest juz wiekszy, i wiecej je bo ciezko jest znalesc zupke bez marchewki :)

no wlasnie jesli jest uczulona na cos to nawet minimalna ilosc jak lyzeczka moze powodowac wysypke. Skoro marchewke jadla od kilku dni to ja bym stawiala na gruszke choc naprawde to rzadko uczula. Moze rzeczywiscie to przez ten krem?
A oilatum krem jest o wiele lepszy niz ten plyn do kapania - mialam dwa to mam porownanie. Pozostawia na skorze taki film a przez to zapobiega parowaniu wody ze skory. Natalia miala strasznie sucha skore i to nie tylko na buzi ale na brzuchu tez. Po 3 dniach stosowania tego kremu skórka znowu jak pupcia niemowlaczka ;)

hey

emila, no szkoda ze mala ci wysypalo, ja tez mysle ze to gruszka, ale moge sie mylic, uwarzaj narazie na gruszke i marchewke.

Ostatnia edycja:
witam i ja. wczoraj dzien minal na porzadkach i takich tam *******ach:dry: ehhh a dzisiaj z samego rana dostalam okres choc powinien byc dopiero za tydzien:szok::baffled: umieram z bolu a mezasty wczoraj na imprezie byl,wrocil po 3 nad ranem i dzisiaj umiera bo kaca ma;-) jak to jest ze baba jak ma kaca to i dom ogarnie,obiad zrobi i dzieckiem sie zajmie.... a ten od rana: uuu ale zle sie czuje, niedobrze mi...uuuu jeszcze mi sie w glowie kreci-pijany jestem....uuuu musze sie polozyc...TO PO CO BYLO PIC JAK SIE NIE UMIE ??!!:shocked2::dry: ehhh sil mi brak nalykalam sie tabletek i zdycham zlozona w pol a ten mysli ze ja wszystko bede robic bo on ma kaca:shocked2::baffled:
uciekam bo padne zaraz
milego dnia papapty

reklama
No to nieźle Azorek współczuje pięknego dnia ale powiem Wam że faceci to są tacy jak są chorzy to umierają nikt tak nie cierpi jak oni a kobitka jak jest chora to i tak musi wszystko zrobić w domu i jeszcze dziećmi się zająć :wściekła/y: niestety tak to jest tacy duzi chłopy a jak dzieci

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry