reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

rudzia ja kiedys czytalam ze okres przychodzi jak skonczy sie karmic ale to chyba nie dokonca prawda. z tym roznie bywa jedna dostaje szybciej inna pozniej. ja pierwszego syna karmilam 2 mce i okres przyszedl jak maly mial 4.5 mca, a drugiego karmilam 3 mce i okres przyszedl kiedy maly mial 4 mce. wiec prawie w tym samym czasie po porodzie.

zdrowka dla waszych dzieciaczkow.

my mamy kolejne 2 zabki narazie przebily sie minimalnie ale juz sa :) ciesze sie bardzo bo synus ciezko to znosi. a jutro do polski jedziemy :)
gartuluje :) dla zabowicza :)
no ja Bąka karmilam kilka dni piersa i przeszlam na butle do dzis glucha cisza ehhhhh

reklama
I ja sie witam. Mała obidziła mi się koło pólnocy, 20 min rozrabiała w łóżeczku i ani myślała iść spać, ale jak ją tylko wziełam do łóżka, złapałam za rączkę to w 2 min zasnęła i znowu nie zbudziła się na karmienie tylko dopiero przed 8 rano.
Rudzia ja jak Kube skończyłam karmić to miesiąc pózniej dostałam, teraz jeszcze karmiłam ale tylko tak sporadycznie i dostałam jak mała miała 4,5 mies czyli w takim samym czasie jak przy Kubie
Anitha gratulacje dla ząbków, moja mała nadal nic nie ma, nadal męczy ją lekkie rozwolnienie i mam nadzieję że to na ząbki a nie jakiś wirus

Czesc dziewczynki u nas tez nie zaciekawie maly ma biegunke,teraz widze ze czuje sie lepiej i z kupk juz lepiej i w sumie to nie wiem czy od jedzenia czy jakis wirus:-(
Rudzia ja dostalam chyba po 4 tyg ale karmilam tylko tydzien i to na zmiane z modyfikowanym ale z tego co wiem to jak przestajesz karmic piersia to chyba w iagu 3 miesiecy powinnas dostac ale to tez roznie bywa,moze juz niedlugo dostaniesz:-)
Isabell super ta kasiazeczka,my co kupimy malemu to zaraz mu sie nudzi woli pilot od tv albo komorke i inne sprzety:-D
Anitha gratuluje kolejnych zabkow i zycze udanego urlopu:-)

Ech u nas kiepski dzien, Joasia sie nadal meczy...Malo je, ale goraczki nie ma.
Ja wlasnie pije kawke,zaraz biore sie za sprzatanie.
Zajrze pozniej...

Ewa podziwiam twojego małego, że tak sobie dobrze radzi ze smoczkiem, moja pluje nim na odległość a czasem to ją naciąga. Cieszę się że butle akceptuje.
A co do wagi małej miałaś rację 4, 150 a nie 4.015, dzięki za uświadomienie różnicy. Kurcze ja zawsze do zakręconych należałam, aczkolwiek ostatnio przechodzę samą siebie.

Emilia zaraz posyłam eska ;-).
Co do okresu po porodzie, wydaje mi się, że pojawia się średnio 3 do 4 miesięcy po porodzie. Ile mam racji, nie mam pojęcia:-D. Ja jak na razie za miesiączką nie tesknię, hiii dopiero kończę krwawić, ba od jakiegoś tygodnia to bardziej plamienia;-).

Gratuluję ząbków!! I udanego wypoczynku!!!!

dzieki dziewczyny , wszystko juz mamy popakowane jeszcze tylko rano bede musiala dopakowac butelki itd. i w droge :-) jestem tylko ciekawa jaka nas pogoda zastanie w polsce bo cos mowili dzis w wiadomosciach o A4 ale nie doslyszalam czy jest przejezdna :confused:

Milego urlopu:)
Ja dlaej walcze z smierdzielami z salonu.We wtorek idzie do nich babka z councilu!!!Czekam z niecierpliwoscia:)

Cześć dziewczynki
Pogoda do kitu, nic się nie chce, właśnie wypiłam kawkę i trzeba zabrać się za sprzątanie a wcale mi się nie chce. Kupiłam ten album z głosem, mam go już w domu.

Witam Kochane no pogoda dzisiaj nie najlepsza myślałam że gdzieś się dzisiaj wybierzemy a tu taką pogodę nie ma szans ani sensu. Moja teściowa przyjeżdża w czwartek w nocy więc mamy kolejne odwiedziny mam nadzieje że jakoś to przetrwam dobrze ze to na 10 dni a nie na więcej bo to jednak męczące dla mnie wiem że ona chce pomóc ale dziecka nie widziała odkąd mój mąż był mały wiec pewnie nie pamięta za wiele będzie gotowała więc to jedno to duży plus bo przy moim małym tylko proste i szybkie potrawy wchodzą w grę ponieważ bardzo niecierpliwy jest. Poza tym po raz 100 oprowadzanie po mieście, no i jak mnie moja mama wkurza to jej powiem co i jak (nie po chamsku ale mogę jej powiedzieć że coś mi nie pasuje) a tu człowiek się nie odezwie, n ale musimy podzielić jakoś babcie jak jedna była to druga też musi.
A i jeszcze jedno moja teściowa nigdy w życiu nie była za granicą, co tu mówić ona raz nad morzem była a poza tym z naszej małej mieściny nie wyjeżdżała więc pomyślcie sobie jaki to będzie dla niej szok zobaczyć nasz Edi sama jestem ciekawa jak zareaguje :-)

reklama
Czesc dziewczynki prawda pogoda dzis nie zaciekawa choc nawet rano cieplo bylo ale widze ze z jutrzejszego wyjazdu nad morze nici:-(
Piotrus juz lepiej choc wczoraj strasznie zaczal marudzic i dzis tez ale na szczescie biegunka ustala bo troche sie juz martwilam.
Ja wlasnie zamowilam pare rzeczy na ebayu na 30 dla meza i tak sobie mysle ze moze tort bym zrobila ale nie mam chyba dobrego przepisu moze wy dziewczynki macie jakis fajny przepis,zawsze mam problem nigdy nie wiem co kupic na urodziny:no:
Ewa zawsze jakas pomoc sie przyda choc wiem ze nie latwo ja tez czulam sie swobodnie jak byla moja mama,tesciowa nie byla,ja bym chyba sama nie chciala i pewnie moja tesciowa tez nie:-D
Emila to chyba dobra wiadomosc moze cos ruszy,powodzenia:-)

Do góry