reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Cześć dziewczynki. Ja też mam dzisiaj masakryczny dzień, mała marudzi na maksa, gorączka i rozwolnienie i bardzo mało snu. Już mi nery puszczają, mam nadzieję że do jutra przejdzie. No i znowu dziąsła spuchnięte. Wyszłby już te zęby. O katastrofie się wypowiadać ni będę, współczuję rodzinom i tyle.
Co do termometru to ja mam taki do ucha i jestem zadowolona, co do tej maty oddechu to wg to strata pieniedzy o ile nie ma sie wczesniaka, kolezanka miala taka ogolnie byla zadowolona ale do niczego szczegolnego sie nie przydala. Ja przy malej mam strasznie wrazliwy sen ze jak tylko jeknie to ja sie budze chociaz oczywiscie nie slysze jak oddycha.
Ja jeszcze samolotem z małą nie leciałam, dopiero w czerwcu będę lecieć ale linie lotnicze pozwalają już 2 tyg maluszkom latać tylko ciekawe jak w takim czasie paszport wyrobić? Myśmy jechali autem jak mała miała miesiąc i dobrze zniosła podróż.

reklama
Ewa a gdzie ten rejs statkiem, też bym się wybrała
Asiek można odebrać tam gdzie się wyrabia bo tak naprawdę będziesz mieć dwa ten tutejszy i polski także do wyboru do koloru

i co myslisz isabela ze mozna w polsce? bo tez sie kiedys zastanawialam nad tym aktem urodzenia.czy aby nie bedzie z tym problemow ze dzieciaki musialy by tu przyjechac... ja juz orginalu nie mam bo w polsce mi go nie oddali teraz dla patryka wyrobilam dwa na wszelki wypadek ale do slubu i tak potrzebuja wyrobiony teraz.. moj maz do slubu musial prosic rodzine zeby mu akt przeslali bo urodzil sie na pomorzu a mieszka w krakowie i babka nawet z tego robila problem jak by sobie sama miedzy urzedami nie mogla zalatwic...

Anitha tak mi powiedzieli w urzędzie stanu cywilnego, że jeśli będę potrzebować odpisu to mam przyjść i dostanę, oczywiście za jakąłś tam opłatą a z tego co wiem to do ślubu wymagają chyba odpisu nie starszego niż kilka miesięcy albo miesiąc.
Dziesiaj znowu piękna pogoda a mój J znowu w robocie, kolejna nie za fajna noc za nami, Maja nadal ma rozwolnienie i marudzi ale gorączki już nie ma. Może uda mi się coś dzisiaj w domu zrobić bo mam pobojowisko, wczoraj spanie tylko na rękach albo jak mnie trzymała za rękę więc nic nie zrobiłam.

Hej
pogoda super!!Trafilismy nawet na jakis dziwny jarmark pod Arturem-taki ekologiczno-hinduski:)
Jutro kawka:)
a na sunday market zaspalysmy:(Joasia troche marudzila w nocy

IsabelL Queensferry to jest po drugiej stronie Deep Sea World jest tam taki duży parking i reklama tego rejsu. Na prawdę polecam jest rewelacyjny szczególnie dla kilkulatka który będzie ciekawy podróży później plaża bieganie po trawce jakiś lunch i powrót
Co do tej ospy to jeżeli mała nadal jest karmiona piersią to ma szansę nie załapać bo jeżeli Ty chorowałaś to masz przeciwciała przeciwko ospie i dajesz jej. Co do ospy to jest dosyć bardzo zaraźliwa bo to wirus więc jak coś zauważysz to staraj się ich separować na ile jest to możliwe a pewnie w ogóle nie jest.
My dzisiaj z mężem byliśmy w North Berwick - Isabell to ta piękna plaża - było cudownie a temperatura cudowna normalnie opalać się można :)
Jutro Emilcia u Ciebie o 12 a tak sobie myśle że jak będzie taka pogoda to może poszłybyśmy do parku na ławeczkę podebatować szkoda żeby malutka traciła taką pogodę

My spędziliśmy kolejny dzień poza domem!!! Dziś byliśmy w Dollar. Można to zaliczyć do wyprawy górskiej, wzdłuż rzeki z licznymi okazałymi wodospadami :-), również warte polecenia!!

Emilia co do kawy...dam znać jutro. Z samego rana muszę zarejstrować się do GP, więc nie jestem pewna na którą uda mi się dostać. Jak nie dam rady to życzę udanego popołudnia!! :-D

reklama
hejka dziewczyny.
Tragedia straszna co nie, byl jaki byl ale nikomu nie zycze takiego losu az sie plakac chce. Zreszta dzien ten byl tez i dla mnie osobiscie smutny bo niestety nie udalo sie utrzymac tej ciazy :(
Jeszcze krwawie a boli jak smok, bylam na badaniach wczoraj i zarodka juz nie bylo widac , robia mi badania krwi by wykluczyc ciaze pozamaciczna, Ostateczne wyniki wszystkiego pewnie beda cos w czwartek....... och no coz znow trzeba bedzie sie starac, mniejmy nadzieje ze za niedlugi czas znow napisze ze jestem w ciazy.

Do góry