reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

reklama
Hejka dziewczynki... :)
dzien taki byle jaki....
Jade dzis do przychodni i zobaczyc ile maly ma juz kologramow..... jestem ciekawa????

Odezwe sie pozniej . Milego dzionka.

Czesc kobitki, ja tez dzis mam niezbyt dobry dzien, ale z wlasnej winy, wczoraj przesadzilam, chcialm sie zrelaksowac i zrobilam sobie dluga, goraca kapiel i zaraz jak dzieci poszly spac otworzylam biale winko... no i dzis mam hangover, nie wiem dlaczego, bo bylo slabe ... buuu.

emilia poczytalam o nk, dzizus krajst, sama sie zastanawiam czy nie usunac konta, ale z drugiej strony, to jedyny kontakt z moja rodzina :-(

Wczoraj bylma na zakupach :-):-D yuppiii :) moge sie pochwalic, moge???

No tak kuchenki nie kupilam, a pieniadze wydalam na paneledo kuchni, bo jeszcze nie mamy zalozonej podlogi:zawstydzona/y:
o taka, mam watpliwosci czy bedzie pasowac, ale m. sie uparl...
farmhouse-stone-effect.jpg

a to juz w dunelmmill KIBLOPRZEPYCHACZOCZYSCIK
30048065.jpg

i jeszcze tablica na magnes, bo na korkowej juz nam sie nic nie miesci :-)
30050941.jpg

I co podobaja Wam sie??

Poza tym przed chwilka dostalam oferte pracy, w mojej miescince, na pol etatu, myslalam ze sie nie odezwa, a wlasciwie to wymarzona robota dla mnie, kurcze nie wiem co robic.... :confused::confused:

Isabell nie wiem czy dostałam :baffled: Jak nie to ide na studia. Ponieważ mój angielski jest dobry ale nie genialny to pójdę na polska uczelnie tutaj. A tak w ogóle to czesc dziewczyny:tak: Nic nie pisze bo jestem taka zabiegana ostatnio.:no:

Almani - idz na szkocka uczelnie, serio mowie. Nie oplaca sie studiowac tutaj na polskiej uczelni, slyszalam b. kiepskie opinie :(.
Jezykiem w ogole sie nie przejmuj, bo nawet jesli nie czujesz sie na silach, to (przynajmniej u mnie tak bylo) mozesz chodzic na rownolegly kurs angielskiego dla studentow (chyba kazda uczelnia ma taka opcje). Zawsze tutejszy tytul, to tutejszy, a nie z polskiej uczelni. Co chcialabys studiowac?

Ja jeżeli mogłabym radzić to tylko szkocką uczelnie nic innego nie kombinuj z tytułem szkockiej uczelni możesz zdziałać tutaj wszystko a z tytułem polskiej uczelni tak jak ja będziesz w barze pracować bo oni nie są chętni respektować uczelni polskich nie wierzą że u nas jest tak samo jak nie gorzej niż u nich. Są właśnie te kursy równoległe z angielskiego i bez problemu dasz sobie radę i znajdziesz później super pracę :-) a nie byle co.
Doveinred napisz ile nasz maluszek waży dzisiaj ja stawiam na 7,20kg wierze w niego:-)

Almani dokładnie idz na szkockauczelnie a jesli tak bardzo sie boisz to najpierw zapisz sie na pol roku do collegu na angielski a potem od wrzesnia startuj na uczelnie. Ja terz chce sie zapisac na angielski zeby sobie podszkolic a raczej sporo rzeczy przypomniec potem niestety musze wrocic do pracy ale bede tez szukac studiow.A wlasnie wiecie jak to jest bo ja slyszalam ze mozna dostac jakies pieniadze jak sie studiuje

reklama
isabell jesli chodzi o dofiannsowanie i co sie w nim zawiera to zalezy od uczelni, ale czesne tzw tuition fees oplaca SAAS, tylko trzeba wysylac podanie chyba do konca czerwca (no chyba ze teraz jest inaczej), mozna tez dostac dofinansowanie, za przedszkola, ale i tez warto sie starac o miejsce dziecka w carcherach przy uczelniach, dziecko masz blisko i na lunche mozna do niego wyskoczy. Plus dodatek za dojazdy.
Ale to zalezy od aplikacji.

Do góry