reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy ze Szkocji

Isabelll- no ja mialam biust C potem mialam DD no a teraz mam D. Co do rzeczy to juz prawie swoje rozmiary nosze , wszystko zalezy co. Naprzyklad spodnie kupilam przedwczoraj o rozmiarze 12 (czyli taki prawidlowy moj bo zawsze mialam biodra 100cm) ale spudnica juz o rozmiarze 16:szok: jakas dziwna numeracja???? Bluzki tez juz prawie spowrotem mam 10 tylko caly czas mam ten nawal skury na brzuchu i nie chce zniknac:-(

azorek- to teraz ty masz pod oknem glosno! Mam nadzieje ze urlop sie uda i badz co badz wrocisz wypoczeta.

A u nas wimiotowania -brak
rozwolnienie-jest:-( , jak zrobi to jest caly przebierany bo ubrudzi cale ubranie tak czesc wylatuje. Goraczki nie ma pogodny tez jest wiec kurcze nie wiem co juz mu jest:sorry::confused2:. Jesz to owiele mniej je i mleka tez nie chce zabardzo ale nie jest tak zle, pewnie to co go przez tenc zas utuczylam to schudnie:no:

reklama
Nasz biedny ukochany - ciocia gratuluje raczkowania nasza zdolna bestia wiedziałam że to juz tuż tuż no i mama musi teraz wszystko z zasięgu rączek pochować bo straty już są niesamowite jak te dzieci szybko rosną:-)
Azorek pocieszę Cię ja jadę w środę w nocy i pakowanie zaraz zaczynam mimo że nie mam maleństwa w domu ale za to chodzę do pracy i czasu nie mam do środy do 11 w nocy pracuje i w środę nie zrobię nic bo jeszcze skan mam więc nie martw sie nie jesteś jedna co pakuje się 3 dni:-)
Emilia ja jutro zgodnie z obietnicą przynoszę książkę do pracy jak masz ochotę to przyjdź pracuję od 12 do 17 wiesz gdzie

Dzien dobry;-) Jak się dziś macie? Ja z przykrością stwierdzam, że tyle już tyle choinek i dekoracji świątecznych widzę, ze mam dość....nie umiem jakoś poczuć atmosfery świąt. Wszystko wydaje mi się inne...pogoda, ozdoby, koledy...ludzie. To moje pierwsze święta po za Polską i to pewnie stąd się bierze...brakuje mi babci, dziadka i siostry. No ale tak jak siostra by przyleciała to dziadkowie zostaną sami. A z kolei nie mam tyle miejsca żeby przyjechali wszyscy już nie mówiąc o tym, że stan zdrowia dziadka pozostawia wiele do życzenia i podróż mogłaby go naprawdę pogorszyć.:-(

Co do rozmiaru stanika przed i po ciąży....dla mnie to był i jest dramat:no: Przed ciążą miała takie łądne pełne B...jędrnę i w ogóle...w ciąży zrobiło mi się DD:szok: wiadomo-w ciągu 2 tygodniu więc pojawiły mi się rozstępy i wszystko obwisło:-( teraz mam D i powoli schodzi mi to do C. Ale jak patrzę na te naciągnięta skórę z rozstępami to chce mi się płakać...kiedyś w ogóle w lecie nie musiałam stanika nosić....a teraz jak nie ubiorę stanika to cycki mam chyba do pepką:wściekła/y:

Ja dzisiaj też wyspana. Maja wczoraj dała popalić ale za to całą noc przespała.
Też myślę że te ich rozmiarówki są dziwne, wszystko zależy jaka firma i jaki fason, więc staram się numerkiem nie przejmować tylko patrzę na swój wygląd.
Mnie dzisiaj czeka prasownie i pakowanie. Właśnie robię ostatnie pranie przed wyjazdem.
Dziewczyny czy wiecie gdzie można zgłosić że coś mi się w dziecka szkole nie podoba, oprócz dyrektorki oczywiście. Od sierpnia proszę się o głupi wieszaczek na kurtkę dla Kuby, wszystkie dzieci mają a on nie i już wiele razy wrócił mi z płaczem że nie mógł znalezć kurki albo pani mu powiedziała że to nie jego. Bo jak sobie gdzieś powiesi to zaraz jakieś dziecko mu to rzuci na podlogę bo to jego wieszak. Już nie wspomnę o tym że ta kurtka praktycznie codziennie nadaje się do prania bo wiecznie wala się gdzieś po podłodze. Mam już dość tej sytuacji i proszenia i dzisiaj chce powiedzieć dyrektorce że jeśli po świętach nadal tego wieszaczka nie będzie to to zgłoszę i na dodatek powiem że czuje że moje dziecko jest dyskryminowane, tylko nie wiem gdzie to zglosić.
W piątek mój J nagadał nauczycielce w tej sprawie to dzisiaj został wezwany przez dyrektorke i musiał przepraszać nauczycielke bo ta zaplakana i prawie w depresje biedna wpadła

Isabell:
[FONT=times new roman,times,serif]Jeśli uważamy, że w szkole naszego dziecka istnieją jakieś problemy, zazwyczaj najlepszym rozwiązaniem jest bezpośrednia rozmowa z nauczycielami, lub dyrekcją szkoły, a jeśli to nie przyniesie żadnych efektów, możemy skontaktować się z organem zarządzającym szkołą, lub władzami lokalnymi. Jeśli to nie rozwiąże problemu, wyższą instancją w takich sprawach jest Ofsted. [/FONT]
[FONT=times new roman,times,serif]Nowe uprawnienia dla Ofsted oznaczają, że będzie on w stanie rozpatrywać skargi od rodziców. [/FONT][FONT=times new roman,times,serif]Jeżeli kontrola ujawni, że szkoła nie spełnia standardowych norm, inni rodzice mogą być poproszeni o przedstawienie swoich opinii, spostrzeżeń i wniosków. Może się to odbyć w formie ankiety, lub bezpośrednich rozmów, prowadzonych przez władze szkoły, lub Radę Rodziców. [/FONT]
[FONT=times new roman,times,serif]Jeśli dotychczasowa działalność szkoły, budzi jakiekolwiek zastrzeżenia – kontrola sprawdzi, czy istnieją plany, niezbędnych zmian, w prowadzeniu i funkcjonowaniu placówki. Jeśli takich nie ma, komisja wskaże władzom szkoły wszystkie wady i problemy, które należy rozwiązać, uwzględniając opinie rodziców.[/FONT]

isabell idz z tym do dyrekcji i powiedz ze czujesz ze dyskryminuja syna!!i jakim prawem nauczycielka poczula sie zle???qrna te szkotki to numery niezle sa!!:wściekła/y:jak jej dziecku czegos brakuje to bez duzego gadania dostyaje a Ty sie o swoje upomnij to juz lament:no::wściekła/y::wściekła/y:
azorek- to teraz ty masz pod oknem glosno! Mam nadzieje ze urlop sie uda i badz co badz wrocisz wypoczeta.
kochana u mnie glosno od ponad 1,5 roku!!!!:wściekła/y:mieszkam na nowym osiedlu i ciagle tu cos buduja:wściekła/y:a ze byl pozar bo ktos podpalil 3 nowe budynki to sie przeciagnelo o 4 mce i nadal glosno i bloto wszedzie ehhh szkoda slow normalnie:wściekła/y:

Ale jak patrzę na te naciągnięta skórę z rozstępami to chce mi się płakać...kiedyś w ogóle w lecie nie musiałam stanika nosić....a teraz jak nie ubiorę stanika to cycki mam chyba do pepką:wściekła/y:
ehh Almani mam to samo (.)(.) wisza po kolana:wściekła/y:czuje sie z tym strasznie i do tego ta skora na brzuchu:zawstydzona/y::wściekła/y:ale na (.)(.) kupilam przez neta wonderbra-REWELACJA jak dla mnie.super podnosi cycorki i wygodny bardzo jest wiec polecam:tak::-)

witam sie po weekendzie... :) ja caly spedzilam w pracy wiec nawet nie poczulam ze jest jakies wolne :):)

dzis moze bede ubierac choinke.. moj tom ma jechac kupic i mam nadzieje ze dostanie jak nie to jutro wysle go do B&Q :) juz sie nie moge doczekac :):))

Melduje sie :)
Wreszcie udalo mi sie wypisac kartki swiateczne:)
Na 4 do pracy wiec juz biore sie za obiadek-dzis zapiekanka z tunczykiem,zobaczymy.
Ewa bede jutro po basenie, ok 13.
Trzymajcie sie

Isabell:
[FONT=times new roman,times,serif]Jeśli uważamy, że w szkole naszego dziecka istnieją jakieś problemy, zazwyczaj najlepszym rozwiązaniem jest bezpośrednia rozmowa z nauczycielami, lub dyrekcją szkoły, a jeśli to nie przyniesie żadnych efektów, możemy skontaktować się z organem zarządzającym szkołą, lub władzami lokalnymi. Jeśli to nie rozwiąże problemu, wyższą instancją w takich sprawach jest Ofsted. [/FONT]
[FONT=times new roman,times,serif].[/FONT]

Tylko co jest organem zarzadzajacym szkola?? Councial??
Azorek mąż rozmawiał z dyrektorką, ona tylko gebę rozdziawiła i powiedziała że to nie takie proste i na to trzaba czasu

reklama
Ja właśnie skończyłam prasowanie, oj było tego sporo, niestety jutro czeka mnie kolejne bo dzisiaj 3 prania zrobiłam. Za to poza tym nic w domu nie zrobiłam bo nie było kiedy i już dzisiaj nic nie zrobię bo mi się nie chce a jutro jeszcze czeka mnie pakowanie. Jak zwykle wszytsko na ostatnią chwilę.

Do góry