reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Czesc DZiewczyny!!Ja tak obiecuje i obiecuje i sobie i Wam ze bede juz czescie zagladala i co? :p nico!!!!Po prostu brakczasu, ajka mala oidzie weczorem spac to ja tez, bo potem w nocy trza wstac!!!ech!!!
Coscik widzialam ze o paszportach pisalyscie tak?a wiec lece lece zobaczyc na stronki bo to teraz u nas na czasie:)
Teraz nie wiem czy wiecie mamuski, ze do Konsulatu tzreba sie zapisac na wizyte!A wiec my jedziemy we wtorek!
JA mam pytanko!![i]Jak dlugo sie czeka na paszport?????????[/i]
Bo mi zalezy na tym zeby w miesiac dostac ;D bo 5lsierpnia mama wyjezdza(a przyjezdza 20lipca)i chcialabym razem z nia pojechac, zawsze to lzej niz samej sie wlec, a 11 sierpnia moja siostra i moj brat(z dwoch stron)pobieraja sie wie c caaaaaaaala rodzina na slubie bedzie i chcialabym pojechac, ech.....
slyszlam ze miesiac to sie czeka na tymczasowy, a na zwykly 4miesiace czy to prawda?

Evoska slicznie wygladasz!!Taka zadowolona mamusia!!!!Gratuluje zapalu i optymuzmu!!!!!Cudownie Ci z brzuszkiem(pewnie bez rowniez , coo?)Pewnie bedziesz super mama, wyobrazam sobie ze bedziesz taka mama przyjaciolka. Zastanawiasz sie czasem nad tym?

MAja, a ty po prostu wygladaszcudownie!!Tak...nawet ciezko powiedziec jak, ale po prstu kwitnaco, extra no , i juz!!!O juz wiem, tak delikatnie, o kurcze a comis sie zebralo?ale dziewczyny po prsotu wygladacie super, ciaza to fajny okres!!!

MAxin no NAtalia to przepiekna , cudowna, rozkoszna kruszyna!!CZytalam ze mala tez ma krostki na twarzy. Czy to jest takie suche i chropowate?Hafsa tez tak ma, walczymy z tym, ale to wraca i wraca. A ci lekarze nic nie mowia, co mam robic, mowia o kremie, ale ten tylko pogorszytl spraw (unguatum czy cos w tym stylu) natomiasyt stosowalam sudokrem i avent magic krem i to pomoglo, juz nie miala ani jednej krosteczki i nagle znow sie pohawily i nawet nie wiem od czego!!a stpsowalam juz profilaktycznie krem aventu ale ni e sudokrem. Nie wiem moze ma alergie na cos?ale na co?jak mam sprawdzi?przestac jesc wszystko i wprowadzac powolutku kolejne jedzonko?Boze!!No co ja mam zrobic?Dziewczyny pomozcie!!

Jeszcze pocztram zaleglosci, ale szczerze wolalabym i ich nie miec i postaram sie(ale juz nie obiecuje bo bez sensu to jest!!!)azgladac to czesciej!!!!

Pzodrowionka kochane!!!

reklama
Dziewczyny!Nadrobilam wszystko!!
Anya !!!Pzrykro mi , ze przezylas cos takiego w Posle!!Boze !!Ciesze sie ze napisalas do tej gazety i w ogole moze cos z ty zrobia!!!NAprawde, wyobrazam sobie co musialas czuc!!!Co to a za lekarze!!Widac sa w Poslce rowneiz konowaly!

Anyu a powiedz mi czy czy oni w konsulacie mowia kiedy przyjsc po paszporrt?Chodzi mi o to , ze gdybym miala juz date to bym wiedziala ze moge juz bilety kupowac:) a lie czasu jest tymczasowy wazny paszport?

No i zdjecia z=dzieciaczkow!!MAlwino twoja cora jest przesliczna!!!
Josh jest przystojniakiem!!
NAtalia MAxcin to slodka dziecwzyneczka!!
A oskarek jest przesliczny!!!!!

no to ide spac!!!

papatki

TAMARUNIA na paszport tymczasowy-roczny czeka sie 4 tygodnie, a zwykly cos kolo 4 miechow tylko chyba sa potrzebne jakies papiery z polski.
ja tez ostatnio mam coraz mniej czasu, im coreczka jest starsza tym wiecej skupia na sobie uwagi. a co bedzie jak zacznie chodzic?! :) :)
pozdrawiam

Ja na momencik
Ewoska wygladasz kwitnaco i cudwonie brzuszke juz widac
Maja slicznie ci w nowej fryzurce i brzuszke rowniez sie powieksza
Tamarunia tak dlugo cie nie bylo,ale rozuemiem cie doskonale czasu zawsze brakuje....Wygladacie slicznie i jak Hasinka urosla,piekna dziewczynka,slicznie w sukieniusi wyglada.A co do paszportu Tamarunia to mozesz zaplacic dodatkowe 4 funty i przesla ci do domu ;)
Aanes juz niedlugo twoja perla podrosnie i doczekasz sie kucykow,jak sobie da uczesac ;) Moze przeslesz jakies fotki????

A co do paszportu to mam nadzieje,ze nie musze czekac 4miechy,chyba sobie zartuja co...????????????!!!!!!!!!!!!!!!
Ja w sierpniu chce jechac na wakacjie do Portugali,albo na Malte,a we wrzesniu do Poslki na chrzciny wiec potrzebuje paszport.Wyrabiac zas tylko tymczasowy na rok i potem znowu tyle zachodu,hmmm nie usmiecha mi sie to za bardzo ::) ::) ::)

DZIEKUJE ZA MILE KOMPLEMENTY

OK IDE SPAC PAPAP
BUZKA ;) ;) ;)
MILEGO WEKENDU ;)

Czesc DZiewczyny!!!

EVoska MAja pieknie wygladacie - jak udaje sie wam zachowac taka figurke ???? EVoska jeste dzielna, ze jednak nie siegasz po fajke ( zdrowy rozsadek czy jednak hormony nie lubia palic?) . Ja z kolei tesknie za kawa i jej cudownie poudzajacym wplywem ale jednak zapach robi swoje - nawet Tomek nie jest w stanie mnie obudzic wiec chodze taka "snieta rybka". ;)

Maxin- OJ Natalka bedzie lamac serducha ;D . A co do paszortu - my mamy tymczasowy i w sumie ciesze sie, ze wyrobie mu za chwile 10letni -bo zdjecie jest juz naprawde nieaktualne. CHociaz to wasze jest tak sliczne- ze warrto je zachowac nawet przez 10 lat!!!

Ivonek Julcia przeslodka - mam tu kolezanke, ktora ma corcie w podobnym wieku i tez na tapecie problem gumeczek ;D

Tamarunia fajnie ze sie odezwalas -- corcia oczywiscie kolejne nasze forumowe cudo ;D

Anes zapomnialam Cie powitac ostanim razem! Fajnie ze do nas dolaczyas

OGROMNE DZIEKI za zyczenia!!!! Och rosna te dzieci, ze hej! Zorganizowalismy w sumie tylko maly poczestynek w dwoch ratach dla babc, cioc i wojkow. Wiec statecznie i bez akcesow. Nie bylo mnie stac na nic wiecej :( TAk wiec w przyszlym roku, dziewczyny, mam nadzieje ze sobie to odbijemy i zrobimy dla naszych szkrabow imprezke.

O ile dobrze pamietam Oliwia Magdy tez urodzila sie jakos w tym terminie - wiec rowniez 100 lat 100lat!!!!!!!!!!!!!!!!

witam
dzieki dziewczyny ze tak serdecznie zostalam przyjeta do waszego grona.
z checia bym wam pokazala mojego cukiereczka tylko musze sie nauczyc wklejac zdjecia, jak opanuje ta technike od razu wysylam. ;D
uciekam biore sie za gotowanie obiadku dla mojego faceta.
buziaczki ;D

czesc laski!!!!

Tamarunia- pieknie wygladasz taka usmiechnieta a corunia boska a jaka piekna sukienusie ma, skarbie napisz mi koniecznie jak nazywa sie twoj wozek i czy on przerabia sie na spacerowke czy dokupilas do niego ta czesc gleboka bo mi sie bardzo podoba i widze ze napewno mala ma wygodnie i nie lezy zgieta tylko na plasko ja wlasnietakiego szukam ale poki co widzialam tylko jede i wlasnie mozna dokupic czesc gleboka do spacerowki, dzieki za mile slowa na moj temat ;D tak mi milo :laugh: ucaluj ode mnie malutka jest taka slodka

Beta- skarbie pokaz nam swoje fotki i brzuszka i tomcia i czy mialas juz scan i co u ciebie, ja tez skladam zyczenia Tomciowi troszke sie spoznilam ale szczeze ;D ;D ;D

Aanes- tu na forum jest taka opcja, ze mozna wkleic zdjecie chyba jest najlatwiejsz tylko zazwyczaj tzeba je zmniejszyc powodzenia i juz nie moge sie doczekac fotek ;D ;D ;D

Maxin- fryzurka koncowa wyszla chyba nie tak zle chociaz troszke za krotko bo probowalam najpierw sama i tak sknocilam ze musialam isc do fryzjera zeby cos zrobil z moja glowa ;D ;D ;D ale teraz to i mi sie podoba i dzieki serdeczne, a jak natalka goraco jej nie przeszkadza znowu upaly sie zaczely :p

Evoska - no my sie juz widzialysmy, pieknie wygladasz pasuje ci brzusio jak nie wiem co dobrze ze wszystko ok trzymaj sie dzielnie w p-racy i nie daj sie buzka

a u nas wielkie przygotowania moja mama przybywa w poniedzialek juz nie moge sie doczekac i na scan tez ide w ponikedzialek i nareszcie sie dowie czy corunia czy synus ;D ;D ;D

pozdrawiam wszystkie mamusie i dzieciaczki i nasze fasolki ;D ;D ;D milego weekendu pa 8)

Alez dzis goraco, ja tak szybciutko! MAja wozek naqzyw sie JAne nomad pro, my kupilismy pelna opcej, tzn gondola spacerowka i fotelik. Jest faktycznie wygodny, mala do miesiaca nawet w nocy w nim spala, bo nie mielismy lozeczka, wiec naprawde jest przydatny!!Takie gondolkowe jeszcze w mamams adn papas kupisz:) no i w 2left feet przez internet:) emmaljunga, bebe car, i inne, ale minus jest ze dotknac nie mozesz:(

a co do wozka naszego to tak:jest stelaz, a na nim mozesz wlozyc dosklownie jednym ruchem gondole, a jak chcesz jechac gdzies np na zakupy, to ni musisz taszczyc tej gondoli, bo jednak duzo miejsca zajmuje , jak to gondola:) to klikasz na stelaz fotelik ii jedziesz:) oczywiscie to nie jest opcja na cos dlugiego bo jednak w foteliku dzieck sie meczy, moim zdaniem:)
stelaz jest bardzo lekki ale gondola jest ciezka, wozek prowadzi sie 1rweka, mozesz skrecac, mozesz zablokowac kola, jest super:)
co jeszcze?aha ja podkladam dla HAfsy kocyk po plecki bo tam sa takie pasy ktorymi sie dziecko przypina, ale ja ich nie uzywam i chowam pod materacyk i zeby je zamortyzowac, to po prostu zascielam kocyk:)
no co jszcze?aha jak juz gondola jest nie potrzebna, to wtedy nakladasz spacerowke.
minusem duzym tego wozka jest niewygodny kosz!!!!!!!!!!da sie wepchnac tam zakupy ale tylko jak odepniesz ten ksz!!#

Powiem ci ze podobaja mi sie gondole z mamas and papas, ale minusem jest jka dla mnie brzydka spacerowka:( i jednak wybralismy jane nomad, aale cena sie rozni 100 funtow:)

DZiekuje za komplementy!!!Milo sie robi:):):):) Buziaki dla pociech!!

a ja ide i tak sie rozpisalam:)

reklama
Ja tak na szybciutko, bo Anglia przegrala z Portugalia i ide pocieszyc Grahama, bo siedzi zalamany z koelgami... ;-)

Tamarunia- ja na paszport tymczasowy czekalam dwa tygodnie, ale to byl paszport tymczasowy na miesiac, a teraz przeczytalam, ze istnieje paszport tymczasowy roczny! No pieknie, tylko szkoda, ze nikt mnie o tym nie poinformowal w konsulacie. Co za kompetentne osoby tam pracuja to glowa boli! Jesli chodzi o odbior paszportu to oczywiscie dostajesz konkretna date, kiedy po paszport przyjechac. Za oplata £4 paszport moze byc przeslany do domu. A jezeli chodzi o paszport 10-letni to czeka sie na niego 3 miesiace, ale wtedy jest duzo zachodu... wymagaja nie wiadomo jakich dokumentow!

Beta- my jestesmy w trakcie staran o paszport brytyjski dla Josha, bo po wszystkich cyrkach w Polsce odechcialo nam sie polskiego paszportu. Stwierdzilam, ze nie bede traktowana jak smiec i wole po ludzku zalatwic paszport brytyjski. Dzwonilismy do Home Office i musimy najpierw starac sie o british citizenszip dla Josha, a potem sprawy paszportowe zalatwiac. Tak jak pisalas- w przypadku par niezameznych dziecko automatycznie posiada obywatelstwo matki, mimo iz ojciec jest Brytyjczykiem. Graham jest czystej krwi Irlandczykiem, ale ma takze obywatelstwo brytyjskie, wiec u nas bedzie ta sama procedura co u Ciebie i Eda, jednak dzwoniac do home office'u zostaly nam udzielone niepelne informacje. Graham mial zostac polaczony z kims, kto powiedzialby nam o calym procesie, ale puscili mu taka piekna melodyjke i grali przez jakies 20 minut, wiec nie bylo sensu czekac... Jesli dowiemy sie czegos blizej napisze co i jak.

Do góry