reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Bardzo dziekuje za powitanie i slowa pocieszenia...;-) Zbilam prolaktyne a teraz jestem na Duphastonie - od przyszlego cylku CLO ...Ale tak naprawde to mam nadzieje ze dostane od losu ten najpiekniejszy, wymarzony prezent pod choinke i zostane wreszcie mama...W przyszlym tygodiu testuje i jestem dobrej mysli... Mam nadzieje ze na dobre do was dolacze i sprawy ciazowo-dzidziowe beda mnie dotyczyc bardziej niz dotychczas....

Pozdrawiam goraco..

reklama
czesc dziewczynki!!!

pewnie juz kiedys o tym rozmawialyscie.... powiedzcie mi czy w UK dostaje sie jakis grosz na dzieciaki???? jaks dodatek czy cos w tym stylu?

pozdr,

Hej dziewczyny, zastanawialam sie czy te z Was, ktore juz maja swoje pociechy w UK mowia do nich w dwoch jezykach- polskim i angielskim? Ja planuje mowic do swojego dziecka wylacznie po polsku, a moj chlopak po angielsku, tylko zastanawialam sie czy taki malec, ze tak powiem nie zglupieje??? Zalezy mi na tym, aby dziecko bylo dwujezyczne.

Witajcie :)

Beta dzieki, ze o mnie pamietasz. Jak tam Tomusiowi idzie jedzenie solid food? Ja zamierzam karmic do 6 miesiaca tylko cycem i potem zaczac od warzywek i owocow. Jak chcesz to przesle Ci ksiazke kucharska dla dzieci, bo dostalam od jednej z dziewczyn z watku lipcowek, gdzie tez sie udzielam. Podaj tylko maila ;)

Witam dwie nowe forumki, piszcie jak najwiecej :)

Maggusia co do ciacia bo cos czytalam to jestem tego zdania co Beta. Jak nie trzeba to po co ciac.
Kurcze dzidzia moja sie przebudzila i musze przerwac ::)

witam wszystkich
dlugo nic nie pisalam ale czytam was prawie codziennie caly czas staram sie o druga dzidzie i mam nadzieje ze wkoncu zafasolkuje
majeczka ja tez w przyszlym tygodniu robie tescik trzymam kciuki zeby sie udalo

pozdrawiam papa

Dorcia ,Majeczka zycze z calego serca zafasolkowania ja wiem najlepiej co znaczy czekac na malenstwo,jak wiecie u nas trwalo to dosc dlugo,zdecydowanie za dlugo.Ale najwazniejsze ze sie udalo i juz niedlugo bedziemy w trojeczke.Na badania z reguly trzeba czekac dosc dlugo,ale to zalezy od szpitala.POWODZENIA!!!

Anya to napewno by pomoglo,byle nie za duzo zeby byl w stanie zawiez Cie do szpitala :).A co do jezykow to my zamierzamy uczyc malca po polsku,bo angielskiego nauczy sie w przedszkolu lub szkole.Mam znajoma ktora byla jak Ty w sytuacji gdzie tatus mowil po angielsku a mamusia po polsku,ale musze przyznac ze latwiej jej bylo mowic po angielsku,po polsku mowi rzadko. :(

Martuska witaj po przerwie,jak juz dzidzia jest na swiecie to nie ma sie az tyle czasu,rozumiemy i pozdrawiamy.

Buziaczki dla Was wszystkich.

lwica- no wlasnie ja mam taki dylemat jezykowy, bo latwiej jest mi mowic po angielsku, gdyz tutaj w ogole nie romawiam po polsku (nie znam nikogo z kim moglabym sobie pogadac w ojczystym jezyku) i glupio, ze tatus nie bedzie rozumial co do malego mowie /jeszcze pomysli, ze go obgaduje ;) / ale to jedyny sposob, aby moj dzieciaczek nauczyl sie troche polskiego, gdy odwiedzimy rodzine w PL. Mam tylko nadzieje, ze bedzie to dobry sposob, nie bedzie platal jezykow itp. (...)
Dzisiejszej nocy obudzilam sie o 3:40 (zupelnie jak poprzedniej!) i nie moglam spac do 8 rano! Co za koszmar. Czyzby wstepne przygotowania do braku snu, gdy urodzi sie maluszek? :laugh:

CZesc dziewczyny. Jestem nowa na tym forum.
Zdecydowalismy sie na dzidziusia i jestem w 8 tygodniu ciazy a termin mam na 13 lipca 2006.
Pozdrawiam wszystkie przyszle mamusie

reklama
o tym ze chcemy drugie dziecko zdecydowalismy w pazdzierniku, a starania w listopadzie, wiec to moj pierwszy tak oczekujacy tescik
ale nerwy takie ze ojej jak juz sie w koncu zdecydowalam to chcialabym od razu taka jakas niecierpliwa jestem i pelna obaw zupelnie inne podejscie niz z pierwszym dzieckiem(wtedy wszystko bylo takie proste)
pozdrawiam was cieplutko  papa

Do góry