reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam mamuski:-)

Maggusia
sliczne zdjecia i fajnie,ze slub udany:-) ehhh... juz nie moge sie doczekac mojego slubu

Malgorzatka
mi na Twoim miejscu by sie odechcialo na dlugo wyjazdu do Polski

Heronek korzystaj jeszcze poki mozesz bo tutaj juz nieciekawie jest;-)
Izka a jak robisz desery w tym urzadzeniu? ja jak tylko sie przeprowadze to napewno sobie takie urzadenie kupie:-)

My dzis bylismy szukac mieszkania,ze wzgledu na to ze mojej polowki nie ma narazie to musialam ze szwagrem jechac i mialam ochote go zabic bo jak ktos twierdzi ze ma czas i pojedzie a pozniej po godzinie poszukiwan patrzy co chwile na zegarek i mowi ze juz ta godzina to sie odechciewa.Niestety pociagiem bylo by mi ciezko jechac bo nigdy w tamtych okolicach nie bylam.I tak jak narazie nici,ale teraz przynajmniej juz jestem rozeznana z okolica.

Wiecie moze jak skutecznie nauczyc dziecko samemu zasypiac??

Milej nocy

reklama
Kamila ja nauczylam tak ze kladlam do lozeczka i robilam cos w pokoiku tak ze mloda mnie widziala, z czasem zaczelam wychodzic az doszlo do tego ze polozylam i wyszlam a mala usypiala ,
moze jakies melodyjki, czy lampka obrotowa z gwiazdkami?, najlepiej umeczyc malca przed spaniem potem kapiel, flacha mleka i do lozeczka wlaczyc pozytywke poglaskac po glowce kompletnie nic nie mowic , moze zaspiewac aaa kotki dwa ;) i tyle

co tu tak cicho??

hejka
Ale tu cicho ostatnio.Ja od 2 dni leze w lozku ciagle.jestem taka padnieta.Ostatnie 2 noce nie spalam wogole,tylk olezalam z zamnkeitymi oczami i sie krecilam.Tak mnie boli gardlo,mam cale opuchmiete.A do tego lewe ucho tak boli,nie moge nic jesc ani pic bo nie daje rady przlknac.Wode popijam przez slomke,ale to tez nic nie daje,bo i tak boli.Bylam dzis u GP dal mi antyb bo mam zpaalneie gardla.
Kamila ja mam w swoim takie 4 sloiczki szkalne do deserow i ksiazke z przepisami.

Witam
Izka zdrowka zycze.kup sobie jakies tabletki do ssania.ja zawsze stepsilss uzywam,ten miodowy,bardzo pomaga:tak:
Kamila ja kladlam Kondzia do lozeczka i usiadlam obok,posmyralam troche po pleckach albo tylko siedzialam,zero odzewu....tak sie nauczyl.potem wychodzilam juz z pokoju,sama sie nauczyl zasypiac:tak:chociaz jedno bylo z glowy.Dlugo zasypial sam az tatus pieknego wieczoru polozyl sie z synkiem i teraz nie ma rady,wieczorem trzeba z nim polezec ale w dzin nie,sam zasypia:tak:choc tyle bo jeszcze te noce:dry:

Olcia nie dawaj.Mleko ma wszystkie witaminy i mozesz tylko pogorszyc.Rozmawialam kiedys na ten temat z moim pediatra w Pl i tak wlasnie powiedzial.Dzieci ok 3 roku potrzebuja bardziej witamin ale malutkie takie nie:no:Tez chcialam dawac ale nie ma potrzeby.A czemu nie karmisz piersia???

Hello
Kwiateczek strepsils to ja biore juz od wtorku od rana.ale nic mi nie pomagal.2 dni to lezalam nic nie robilamno i nie jadlam,nawet wode pilam to jeczalam z bolu.Ale wzielam juz 4 antyb i jest lepiej.Ucho juz nie boli tylko jeszcze troche gardelko.Ale dzis moge juz jesc.Na szczescie bo w przyszlym tyg musze byc zdrowa i silna.Czeka mnie w czwartek szpital,bede miala robiona laparoskopie.troche sie boje bo ja nigdy nie mialam przyjemnosci z zadnym usypianiem.jedyne znieczulenie jakie dostalam to u dentysty.Mam nadzieje ze takie usypianie to nic strasznego i sie obudze.Wiem glupia jestem!Sorry.A tak wogole czy ktoras miala taki zabieg i czy dlugo sie jest oslabionym po tym.Bo ja mam nadzieje,ze w poniedizalke bede juz skakac i fruwac.
A tak woogle co tu tak cicho gdzie mamusie?
Pinka a ty co nam zamilklas?
Gosia,Magusia a wy dajcie weicej fotek ze slubu a moze filmik?
Magusia a jak Brianek w szkole juz jest ok?Ja wczoraj mialam spotkanie z pania.Na szczescie same pochwaly uslyszalam.Pani mowi ze gdyby jeszcze angielski bylby jego pierwszym jezykiem rodzinnym to by byl prymusem.A ja sie steesuje bo w maju beda mieli jakies testy.Pani mi mowi ze ma wyluzowac bo nie mam sie czym martwic.
U nas leje deszcze,pogoda ponura.

Iza to sie zalatwilas porzadnie.Mnie od wczoraj boli gardlo,poki co lecze sie strepsilsem wlasnie,ale w klatce mnie zaczyna dzis pobolowec wiec chyba nie bedzie najlepiej.G ma kupic jakies tablety po drodze z pracy.Jeszcze ja dzis do parcy nie dlugo,na 17ta:baffled:
Co do zabiegu to nie mialam ale bylam tu usypiana przy zabiegu nosa,nie wiem czy pamietsz kiedys pisalam.Spalam pol godz wszystko ok.niestety wycinane mialam w srodku nosa tak wiec nie bylo zbyt komfortowo potem ale po samym uspieniu ok:tak:

Witam
Dzieki dziewczyny za rady,bede probowac ale to za kilka dni bo od wczoraj mala jest przeziebiona-nie chce jesc nic procz mleka,strasznie kaszle i z nosa jej cieknie jak z kranu a dzis mnie cos zaczelo lapac.Ahhhhh... uwielbiam jesien:eek::dry:

Izka,Kwiateczek szybkiego powrotu do zdrowia zycze a ja wlasnie dlatego nie lubie jesieni.Latwo sie przeziebic przez ta popaprana pogode,zwlaszcza w Anglii

Milej nocy

reklama
hejka
Ale tu cicho ostatnio.Ja od 2 dni leze w lozku ciagle.jestem taka padnieta.Ostatnie 2 noce nie spalam wogole,tylk olezalam z zamnkeitymi oczami i sie krecilam.Tak mnie boli gardlo,mam cale opuchmiete.A do tego lewe ucho tak boli,nie moge nic jesc ani pic bo nie daje rady przlknac.Wode popijam przez slomke,ale to tez nic nie daje,bo i tak boli.Bylam dzis u GP dal mi antyb bo mam zpaalneie gardla.
Kamila ja mam w swoim takie 4 sloiczki szkalne do deserow i ksiazke z przepisami.
moje objawy sa identyczne szok mam jeszcze jakies ropne krosty na migdale i przy migdale bol i klucie maskaryczne az w uchu to czuje :-:)-:)-(a mialas temperqature? bo ja nie mam :dry:a jaki antybiotyyk dostalas?

Do góry