reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

Tak , tak ja równiez nie śpię.Ciężko pracuję:-DWłasnie mam przerwę:-)

Manija mam nadziję, że babciny sposób pomoże:-)Tego ogórka nie miałas przechowywać w lodówce tylko....pomóc sobie przy porodzie;-):-D:-D:-D

Aine vel Piwonijko, a Ty znów o tych lodach:szok::-D:-D:-DCo Ci chodzi po głowie.Za duzo żeń-szenia, oj za dużo:-DChciałam Cie Kochana poinformować, że w pracy żadnych lodów nie jadłam:-D

Amelia2008-ja przeciez cały czas twierdzę, że ogóreczek był przedni:-)

Tak, tak emwu pewnie jeszcze w Polsce.Mówiła, że odezwie sie do nas we wrześniu:tak:, a wiesienka chyba jeszcze odpoczywa po przeprowadzce.

reklama
Manija mam nadziję, że babciny sposób pomoże:-)Tego ogórka nie miałas przechowywać w lodówce tylko....pomóc sobie przy porodzie;-):-D:-D:-D

I to pisze ta, co mi ciągle żeń-szeń wypomina, hahahahahahaa:-D:-D:-D Oj Ty Pulcheryjko,ja już mam zmarszczki mimiczne przez Ciebie pod oczami, wisisz mi kasę na botox:-p:-D

Ostatnia edycja:
hej

dzięki dziewczyny,ale ja dopiero za tydzień lece ;)

manija no to się wyczekasz na Franusia :tak:rozmawiałaś z pielęgniarką?po jakim czasie wywołują?

a upały w polsce skończą się jak my przylecimy :cool:bo to taki standard :-D

:szok:ogórki,lody ,podpicza :szok::-D:-D:-D

A Bartuś dał mi dzisiaj pospać :tak:
obudził tatę o 5 do pracy,i od 5 wziełam go do siebie i spaliśmy do 7:30 :tak:
jakiś czas temu to była normalna godzina wstawania,no ale ostatnio coś się poprzestawiało.

O zgrozo!!

Nie podejrzewałam, ze ogórki od Wioli mają takie magiczne własciwosci :-D
Cos jeszcze potrafią? :-D

Ruda, te upały tak szybko chyba sie nie skończą, moja mama szacuje ze potrwają do drugiej polowy wrzesnia, wiec luuuzik. Moja mama jest w tym dobra :-D.

A co do wywoływania, to beda czekac do 2 tygodni po terminie, zeby mlodego wyjac!:crazy: Jedynie mam przychodzic na kontrole co tydzien jak to bylo do tej pory i czekac. Sprawdzaja mi tylko cisnienie, wage i bicie serduszka malego. Ale w sobote zrobimy nalot na szpital, zeby zrobili usg i sprawdzili stan wod, bo wydaje mi sie ze mam ich coraz mniej:baffled:
I oczywiscie coraz bardziej sie denerwuje :nerd:

hejka :-)
my wczoraj byliśmy na szczepieniu na rotawirusy. synek waży już 7100 i ma 65 cm :-). ach wogóle z tą szczepionką to wczoraj myślałam że padne ze śmiechu :nerd: na poprzedniej wizycie dostałam receptę by móc ją wykupić i wyobraźcie sobie, że w 2 pobliskich aptekach nie ma tej szczepionki. mało tego - farmaceuci pytają się CO TO JEST, na co, dla kogo, gdzie kupiliśmy poprzednią dawke?? że oni tego wogóle na liście nie mają, i że na pewno nigdzie tego nie kupię bo oni nie wiedzą co to jest :crazy:
matko już normalnie nie chce teraz pisać co sobie pomyślałam o "irlandii" :baffled: ale jak można nie wiedzieć co to jest rotawirus????? ręce opadają... w końcu szczepionkę kupiliśmy w aptece przy przychodni...

z maluszkiem wszystko w porządku. dostałam pochwałe od lekarza za dobrą pielęgnację skóry Marcelka :-D

Olga, przepis który dostałam od Aine to zapiekanka ze szpinakiem :tak: bardzo smaczna. ja tylko ciutke przesadziłam z czosnkiem :zawstydzona/y:

Aine robiłaś brukołową zapiekankę?

Manija, co ci moge poradzić.... umyj okna, na kolanach myj podłogi (nie mopem tylko ściera w ręce i jedziesz :tak:). chodzi o to by twoje ręcę pracowały. jeśli masz firanki, to zdejmij je z okien i na nowo wieszaj ;-)
mi to pomogło :tak::-):-)

Ruda, ja też miałam przeboje z jedną z polskich przychodni tutaj :-:)-:)wściekła/y::wściekła/y: echhh chce jak najszybciej zapomnieć o tym co mi tam zgotowali :crazy:
obiecałam sobie że moja noga już tam nie zawita!!

dziewczeta juz uspokojcie sie ztymi ogorkamiiiiiiiiiii,niewiadomo co sobie inne dziewczyny pomysla ze niby ja mam tu magiczne ogorki???????????
olga niechciala ogorka bo za maly ,hihihihi
jakby polezal w ziemi jeszcze z rok to bylby dobry
dzisiaj jade aniu do azabelki
juz niedlugo ija lece na wczasy za 2tygodnie to sie poopalam i pokapie z mala
olga pamietam o tych piersiach....z kurczaka i stekach tak?

Barmanka chyba skorzystam z Twojej porady, cierpliwosc mi sie skonczyla :nerd:

Poczekam tylko az bede sama w domu, bo nie pozwalaja mi nic robic i sie snuje jak wsciekla osa...

Zaczne od okien :)

reklama
I z mojego chytrego planu dupa, bo mi tu cos z nieba pada :dry:.
A nie ma sensu myc tylko do srodka :-D

Mam plan na zaslony, zdjeme, szybko wypiore i powiesze zanim Norbert wroci z pracy :cool2:

Ale najpierw herbatka i ciasteczko :rolleyes2:

Do góry