reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Sandyford, Stillorgan, Dundrum i okolic.

Dziewczyny nie dostałam CHB a kasa tak strasznie potrzebna:no:
Po przeprowadzce w Lutym zaraz wysłaliśmy list do siedziby CHB i chyba wszystko było oki choć nic oni nam nie przysłali do podpisania:-(
Kurcz nie wiem co sie stało:-(

reklama
System sie sypie..
Ja sie od tygodnia probuje dowiedziec czy dostane Maternity Benefit (wniosek wyslalam ponad miesiac temu), a zalezy mi na tym bardzo, bo moja firma nie placi za macierzynski... I d*pa za przeproszeniem :baffled:

aine-a gdzie bedziesz chodzila na kurs jezyka angielskiego i ile kosztuje moze bys mi napisala na gg ,to i ja bym sie zapisala bo kiedys trzeba pojsc do pracy a bez jezyka to lipa

iggymama- ja sie przeprowadzilam z CORK 5miesiecy temu tu do Dublina i dopiero tak z 4tyg temu wyslalam do CB wniosek ze zmienilam adres nonstop dostawalam cb,i wczoraj mi przyszlo jakies pismo zebym im napisala gdzie pracuje aja przeciez niepracuje wiec niewiem oco im chodzi musi moj kuba tam zadzwonic

aine-a gdzie bedziesz chodzila na kurs jezyka angielskiego i ile kosztuje moze bys mi napisala na gg ,to i ja bym sie zapisala bo kiedys trzeba pojsc do pracy a bez jezyka to lipa
Wiola,ja chodzilam na angielski w Dundrum w centrum handlowym,jak idziesz od Tesco schodami na sama gore jest Adult Education centrum,kursy sa za darmo:-)Po prostu przejdz sie i dowiedz,teraz maja przerwe i kursy beda od wrzesnia.

Dziewczyny nie dostałam CHB a kasa tak strasznie potrzebna:no:
Po przeprowadzce w Lutym zaraz wysłaliśmy list do siedziby CHB i chyba wszystko było oki choć nic oni nam nie przysłali do podpisania:-(
Kurcz nie wiem co sie stało:-(
ja po przeprowadzce w kwietniu wyslalam zmiane adresu,a w lipcu juz nie dostalam CHB:angry:Wyslalam jeszcze raz tym razem polecony z listem od pracodawcy i kopia rachunku za prad na potwierdzenie adresu i echo:no:Chyba musze do nich zadzwonic,a ponoc dodzwonic sie tam graniczy z cudem:sorry2:

Gosia probuj sie dodzwonic, predzej czy pozniej sie uda i nie odpuszczaj dopoki sie nie dowiesz. Sama pracuje w call centre i wiem, ze nieraz ciezko ludziom sie przebic :-D

Poza tym widze, ze pogoda piekna to wszystkie foremki wywiało?;-)
Ja sie z domku dzisiaj nie ruszam i dziekuje Bogu za ten wiatr, ktory robi przeciag po calej chatce, bo sie ROZPŁYWAM...:dry:

Cześć wszystkim:-)
Manija, to dla Ciebie jest upał? hihihi:-) Jak ja chodziłam w 9. miesiącu w Polsce, to było 30 stopni:szok::-) Bez wiatraczka w domu się nie obeszło...

Amelia, napiszę Ci wszystko na gg o tym kursie:-)

Gosia, właśnie słyszałam o tych kursach angielskiego w Dundrum, ale one są w popołudniowych godzinach, tak? ja raczej myślę o wieczorowych, bo wtedy Rafał by został z małą...Co prawda słyszałam też, ze w Dundrum można zostawić gdzieś dziecko pod opieką, ale -no kurde-w końcu chcę się gdzieś ruszyć SAMA, bez dziecka...:zawstydzona/y::-) Gosiu, zresztą jak jutro będziesz u mnie, to Cię dokładnie wypytam o te kursy w Dundrum.
A ja wybrałam-jak na razie -to:Rzetelna nauka angielskiego w Dublinie - za rozsądną cenę | yourenglish.ie

Miłego dnia wszystkim mamusiom:)

EDIT:Manija, właśnie podziwiam Twój właśnie wklejony brzuszek:-D na nk:-D super!

Ostatnia edycja:
reklama
Aine mam niską tolerancję na wysoką temperaturę :-). 25 stopni to max, dlatego od dziecka chciałam sie przeprowadzic do Finlandii, ale wylądowałam tutaj, wiec nie jest zle. :-D

Do góry