reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

ewiki wypytalam polozna o ta bakterie, Streptococcus grup B, powiedziala mi mniej wiecej to samo co napisala Neeta, ze okolo 30% kobiet jest nosicielem tej bakt., i mozna to wykryc w moczu. Bakteria ta niekoniecznie musi przejsc na dziecko podczas porodu, ale gdyby tak sie stalo podawany jest antybiotyk.

Moja polozna powiedziala mi ze mam juz byc przygotowana, bo Dzidzia jest gotowa:szok::szok::szok:. Ostatnio nie moge juz znalezc sobie wygodnej pozycji do spania i tak jakos mi dziwnie:szok::szok::szok:

reklama
Hej:-)

Uff, wreszcie mi sie udalo wejsc na BB:szok: Bo juz normalnie myslalam ze nigdy mi sie nie uda. Ale wiedze ze tu cichutko i nie wiele przegapilam przez weekend.
Neeta jak tam brzuszek?
Nafnia a jak twoje samopoczucie nadal jakies takie dziwne?

Ja w sumie mam najdalej do terminu z nach 3 ale zaczynam juz niezle sie skupiac na kazdym sygnale. Dzisiaj w nocy bolal mnie brzuszek, tak jakbym lada chwila miala dostac okresu:-pWiec maluszek najprawdopodobnie sie juz szykuje.O rany jakos nie moge w to uwierzyuc ze to juz tak niewiele czasu zostalo.

A jak tam nasze mamusie i ich pociechy?
No i wszystkie forumowiczki, ktore juz dawno sie nie odzywaly???

pozdrawiam wszystkich goraco:-D

ja tez nie moglam otworzyc strony przez kilka dni-to chyba jakis problem z serwerem...

ostatniej nocy myslalam ze juz porod sie zaczal...od godz 22 do 4 rano mialam regularne skorcze co 5 min a razem z nimi bol jak przed okresem tyle ze moze troche silniejszy. Troche mnie tylko zdziwilo ze te skurcze pojawily sie tak nagle i od razu co 5 min hmmm, no ale w rezultacie ok 4 nad ranem wszystko przeszlo i wreszcie moglam zasnac. Moj maz juz mnie do szpitala chcial zawozic hehe... No i dzis pytam polozna skad mam w koncu wiedziec czy to juz? przeciez podobno te skurcze przepowiadajace nie sa regularne i bolesne a u mnie tak jest. A ona na to: kochana, bedziesz wiedziala ze to juz....bol jest o wiele silniejszy i na pewno tego nie przeoczysz...a mi sie wydawalo ze to co ja czulam bylo bolem :)
oj, jak ja bym chciala juz sie rozdwoic :)
pozdrawiam

hej
ja tez mialam problemy z wejsciem na ta strone,
ewiki ja niby tak samo ale jakos tak czasami cos innego czuje juz sama nie wiem czy to wymyslam, czy to juz jakies symptomy, tez nie moge uwierzyc ze juz tak malo czasu zostalo do spotkania z moja Dzidzia
w sobote przyjechala moja mama i czas mi troche szybciej leci jak moj maz jest w pracy:tak::-)

neeta ja to samo pytanie zadalam poloznej - skad bede wiedziala ze to juz :confused: i ona tak samo mi odpowiedziala - ze bede wiedziala:szok:, a jak twoje samopoczucie? jak cos to daj znac,

pozdrawiam

Hejka

Dziewczyny wy już na końcówce, a co ja mam powiedzieć:confused: Oj zostały mi chyba najgorsze 3 miechy i to w upale buuuuuuuuuuuu. Tak bym chciała żeby już było po i Kacperek juz był z nami. Ja nawet nie mam prawie nic kupione dla malucha. Jakos przy pierwszej ciąży bardziej to przeżywałam, czytałam tysiące książek, wcześniej miałam imię wybrane i już miałam sporo w szafie dla dzidzi, a teraz............hmm :no:.

Teraz to tylko myślę kiedy polecę do Polski i co tam zabrać i co przywieźć z Polski dla malucha. :-)

Miłego dnia

Danka

witam
ja tylko na chwilke...jutro wyjezdzam na miesiac do PL wiec chcialabym sie z Wami pozegnac

Wszystkim Brzuchatkom rodzacym w czerwcu zycze szybkiego i bez zadnych komplikacji porodow oraz szczesliwych TYCH PIERWSZYCH dni spedzonych z Waszymi Malenstwami....

z niecierplwoscia czekam, ktora z Was bedzie pierwsza :tak::tak::tak:

papapapa:rofl::rofl2:

...ja sama jestem strasznie ciekawa ktora sie pierwsza rozdwoi :tak:...

Ale ci fajnie Zuzia24, tez bym juz chetnie odwiedzila Pl ale niestety chyba na nastepna wiosne dopiero nam sie uda :-(
W kazdym razie zycze ci udanego pobytu, slonecznych dni i super odpoczynku...

Hej:-)

Na poczatku serdeczne zyczenia dla Klaudki:

Duzo zdrowka, szczescia, zabawy i milosci - no i oczywiscie wytrwalosci rodzicow
:-D 100 lat 100 lat

Oj czas leci brzuchatki a my ciagle 2 w 1. Mnie to sie wydaje ze nigdy sie nie rozdwoje. Tak wiec najprawdopodobniej bede ostatnia, zreszta zgodnie z data. Ciagle nie czuje sie jak kobieta majaca niedlugo rodzic. A do tego w nocy spie tak macno, ze zaczynam sie obawiac ze urodze przez sen i nawet nie bede o tym wiedziala, hihi.
Neeta to fak ze jak tak ciagle sie wszyscy pytaja ile jesze to mozna sie troche powsciekac, bo w koncu to my najbardziej czekamy i sie niecierpliwimy. ale co zrobic, mozemy tylko czekac:eek:

ja jako ze juz chyba wszystko dla maluszka mam gotowe - to wzielam sie teraz za przygotowywanie zamrazarki:-p Mam zamiar cala wypelnic gotowym jedzonkiem. No i tak codzien staram sie tam cos dolozyc:-) Dzisiaj zasadniczo mialam robic pierogi ale nie wiem czy sie zbiore bo wiaze sie to z wyprawa do polskiego sklepu. Ale tak sobie mysle ze moze tylko przejde sie do sklepu a lepienie zostawie sobie na jutro.
Ja to sobie zawsze jakies zajecie znajde:tak:

Aaa, moja sasiadka ktora tez rodzila w SMH, powiedziala, ze jak juz zadzwoni sie do szpitala- w wiadomej sprawie - to trzeba sie po prostu zebrac i tam pojechac - nie sluchac czy to czas czy nie. Bo wtedy wlasnie jest czas zeby sie zorientpowac czy sa jakies wolne sale - a jak nie to szpital musi sprawdzic jak wyglada sytuacja w innych szpitalach i odeslac nas tam gdzie nie ma przepelnienia. I to jest ich obowiazek - trzeba tylko to wiedziec!

Dorin, na pewno nie bedzie tak zle. Musisz sie cieszyc tymi ostatnimi miesiacami. zobaczysz ze jak juz zaczniesz wszystko przygotowywac to czas zacznie szybciej biec. I niewiadomo kiedy bedziesz jak my na koncowce.

Zuzia24 milego pobytu w Polandzie.
Eternity - a jak ty sie miewasz z corcia?

no i co z reszta nadszych forumowiczek???

pozdrawiam wszystkich goraco

reklama
Aaa, no i jeszcze tylko jedno. Co z tymi pieluszkami tetrowymi i ich zbaiennym skutkiem na bioderka malenstwa? O co tak wlasciwie chodzi? Bo ja jak zwykle nic nie wiem:zawstydzona/y:

Do góry