reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Manchesteru

Hej Dziewczyny to znowu ja:-D
Wiem ze jestem nowa i niewadomo jeszcze czy mnie przygarniecie:-(ale bardzo jestem zadowolona ze znalazlam to forum. I zawsze znajde czas zeby tu zajzec.
R.usalka jestes juz w Manchesterze?Jak tam twoja ksiezniczka?
Anulka99 ja polecam Fallowfield, Withington i oczywiscie Didsbury. A co do pracy to zasadniczo jest i bedzie, wszystko zalezy od Was.
Magdav, jak sie czujesz bo z tego co sobie oliczylam to juz 8 miesiac. Twoj brzusio musi byc juz przesliczny.No i jak tam zmagania z sluzba zdrowia, moze powinnas zmienic polozna?
Dorin, a jak ty sie miewasz i twoja przesliczna cora. Czy smutek juz sobie poszedl?
Zuzia24 co tam u Ciebie, twoja corenka niedlugo bedzie miala roczek. Mam nadzieje ze zajrzysz tu niedlugo:)
Pandorka, mam nadzieje ze to ze cie tu nie ma tak dlugo swiadczy tylko o tym ze juz fasolka u ciebie w brzuszku mieszka. Jesli nie to trzymam kciuki i wysylam mnustwo dobrej energii.
Housekeper, jak tam twoja Kasia, pewnie juz w brzuszku nie mieszka i daje mamie milion powodow do radosci?
Dziewczyny pozdrawiam Was, brzuszki i pociechy bardzo goraco.Mam nadzieje ze niedlugo sie odezwiecie.

reklama
Hej Dziewczyny, czy ktos tu wogole zaglada?:eek:
Ehh pewnie musze sie uzbroic w cierpliwosc, oj ale tak ciezko byc cierpliwym w ciazy;-)
pozdrawiam

czesc Ewiki. chyba tylko Ty jedna tutaj zagladasz.. jakos nikt nie chce sie udzielac na tym watku :( a szkoda. szkoda takze ze tak daleko mieszkasz od nas bo chcetnie bym z kims sie spotkala, pogadala....

Witaj Zuzia24:happy: Wiem za na tym forum strasznie cicho, ale juz my sie postaramy zeby sie cos zaczelo dziac;)

Ty mieszkasz gdzies w okolicach Cheadle?Jesli tak to nie jest tak zle;-)Czytalam ze chodzicie do polskiego kosciola, a jesli mieszkaccie tam gdzie mysle to napewno przejerzdzacie kolo mnie;)Bo ja mieszkam przed Rusholme.
Mysle ze jak sie postaramy to cos wymyslimy zeby sie spotkac.W koncu mieszkamy obie w poludniowym Manchesterze.

Napisz koniecznie co tam u twojej corci. Na sowaczku wyglada przeslicznie, taka usmiechnieta. Moze tez jaies zdjecie wstawisz?
Ja jeszcze niestety mam sporo czasu zanim zobacze moja kruszynke;)
Ale poki co brzuszek juz widac, wiec jestem strasznie dumna, hihi.

Tak sie zastanawiam gdzie sa te wszystkie mamy manchesterowe podziewaja? Musisz przyznac ze teraz w kosciele widac duuuuzo maluszkow:tak:

Mam nadzieje ze niedlugo bedzie nas tu naprawde duzo i bedziemy mogly zorganizowac jakies spotkanko:-)

Ja zagladam tu teraz w zasadzie codziennie, wiec mam nadzieje ze razem cos wymyslimy.

Pozdrawiam goraco.

To znowu ja:-)

Tak sobie mysle ostatnio, ze kompletnie nie rozumie dlaczego tak duzo polek narzeka na tutejsza opieke. Ja jakos ostatno ciagle mam jaies wizyty. Spokojnie raz w tygodni musze gdzies leciec, ale wlaczam w to tez dentyste. Mam nadzieje ze w marcu sie to troche uspokoi. bo jakna razie to na marzec mam tylko 2 wizyty, uff.
Pozatym od kiedy jestem w ciazy nie wydalam kompletnie nic na wizyty czy lekarstwa. A dobrze pamietam jak moja znajoma w Polsce zaszla w ciaze, ile kosztowaly ja same poczatkowe badania:tak:
A tytaj chodze sobie do dentysty na luzie, a zeby bylo zabawniej to laska ktora mu pomaga jest polka, hihi.Wiec nawet nie mam zadnych problemow z komunikacja.
A Ty Zuzia 24 wiesz mam nadzieje ze zanim corcia skonczy roczek trzeba wykorzystac darmowa opieke dentystyczna i wyleczyc wszystkie zabki;)

Ehh, jakas jestem dzis rozleniwiona, nic mi sie nie chce, a juz najmniej isc do pracy:eek:ale czwartek i piatek mam wolne wiec sie wylenie jak trzeba.

pozdrawiam i mam nadzieje ze ktos tudzisiaj zajrzy:-)

no to ja zagladam tutaj hihih a tylko ty piszesz ????!!!!! ja jak juz pisalam wczesniej miszkam w Wythenshawe obok Forum i Bus station a jak Ty piszesz ze niedaleko Rushome miszkasz to rzeczywiscie tak daleko nie jest i mam nadzieje ze jakos w wlonej chwili i przy pieknej pogodzie hihi jak tutaj taka bedzie sie spotkamy.a chodzisz do Pl kosciola??? my ostatnio jestesmy ciagle na 19 z Zuzia oczywiscie bo nie ma za bardzo z kim ja zostawic ale ona jest taka grzeczniutka w kosciele ze nie narzekamy :)
szczerez mowiac na opieke zdrowotna w czasie ciazy takze nie narzekalam bo bylo wszystko ok a takze jezeli chodzi o szczepionki dla Zuzi. gorzej jest jezeli dziecko zachoruje to tak sobie badaja i przepisuja tylko paracetamol i jak juz trzeba antybiotyk to amoksycyline. wizyta z chorym dzieckiem trwa 2 min gora :(
a na kiedy masz termin???? ;)

Witaj Zuzia24:-)
Termin mam na 19 czerwca:)
a do kosciola to raczej na 12 chodzimy, bo jakos wczesniej wyzbierac sie nie mozemy, hihi. ale na tej wczesniejszej mszy, ktora jest ponoc dla dzieci widzialam mnustwo malych dzieciaczkow i widzialam tez pare brzuszkow;)Tak wiec mysle ze mam Manchesterowych jest naprawde sporo. Moze z czasem ktoras dolaczy do tego forum:tak:
Mieszkam w Fallowield. Do chidle vilage jechalam z tad autobusem jakies pol godziny - moze 40 minut, ale to byla jakas strasznie okrezna droga. No wiesz ten autobus jechal tak zeby zachaczyc o jak najwiecej przystankow;) wiec taka odleglosc na pewno nam nie przeszkodzi w spotkaniu sie;)

A w ktorym szpitalu rodzilas? Ja mam blisko do st Mary's i wszystkie kobietki ktore tam rodzily polecaja, wiec ten szpital wybralam.

Musisz byc bardzo dumna z corenki skoro taka grzeczna jest:)No i ten usmiech.

Hej;) po pierwsze- :"zakreskowanym"- OGROMNE GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!

faktycznie coś mało mam z Man:/...
Ja wciaż w PL..znowu przesunąl się nam wyjazd...Siedzieliśmy już praktycznie na walizkach..a tu nagle mąż dostał propozycję pracy w Austrii..dosć ciekawą i ciażko było z niej nie skorzyctać..spróbować..Szczególnie, ze Man poczeka:)..no i pojechał..a ja zostałam z niunia sama:(..ale marzec ..kwiecien najpóźniej zawitam już na dluzej w Man z rodzinką..ufff..i na spotkanie to ja sie piszę;0
Moja niunia skonczyła już 8 miesiecy:):):)

reklama
Ewiki;)-JA MIAłAM TERMINA NA 15 CZERWCA 2006:):):):)..CUDOWNY OKRES:):)URODZIłAM 7 CZERWCA:):)2006 R CUUDOWNą KLAUDUSIę:)...ACH...JUż MARZY MI SIE DRUGI BEJBIK:)

Do góry