Witam wszystkie mamy, mamy to be oraz mamy starajace sie
Ja tez mieszkam w Manchesterze. Jestwm w 21 tygodniu ciazy;-)
Bardzo chetnie podziele sie z wami moimi doswiadczeniami z tutejsza opieka lekarska i jesli tylko bede mogla, to jakos doradze. Mam tez nadzieje, ze juz doswiadczone mamy podziela sie ze mna swoja wiedza na temat maluszkow, bo to moja pierwsza ciaza
Ainaheled GRATULUJE 2 kreseczek:-)Nie wiem gdzie dokladnie mieszkasz, ale mysle ze w GP na terenie manchesteru czeka sie mniej wiecej tak samo. Ja po rejestracji czekalam tydzien na pierwsza wizyte.Potem jakies 2 tygonie czekalam na list ze szpitala z data pierwszego skanu.Po jakis 3 tygodniach przyslali mi tez moja medical card z NHS numerem. Pierwszy skan jest pod koniec 3 trymestru. I w zasadzie do tego czasu jesli wszystko jest w pozadku nic sie nie dzieje.Jesli chcesz wiedziec jak to wyglada to daj znac, a chetnie ci to opisze
No i nik do mnie nie dzwonil.
Czarnula83 opieka medyczna, wszystkie lekiarstwa oraz dentysta w trakcie ciazy i rok po niej jest za darmo. a dzieciatnko ma wszystko za darmo do 16 roku zycia
nie potrzebny jest do tego NIN. Musisz tylko pojsc do najblizszej przychodni i sie zarejestrowac, czyli po prostu wybrac swojego lekarza -a wlasciwie to juz oni ci przydziela-tak jak napisalam wczesnie po jakis 3 tygodniach przysla Ci medical card z Twoim NHS numerem, to on jest wazny jesli chodzi o leczenie.
Jezykiem sie nie przejmu bo zawsze mozesz poprosic o tlumacza, musza Ci go dac, tylko czeka sie wtedy dluzej na wizyte.
Zycze udanych staran i szybkiego zafasolkowania
Izusia fajnie ze jestes tez na tym forum, ja juz jakies 2 tygodnie czytam forum mam z londynu, ale pewnie zajmie mi to jescze troche bo dochodze dopiero do 100 strony
Ale sie rozwinelam, mam nadzieje ze nikogo nie zanudzilam.
Pozdrawiam wszystkie forumowiczki. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swojego grona