reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Zielona pewnie ,ze to dobre znaki:)
Ja mysle,ze ona raz dwa się rozkreci:) daj jej troszkę czasu:)

A co alarmów to my tez mamy dwa za sobą.... pierwszy wieczorkiem okolo 21, jeszcze akurat Kamil poszedł po chleb i cosik jeszcze, bo zapomnieliśmy kupić ,a tutaj wyje.....ja nie wiedzialam do czego zaczac...aczkolwiek zawsze mialam jakis tam plan w głowie w razie "w" ułożony:)
Mari za ręke, kurtke jej tylko zarzuciłam, bo już w piżamie, całe szczęscie, ze w wannie nie siedziała....paszporty i kasa w kieszen i na dół...
A drugi raz sobota rano dziewiąta....masakra....wszyscy z bloku w piżamach i szlafrokach.....do posikania:p ja tym razem Mariczka i jeszcze Diego- nasza swinka morska, bo przeciez nie mogłysmy go zostawic....i nie mniejsze zamieszanie...

Kochane udanej niedzieli:)

reklama
no wlasnie dltego powiedzialam ze nigdy wiecej nie dam sie namowic na mieszka ie w bloku:-:)-(w Mississudze mieszkalismy na 19 pietrzze po paru takich alarmach i biegania po schodach w nocy z maluszkami na rekach powiedzialam nigdy wiecej niewspominajac jednej nocy kiedy powstal pozar na 10 pietrze i niewolno bylo nikomu opuscisc powyzej budynku kazali nam wyjsc nad ranem wszytkim na balkon w lutym i tam czekac tyle bylo dymu:-:)-(niewiele pozniej sie wyprowadzilismy mialam dosyc,,,,jak juz to jakies nizsze pietra:tak:

Hej witam wszystkich!
Usmiechnieta dzieciaczki oki,troche sie nudzimy w domku wiec mam nadzieje ze ta pogoda sie poprawi i bedziemy spedzac wiecej czasu na dworze,to dobrze zrobi dzieciaczkom i mamusi.Jak twoja Amelka,przeszly jej te bole brzuszka??? Troche smutno ci bedzie jak siostra wyjedzie, ja wiem jak to jest ,zawsze serce boli jak ktos tak bliski wyjezdza.Ja mam wielka nadzieje ze mame we wrzesniu na 2 miesiace sciagne :))
Kana a Ty jak sie czujesz kochana,pewnie juz troche ciezko ci .Jak z ta midwife ,dzwonilas do tego drugiego miejsca??Kurde troche malo tych midwife w ontario bo to dopiero sie robi popularne,w stanach jest bardziej rozpowszechnione ale to dlatego ze tam jest prywatne ubezpieczenie zdrowotne i zawsze taniej z midwife niz z lekarzem.
Zielona zalatwilas ten ohip ,co u Ciebie ??Jak Kostka ,fajnie ze sie rozgadala,idzie do przodu a to najwazniejsze.Jak podlapie troche angielskiego bedzie sie czuc pewnie to bedzie "gadac" jak najeta he he.
Beata ja nigdy nie myslalam ze te ewakuacje tak czesto sie zdarzaja. Jak kiedys wynajmowalismy beasment to moj landlord prawie by mnie spalil- zostawil patelnie z tluszczem na wlaczonej kuchence a sam poszedl spac pijany jak bak. Ja wychodze na korytarz a tam kleby dymu a tam zadnego smoke detector nie bylo_Oczywiscie przed zona sie nie przyznal ze byl narabany i jeszcze zostawil ta patelnie.
Maniuchna a co u Ciebie ,jak Ty sie masz??

Polazlam na body combat! Spocily mi sie nawet kolana, hehe. Uwielbiam ten sport! - Nigdy nie sadzilam, ze to kiedykolwiek powiem ;-) Zumba srumba spacerek dla niemowlakow :-) No i po zumbie bola mnie kolana i kostki, a po tym nie. No i juz czuje, ze mam miesnie, hehe az boje sie tego, co bedzie jutro ;-)

Sprawa alarmu nocnego sie wyjasnila. W TV podano, ze okolo polnocy miala miejsce bojka na noze. Obaj jej czlonkowie mocno poranieni, jeden z zagrozeniem zyciua, ale juz stabilny. No i ten alarm, to przy tej okazji. Jedno, czego nie chwytam, to to, ze bojka byla o polnocy, a alarm o 2ej... Moze jakies inne alarmu przyczyny byly, ale nie znam ich jeszcze.

Pestka, jutro idziemy po health card, oczywiscie jesli nic sie nie zmieni lub nie wydarzy. Niestety moj meksykanski maz potrzebuje dlugich miesiecy, coby do administracji prosbe o wpisanie mnie do kontraktu najmu zaniesc. Ciagle jest cos ¨wazniejszego¨...

U nas dzis pieknie, oj pieknie. Szkoda tylko, ze wiatr zimny wieje.

Hej dziewczyny,

Beata ja co do alarmow mialam tak jak ty, postanowilam juz nigdy do condo nie wracac.. Pamietam jak w srodku zimy wieczorem lezalam sobie w wannie a to zaczelo wyc.. I juz nie wiadomo czy to serio czy nie, czy sie ubierac czy lapac najwazniejsze rzeczy.. I potem stalismy na mrozie, pamietam ze moj sasiad z domu oprocz laptopa i jakisch kosztownosci zabral tez dwie butelki wina zeby sobie czas na mrozie uprzyjemnic..

Dzieki pestka, przeszlo na szczescie teraz tylko marudzi dla zasady zeby nie byc za idealnym dzieckiem, spi na szczescie w nocy dalej wiec jest swietnie a w dzien to musi sie troche wymarudzic, to fakt siostry i jej coreczki bedzie mi brakowalo, teraz dom taki wesoly i glosny a potem juz nie bedzie ale i tak sie ciesze dwa lata sie nie widzialysmy a my do PL dopiero za rok planujemy sie wybrac jak wszystko bedzie ok zeby dziadkowie wnuczke zobaczyli.
No wlasnie kana jak ty ? Brat mam nadzieje nie denerwuje Cie za bardzo..
Maniuchna ty jutro chyba masz wizyte u kosalki co ? Daj znac po czy wszystko ok.
Maupa mam nadzieje ze twoje miesnie nie dadza o sobie jutro znac, dobrze ze znajdujesz tam cos co ci pasuje.

Wreszcie slonce.. Wybralysmy sie dzis na Port credit bo tam jest ulubiony plac zabaw mojej siostrzenicy, karmilysmy labedzie i sie mala wyszalala..
Jutro do lekarza jedziemy na wizyte kontrolna sprawdzic czy wszystko ok, mala rosnie.. Juz ja czuc w rekach ;)

Usmiechnieta, hehe, pamietam to uczucie, jak dziecko bralo sie rano z lozeczka, a ono jakby 10 kilo ciezsze bylo... Najgorsze, ze jak juz zasmakuja noszenia, to ciezko je oduczyc. Moja ciagle sie jeszcze wiesza na szyi i kaze nosic, a malenstwo 17kg wazy...

Poszlam do payless shoes i kupilam malej baletki na jutro i jakies tam baleriny. Baletki 26, baleriny cale 7 - przecenione z 20 - do 6tego jakas promka i inna promka i jakis rabat i summa summarum za dwie pary zaplacilam niespelna 23 dolce. hehe tak to lubie bardzo.

hej hej

a U nas znow pada i ma padac przez pare dni:-(

Usmiechnieta tez czesto tam jezdzilysmy i fajny plac maja zabaw i wlasnie labedzie i dlugie molo gdzie mozna spacerowac:):)
No malutka za rok juz bedzie w sam raz na podruze:-)my bylismy dwa lata temu az na 3 miesiace i wybieramy sie w przyszlym tak w maju chyba do nas babcia zaglada tez czasami tak co 2 rok na 2 miesiace wiec male tez sie przyzwyczajaja do niej i tesknia pozniej bardzo niestety:-(

Zielona no to Kostke masz obkupiona;-)moja Vika wczoraj przyniosla adidasy ze szkoly ktore musza zakladac codziennie w srodku kupilam jesienia ponoc i juz za male:szok:ona jakos tak podskoczyla mi wzrostem przez zime ze niemoge wyrobic z ciuchami dla niej wszytko przykrutkie

Wieczorem rozpoczynamy znow nauke plywania dla dziewczynek chodzilysmy w tamtym roku intensywnie Vika juz fajnie zalapala a Gabrysia jeszcze troche bala sie pod wode wchodzic ale widze ze juz to przelamala i tez chce isc.Zaraz ma przyjsc kolezanka ze szkoly do Viki wiec jakos dzionek zleci male sie pobawia tym bardziej ze zapowiada sie bardzo deszczowo

No wlasnie co slychac u reszty dzieczynek i ich dzieciaczkow?????:-):-)

Milego dzionka zycze:-):-)

Hej hej!

Wpadam tylko potwierdzic, ze mamy OHIP. Wystarczyla mezowa wiza pracownicza (w niektorych przypadkach mozna nawet z open work permit starac sie o OHIP), moje potwierdzenie adresu i moja wiza turystyczna. Babka byla troche zdziwiona, ze mam wize na pol roku, ale zadzwonila do przelozonej i wszystko OK. Z kazdym przedluzeniem wizy lub zmiana statusu musze skladac o OHIP (z dokumentami jak wyzej). To prawo obejmuje cala prowincje i nie ma od niego odstepstw

Zielona a wize pracownicz Twoj maz ma na ile??to nie jest na zasadzoe contraktu??bo wiem ze wlasnie wtedy rodziny tez obejmuje:):)no to super jednak zycie z Tym ohipem jest o wiele latwiejsze:)

U nas wczoraj byly niesamowity burzowy dzien jak w srodku lata az sie male chowaly pod lozkami he he dzisiaj tez nie zanosi sie na lepszy,musimy leciec do sklepu bo buty dla Viki bo przyniosla ostatnio ze szkoly ze za male:-(wiec jemy sniadanko i w droge

Zycze milego dnia:-):-):-):-):-)

reklama
Zielona a wize pracownicz Twoj maz ma na ile??to nie jest na zasadzoe contraktu??bo wiem ze wlasnie wtedy rodziny tez obejmuje:):)no to super jednak zycie z Tym ohipem jest o wiele latwiejsze:)
Na trzy lata. Babka tylko w urzedzie sie zdziwila, ze ja mam turystyczna na pol roku, bo jej zdaniem powinnam miec na caly okres, na ktory malzona wiza pracownicza obowiazuje. Mozliwe, ale pewnie ze wzgledu na to, ze przylatywalismy osobno, mam na pol roku tylko - bede przedluzac juz niebawem a wlasciwie robic wszystko, co mozliwe aby zmienic status.
Z OHIPem zycie jest zdecydowanie spokojniejsze :tak: Teraz musze lekarza rodzinnego znalezc...
A poza tym wykoncypowac na jakiej zasadzie dziala prywatne ubezpieczenie - z malzona pracy. Musze paszcze naprawic i nie wiem, czy najpierw bede placic, a oni oddadza, czy dentysta rachunek wysyla ubezpieczalni.

Do góry