reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Zielona super,ze małej sie podobło:)
A co do jezyków ciężko ,żeby w jej wieku umiała 3...i tak jest w cięzkiej sytuacji, bo i polski i angielski i Hiszpanski pewnie tez...
mi sie tam wydaje ,ze ona nie ma żadnych problemów, a tamta "EKSPERTKA" TO MOŻE POWINNA ZACZAĆ OD PRZEBADANIA SIEBIE;/

reklama
Hej dziewczyny,

Beata do koloru napewno sie przezwyczaisz, pamietam jak my malowalismy jedna sciane za telewizorem na fioletowo i caly czas ten kolor mi sie wydawal za rozowy a dzis bardzo go lubie..
Oby nam sie ta wiosna utrzymala, my tez bylismy dzis na dlugim spacerze i na koniec nas nawet deszcz zlapal.

Kana, wspaniale ze wszystko dobrze oby tak do samego konca, nie jestes sierota poprostu tam trzeba trafic na dobry humor sekretarki..
Bylam dzis w Target i faktycznie ubranka dla dzieci bardzo ladne sklep tez czysty wszystko zorganizowane ale ceny calej reszty asortymentu wcale nie sa nizsze w wallmart mozna czesto to samo kupic taniej, ja dzis kupilam graidlo do lozeczka w Wallmart $5 taniej niz bylo w target..

Heheh ja przy jednym dziecku jem sniadanie o 12 a obiad o 6 wieczorem i kapie sie w locie jak bede miala dwojke to chyba glodna i brudna bede chodzila..
Ale mala robila histerie przez ostatnie 2 godz, najpierw ja brzuszek bolal a potem to juz ze zmeczenia, moj biedny maz mial bezradnosc w oczach.. Teraz wie ze jak on jest w pracy to ja napewno do gory tylkiem nie leze..

Usmiechnieta he he no wlasnie ja tez pomalowalam troszke innym kolorem sciane za Tv on wydaje mi sie ok a reszte machnelam takim capucino ale dziwny on jest wlasnie raz wpada w bez raz w roz raz w fiolet zwariowwac mozna...no ale to zalezy pewnie od swiatla i mam nadzieje ze sie przyzwyczaje

U nas znow oberwanie chmury a na dodatek zimno,,,,:-:)-:)-(

Co do sekretarki u Kosalki to masz usmiechnieta racje ja jak zaczelam chodzic to na poczatku byla taka fajna mloda dziewczyna mila sympatyczna nawet jak dzwonilam ze musze umowic sie na wizyte zaraz to zawsze gdzies mnie wcisnela....ja mialam troszke problemow niestety i z piewrsza ciaza:-:)-(pozniej mialam wypalana nadzerke tez przez T. Kosalke no i w ciazy z Viki tez do niego chodzilam,,wiec bardzo dobrze mnie tam znali,,,,jak przeprowadzilam sie do Mississaugi przestalam go odwiedzac znalazlam innego lekarza ale bardzo milo go wspominam,,a wlasnie pamietam ze pozniej zmienili sekretatke i jak czasami dzwonilam to sie klucilysmy bo ja niby ze wazna sprawa a ona mi do szpitala kazala jechac wiec mowilam ze z Kosalka bylam umuwiona na tel. ale nie moge sie dodzwonic a to wazne wiec mnie laczyla a on mnie gdzies wciskal he he

Hej hej dziewczyny.
Tak jakos pisac mi sie nie chcialo ,a poza tym zawsze cos do zrobienia cos.My tez bylismy wczoraj na spacerku i na placu zabaw,mialam nawet z kim pogadac bo byla tam babka tez z dwojka maluchow.
Maniuchna widzisz wszystko sie zaczyna ukladac,lekarza znalazlas co najwazniejsze zeby malenstwo zdrowe sie urodzilo :)))
Kana mnie moj rodzinny tez prowadzil do 6 miesiaca,wszystkie badania zlecil ,jak ciaza przebiega prawidlowo to dlaczego nie.Poza tym ja przenioslam sie potem tu blizej zeby tego mojego Lukasia nie ciagac do tego Milton i czekac w poczekalni po 2 godziny brrrr.Ps.Ja nie przeszlam tego testu z glukoza i mialam cukrzyce ciezarnych,chociaz jestem mala osobka i nie mam histori cukrzycy w rodzinie,hormony potrafia wszystko poprzestawiac .
Usmiechnieta nie przejmuj sie za pare miesiecy dojdziesz do perfekcji a jak bedziesz miec drugie baby to zobaczysz jak latwo bylo z jednym.Amelka jeszcze malutka i caly jej "grafik dnia" jeszcze sie zmieni pare razy.A twoja siostra jeszcze w Kanadzie?
Zielona to fajnie ze zalatwiliscie ten ohip,wasza sytuacja jest troche inna wiec sie wam nalezy.Zobacz Gatineau to praktycznie dzielnica Ottawy a juz Quebec.
Beata na pewno fajnie wyglada domek po malowanku,takie wszystko czyste i nowe ehhhh.
Wiecie co tak to z tymi sekretarkami jest jak nie kretynka to bezczelna,wszedzie to samo.Ale najgorsze jest jak jest glupia jak but i jeszcze rznie madra,szkoda gadac.
Pozdrawiam wszystkich i oby ta pogoda poszla sobie bo dostane szalu w tym domu.

Hejka mamuski:)

Pustka, pustkę goni.....pogoda do bani to i pisac się nic nie chce....masakra....
Jak popada jeszcze z kilka dni to zwyczajnie zwariuje ;////
Nienawidze takiej pogody, a to co dzieje się w ogole za oknem dobija na maksa....
nie mogłam spac w nocy tak wiało i do tego ten deszcz- snieg czy co to tam bylo....jakies jedno wielkie nieporozumienie....

Aj dzwonilam do Midwife Clinic zwiazanych z tym East Mississauga Community Helat Centre....ale niestety panie maja zajęte wszystkie terminy na czerwiec/ lipiec....zapisała mnie na jakas liste rezerwowa, jakby w razie czego zrobiło się miejsce :(((

Mam jeszcze jeden telefon ,do takiej clinic w okolicach Hurontario/ Britannia..
Tylko ,ze tamta wiem ,ze była na 100% nawet dla kobitek bez OHIP...ze ja jakos wczesniej tego nie znalazłam....

Ogolnie czym blizej tym bARDZIEJ MNIE TO WSZYSTKO MARTWI JAK TO BEDZIE....wczoraj w polaczeniu z pogoda mialam doła jak nic....czekac tylko na sloneczko:)

Oj kochane mam nadzieje,ze mimo wszystko u Was nastroje lepiej....

buziaczki:****

Hej hej no wlasnie pogoda dobija na Maxa:-(u nas noca Kana to samo doslownie glowa mi peka tak wialo i zamarzniety deszcz stukal w okna ze spac tez nie moglam.....male tez juz mi wariuja bo co pojda troszke na dwor znow w domku trzeba siedziec znudzily im sie juz mc donaldy i te wszystkie programy w Y mam nadzieje ze to juz ostatnie takie dni .....

Kana mam nadzieje ze sie dostaniesz jak nie tutaj to tam,,,wiem ze Ci ciezko sama to przezywalam ja tez prubowalam sie tam kiedys dostac i powiedzieli mi ze tam trzeba najlepiwj zaraz na poczatku ciazy przyjsc albo jescze wczesniej :szok:

No domek juz mam odnowiony chociaz tyle:-Dsasiad prawie za friko polozyl mi jescze plytki na scianie w kuchni i pralni,,,och jak fajnie miec super sasiadow:tak:no niezupelnie za friko moj maz mechanik wiec mu cos tam zawsze w samochodzie dlubie he he zaraz musze to wszystko jakos ogarnac a pozniej wybieramy sie na zakupy ale dalej pada ten mrozacy deszcz :-:)-(i slisko bedzie napewno

A zapomnialam wczoraj bylam z dziewczynkami na wizycie kontrolnej z zabkami juz pare lat w Barrie mamy takiego swietnego pedodente polaka A. Goralski ma super podejscie do dzieci a klinika wyposarzona i przystosowana dla maluszkow bo on tylko dzieci przyjmuje kiedys male mialy troszke problemow z zabkami wiec chodzimy regoralnie co pol roku ale na szczescie juz 2 lata wszystko super a male az nie moga doczekac sie tych wizyt tak bardzo im sie tam podoba ,,:-):-):-)

Beata uważajcie na siebie, bo na drodze na pewno ślizgawica....
No Mariczce tez sie juz nudzi w domu, a my do tego bez auta, bo tak to chociaż bym gdzieś na jakąś sale zabaw podskoczyła, a tak bus, kawałek zawsze trzeba przejść,a w takiej zimnicy i wietrze,to jakoś nie bardzo mi się chce....;/
Jeszcze ta sekretarka moje rodzinnego lekarza podała mi namiary na klinike Rexdale, ale to jest strasznie daleko od nas....

No moj miś tez planuje malowanko apartamentu, mieliśmy w przyszły weekend, ale okazało się ,ze nasz przyjaciel ma urodziny, wiec sobota odpada.... także będzie trzeba przesunąć o jeszcze jeden.... ja bym chciała w living i dinning room takie cappuccino...te trzy krótsze ściany ciemniejsze, a te długie jaśniejsze....

Cosik takiego bym chciała: cappuccino_candy_2_tonal_236.jpg

troszkę mały obrazek, ale większego nie można ;/

No i super macie z tym dentystom dla dzieci.....uważam ,ze takie gabinety to fantastyczna sprawa:))))

Załączniki

• cappuccino_candy_2_tonal_236.jpg
    cappuccino_candy_2_tonal_236.jpg
    14,4 KB · Wyświetleń: 52
Kana wydaje mi sie ze to identyczny kolor jakim ja mam pomalowany living:-):-)a sciane z Tv mam o ton ciemniejszy

jakos zle mi zdjecia powychodzily za ciemne ale wydaje mi sie ze to taki sam wlassnie taki jasny cappuccino

Dziewczyny rano odlodzalam auto godzine,,,myslalam ze zwariuje paro cm. pokrywa lodowa na nim byla i niepomoglo nawet polgodzinne wczesniejsze rozgrzanie auta garaz mam zawalony teraz bo troche remontujemy wiec auto stoi na dworze dobrze ze na drogach chociaz posypali bo juz zwariowac mozna z ta pogada

Sorki chcialam dodat wiecej terazniejszych zdjec ale nie moge oprucz tego jednego z malowania:-:)-(spruboje pozniej

Załączniki

• IMG_20130407_133021_440.jpg
    IMG_20130407_133021_440.jpg
    11,5 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
Wcale sie nie dziwie wam dziewczyny w domu to zwariowac mozna na dluzsza mete.. Jak jest slonce to moge malenstwo do wozka i w swiat, ja mam relax a ona wtedy spi a tak to w domu cyrk na kolkach caly dzien..
Trzeba trzymac kciuki zeby juz sie unormowalo z ta pogoda ma byc cieplej w poniedzialek.. Ja jak obudzilam sie na karmienie w nocy i zobaczylam co sie dzieje na dworzu to sie tylko zastanawialam kiedy to wietrzycho powyrywa drzewa z za domu.. Za to jechalismy dzis z mezem do Guelph odebrac siostre od cioci to tam jak u Ciebie Beata wszystko zamrozone..

Matko jak ten czas szybko leci moja siostra juz caly miesiac w Kanadzie.. Juz jej tylko dwa tyg zostaly.. Amelka tez juz jutro miesiac a dopiero co ja ze szpitala wynosilismy.

Dziewczyny ladne te kolory.. Widze porzadki na calego.. Mi sie marzy wziac sie za ogrodek ale do tego potrzeba slonca porzadnego bo teraz to jedno wielkie bagno.
Pestka ty pewnie tez wariujesz juz w domu z dzieciaczkami co ?

reklama
My po przejsciach nocnych. O 2 nad ranem zaczal wyc alarm pozarowy. Wzielam mloda pod pache i dalej do drzwi lece, coby sie ewakuowac. Stary cos gledzi, ze przeciez u nas sie nie pali, ze to pomylka. No to sie z nim ekspresowo pozarlam i powiedzialam, ze jak chce, moze siedziec. Ja nie mam zamiaru zycia Kostki i mojego wystawiac na probe. No i ze jakby sie zdecydowal wiac, to niech ratuje moj aparat :-) Ten mi cos truje, ze przeciez winda nie mozna. No to wybiegajac z domu krzyknelam zeby leniwa dupe na schody wytaszczyl. Hehe zaspani bylismy i tylko tym moge tlumaczyc jego zachowanie. A no i jeszcze mnie poinformowal, ze przeciez w pizamie jestem ;-) Budynek opustoszal. Przed blokiem kilka wozow strazackich, kilka aut policyjnych, a wszystko w przeciagu moze 7 minut... Jak zbiegalam po schodach, rzucilo mi sie w oczy, ze na 6. pietrze jakies tasmy policyjne porozklejane byly.
Po niedlugim czasie okazalo sie, ze byl to falszywy alarm.
Dzis pod blokiem auto policyjne caly dzien zaparkowane bylo, jakies auto telewizji i radia sie tez pojawilo.
No i nie wiemy, co sie stalo na 6. pietrze. Moze jakis rozboj, moze cos innego...
Mala pozniej nie chciala wejsc do mieszkania, bala sie i chyba 40 minut przekonywalam ja na korytarzu, ze juz jest bezpiecznie.

A w piatek moje dziecko powiedzialo píerwsze zdanie w calosci. Poszlysmy do klubu, ale ze pogoda byla przeobrzydliwa - deszcz, snieg, wiatrzysko i ziab - to poza nia byl tylko jeden chlopiec. No i mala wziela go za raczke, pobawila sie chwile i przyszla do mnie i odezwala sie tymi slowy: Mamuń, ja chcę dzieci tutaj. A wieczorem, jak czytalam jej bajki, sama z siebie wypalila olbrzym (bajka o olbrzymie byla) i węch (jak powszechnie wiadomo, olbrzymy maja swietny wech :tak:;-)). Dzis na zakupach zachowywala sie okropnie, ale byly momenty, kiedy chciala powiedziec cos i widac bylo, ze zastanawia sie nad slowami. Biore to za dobry znak.

Do góry