reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Maniuchna wiadomosc dotarla, odpisze jak moje malenstwo skonczy sie stolowkowac bo z tel to ciezko,
Maniuchna skad jestes w PL i jak dlugo juz tutaj ?

Dziewczyny pogoda faktycznie coraz ladniejsza, lubie jak rano mi slonce zaglada przez okno.. Mam nadzieje ze w weekend tez bedzie przyzwoicie bo chcielismy siostrze niagare pokazac..

Moje malenstwo cos kolki zlapaly od wczoraj, w nocy spi ladnie ale w dzien mdzien ma pory ze marudzi i wodac ze jej doskwiera , mam nadzieje ze to od kaalka czekoladowego torciku z ktorym sie zapomnialam przedwczoraj a niie przyjazn na dluzej..

reklama
Usmiechnieta,gratuluje malenstwa,oby to nie byly kolki,nie mysle,

ja temat kolek przerabialam 2 lata remu z moja Oliwka,zawsze o jednej porze,wieczorem po kapieli.Plakalam razem z nia,nic nie pomagalo a probowalam chyba prawie wszystkiego,po miesiacu mordegi przeszlo jak reka odjal,pediatra stwierdzil,ze to malutki organizm wszystko sie rozwija i wogole i samo przejdzie,mialysmy w prawdzie jakies leki ale nic nie zdzialaly,

Jestem z okolic Rzeszowa,a tu prawie pol roku

Hej hej Manichna witaj:-):-)ale fajnie ze dziewczyn tutaj przybywa:-):-)Co do lekarza tez polecam Tadeusza Kosalke swietny facet z sercem na dloni:-):-)

Ogarniam domek i ledwo zyje usiadlam wlasnie na 5 minut zjesc sniadanie dopiero he he jutro zaczniemy domek malowac najwyzszy czas bo odkad juz sie tutaj przeprowadzilismy 3 lata temu nie byl jeszcze malowany,wiec weekend bedzie niestety bardzo zajety

Witam
Fajnie Beata tez mi sie marzy wymalowany domek hihi no i jeszcze wymiana tego wstretnego dywanu na nowe podlogi hehe no ale musimy z tym jeszcze poczekac.Powodzenia w malowaniu :))
Usmiechnieta moja Malutka za to mocno ulewala tak od miesiaca do piatego miesiaca,taka niedojzalosc zoladka.
Moja Olivka nie miala kolek ale troche czytalam na babycenter.ca i sama tez kupilam probiotyk w kropelkach dla niemowlat ,nazywa sie biogaia ,mozesz zapytac w aptece ,troche drogi bo 30$ za mala buteleczke.W tym rzecz ze duzo babek pisalo ze wlasnie na kolke pomoglo,mojej malej pomagalo odprowadzic gazy (bo polykala duzo powietrza) albo jak kupki nie mogla zrobic,czasami ja tez za duzo nabialu zjadlam(a go bardzo lubie) i to powodowalo jej problemy z brzusiem.Polecam fajna stronke Got breastfeeding problems? Here is all the breastfeeding information you need tam jest bardzo duzo ciekawych informacji ktorych wiele popularnych stron nie zawiera,polecam.
Maniuchna - ja tez mam Olivke no prawie 7 miesieczna :))
Pozdrawiam serdecznie.

Beata- słyszałam ,że do dr.Kosalki ciężko się dostać a ja na gwałt potrzebuje lekarza,chyba w grę wchodzi mi tylko narazie jakiś rodzinny,ale co dalej to nie wiem bo słyszałam,że trzeba sobie takiego lekarza wybrać ,który pracuje w szpitalu i tylko w tym szpitalu rodzić bo do innego nie przyjmą...a nie wiesz ile on bierze za wizytę?

Pestka-fajnie,że twoja córeczka to też Oliwka...moja właśnie ucina sobie popołudniową drzemkę,

Maniuchna hmmm niepamietam juz dokladnie pare late temu jak chodzilam tam w ciazy z Vika brl chyba z $50 ja dostalam sie szybko i bez problemu no ale moze sie pozmienialo teraz,,,,

Pestka no ja tez mam carpety jeszcze pierzemy je co pare miesiecy ale i tak wiesz jak to przy dzieciaxh niewygladaja za ciekawie w tym ze mam tez psa he he

Moje male na szczescie lekko przeszly kolki obie mialy je moze po 2 tyg tylko jak przestawwialam je na formule bo mialam problemy z karmieniem i musialam je dokarmiac:-)

Maniuchna pozwole sobie sie wtracic,system tak nie dziala w Ontario.Ja do 6 miesiaca chodzilam do mojego rodzinnego(mialam bez problemowe ciaze) a potem do ginek-poloz.Ty mozesz rodzic gdzie chcesz ,po prostu twoj porod odbierze lekarz on duty.Jezeli twoj porod odbywa sie na zawolanie czyli wywolanie to masz gwarancje ze twoj lekarz prowadzacy odbierze porod ale jesli nie to malenstwo przyjdzie na swiat przy pomocy lekarza na zmianie.Sa rowniez lekarze co prowadza ciaze a nie odbieraja porodow.
Ja chodzilam do kliniki grupowej przy credit valley (szpital) i tam przyjmuja wszyscy poloznicy co pracuja w tym szpitalu.Jak chodzisz do takiej kliniki to spotykasz sie ze wszystkimi lekarzami a przy porodzie zazwyczaj trafiasz na jednego z nich.Mi to nie przeszkadzalo ale nie kazdy to lubi i preferuje miec jednego swojego lekarza.Jesli masz jakies ciazowe komplikacje to przepisuja cie do high risk clinic ale to juz inna historia.
W ktorym miesiacu jestes??

Beata,jejku moje dywany takie stare szmaty he he brudne.Ja kupilam sobie maszyne do prania ale to jest takie czasochlonne ze nie mam jak ich prac.Jak urodzilam moja Olivke to byla moja mama wiec troche popralam a no i w ciazy tez pralam i wyszly mi od tego wysilku taaaakie zylaki ze moj maz mnie zrabal.
Wszakze powodzenia przy malowanku:))))

reklama
No wlasnie tak jest nigdy nie wiadomo kiedy zaczniesz rodzic i czy twoj lekarz wlasnie bedzie mial dyzur Kosalka byl przy moim porodze bo byl wywolywany ale jak rodzilam gabi w Trillium calkiem inny mnie prowadzil a inny odbieral porod:-):-)

Pestka bo one wlasnie szybko sie brudza ja to bym nie dala rady wszystkiego wyprac mam troche schodow co pare miesiecy wyporzyczamy i pierzemy wszytko nie pozawalam na gorze malym jesc i pies tez tam nie ma wstepu wiec najwiekszy problem z dolem jest na szczescie nie ma tego duzo ale tez marzy mi sie podloga no ale na razie kasy brak:-(
Co do zylakow to ma jeden wielki na prawej nodze buuu wyszedl mi po 2 ciazy i tez pewnie bede musiala cos z tym zrobic bo widze zelepiej nie jest tylko gorzej:-(no coz skutki uboczne;-)
Mieszkasz w tej okolicy co kiedys moja siostra mieszkala na Marzipan crt teraz przeprowadzili sie pare ulic dalej he he

Ostatnia edycja:
Do góry