reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Hej dziewczyny

Czy u Was tez taka zawieja sniezna??u nas pada strasznie i niesamowicie slisko..no zwariowac mozna z ta pogoda

Co do ohipu to wlasnie ja przyjechalam w 6 miesiacu ciazyi dostalam go pare dni przed porodem ,,,modlilismy sie zeby malej sie nie spieczylo i nas posluchala he he ale tez juz bylam przygotowana z Kosalka ze jest taka opcjaze moze bede musiala zaplacic..wiem ze w szpitalach strasznie drogo,,,wyladowalam tam kiedys tak jak piszecie doslownie na pare minut i...pare setek poszlo.....

Mnie chyba dopad jakas depresja pozimowa wiosny jak nie bylo widac tak jeje nie ma chodze nonstop senna nic mi sie nie chcemam nadzieje ze mi to przejdzie bo wcale mi sie niepodoba ten stan he he...wpadne pozniej to poczytam Was na spokojnie bo teraz mala do biblioteki znow chce jechac,,,,

reklama
Witam
Usmiechnieta,moja Olivka ciagle budzi sie w nocy na bufecik i to dosyc czesto .Ja juz czytalam wszystkie mozliwe ksiazki,od Cry it out do no cry solutions,czytalam rowniez jezyk niemowlat.Cry it out nie jest dla mnie i kropka ,ja sie staram probowac wszystkiego po troszku.Pewne jest ze maluszki lubia miec swoja rutyne bo po prostu wiedza czego sie spodziewac i tego sie trzymam.Moja Pyzia tez plakala przy kapieli przez jakies 3 tyg a teraz uwielbia sie kapac.Jesli chodzi o zmiane pieluszki to Amelka placze bo chusteczki sa zimne ,ja mam podgrzewacz ,koszt okolo 30 dol a stresu mniej.Fajnie ze Malutka jest spokojna,kolek nie ma jest gitara.
Kana moj Luki byl zazdrosny i pewnie dalej jest ale to chlopak he he.Twoja Mariczka troszke starsza a dziewczynki sa bardziej dojrzale.Moja Olivka uwielbia brata i jak go widzi to az piszczy zaczepia go.
Bedzie ok,Mariczka bedzie zadowolona i nie bedzie sama co wazniejsze.

Witam Was wszystkie,
Jestem nowa jak i na forum tak i w Kanadzie a mianowicie z Mississaugi,
Mieszkam tu z mezem i 2 ( 2 i 4 )dzieci,planujemy zadomowic sie tutaj na dluzej.przed nami dllluga droga.
Jestem obecnie 3 raz w ciazy,nie mam ubezpieczenia w zwiazku z tym mam do Was pytanie,gdzie i do jakiego lekarza sie udac,co dalej jaki szpital itd,prosze pomozcie kobietki

Witamy Maniuchna
Gratulacje mamuska,my na forum mamy juz mamuski z brzuskami.Polecam przejzec nasze wczesniejsze rozmowy bo wlasnie ten temat jest juz poruszony.Ja wczesniej pisalam ze bez pobytu a w ciazy chyba najlepiej do community health center,ponoc pomoga ale nie powinnas miec jeszcze lekarza i byc na poczatku ciazy.W Mississauga takie jest przy Dixie,spr na google bo oni maja tak jakby regionalizacje.Wszakze polecam przeczytanie tego watku tu na forum.
Pozdrawiamy i witamy :)))

Hej Maniuchna.

Koniecznie przejrzyj watek od poczatku. Rzuc okiem na linkownie, moze i tam cos znajdziesz. :tak:

Nie wiemy na jakiej zasadzie jestescie w Kanadzie, wiec doradzic cokolwiek jest trudno.
Zawsze mozesz isc do City Hall i poprosic o pomoc. Oni tam wszystko Ci wyjasnia i powiedza gdzie sie udac.

Hej maniuchna, jezeli to poczatek ciazy to na pewno odwiedz health center moze uda Ci sie ominac albo chociaz obciac koszty, jezeli jesnak to nie da rady to daj znac to dam Ci namiary na lekarza do ktorego ja chodzilam on przyjmuje bez ohip i prowadzi ciaze ja jestem zadowolona chociaz to nie sa male pieniadze..

Pestka faktycznie a ja nawet nie pomyslalam, wcale sie nie dziwie ze mala krzyczy jak ja ktos na wpolspiaca z ciepla pupa maltretuje mokrymi i zimnymi chusteczkami.. Ten podgrzewacz jest na prad czy na baterie ? Jutro wyrusze sie za nim rozejrzec..

Usmiechnieta,ja kupilam w babies ur s firmy lion heart jeszcze dla Lukaszka i teraz tez mi sie przydaje wiec wydatek warty.Ten co ja mam jest na prad ale tez sa tzw travel size.Generalnie fajny wynalazek :))))

reklama
Witam Was w ten piekny i sloneczny poranek,
wczoraj przewalilam caly temat od poczatku,troche mi pomogly niektore informacje,
ciesze sie,ze odnalazlam to forum,
Usmiechnieta,kana wyslalam do was wiadomosci ale nie wiem czy dotarly?

Do góry