reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Kanady jestescie????

Ja mam juz dosyc tych upalow. Kolejny raz w zyciu dochodze wniosku, ze wole zime.

Usmiechnieta, wyczytalam na stroni cic, ze na odpowiedz czeka sie 62 dni, bo ja wysylam poczta. Cos tam zamotalam sie czytajac o aplikowaniu online, jakies podpisy elektroniczne, cuda wianki... W ogole to zla jestem, bo w emigracyjnnym nie da sie z zywym czlowiekiem porozmawiac - w sensie twarza w twarz- i wszystkiego musze dowiadywac sie przez telefon. No i niby mialam wyslac dokumenty tydzien temu, a do dzis nie wyslalam, bo ciagle cos nowego od tych konsultantow sie dowiaduje i co chwile musze cos zmieniac.

reklama
Wazne tylko zebys wyslala zanim twoja wiza, ktora masz teraz wygasnie. Ja wysylalam to online ale mi kuzyn pomagal wtedy.
Fakt, twarza w twarz to mozesz sie z nimi spotkac ewentualnie na lotnisku w emigracyjnym jak idziesz po wize.
U nas znowu szaro buro.. no i pon wolny a tu tez nie zapowiadaja rewelacji pogodowych.

Wlasnie malzon pobiegl zaplacic i wyslac dokumenty. Zobaczymy jak dlugo bedziemy z mala czekac. Usmiechnieta, oni przysylaja jakis numer petenta ;-) czy cos w ten desen, coby postep online monitowac?

U nas dzis tez pada, nareszcie, bo gorac byl koszmarny. Mam nadzieje, ze jutro bedzie jednak sucho, bo w ramach Ottawa Jazz Festival wybieram sie na koncert Marsalisa i wolalabym nie zmoknac.

Witam wszystkich.
Usmiechnieta truskawki zbieralismy na Andrews Scenic Farm w Milton,mimo upalu wszyscy sie dobrze bawili.
Zielona moj Mlody tyle gada i ciagle pyta czemu ze glowa boli ,no normalnie nie zamyka sie he he.
Baw sie dobrze na koncercie i trzymam kciuki za "papiery".
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
PS Ciekawe czy Kana urodzila czy jeszcze sie kula ...?

Pestka, dzieki.
Koncert bardzo udany. Na szczescie nie padalo, choc bylo zimno i wymarzlam nieco. Na rozgrzewke gralo jakies trio. Jazz wspolczesny, ktorego fanka nie jestem, ale daje rade. MIalam wrazenie, ze chlopaki byli uposledzeni, takie miny robili - pewcie cierpieli w tworczym geniuszu :tak:
Natomiast Wynton Marsalis & Lincoln Center Orchestra byli mega. Juz nie moge sie doczekac nastepnego ich koncertu, na ktory uda mi sie wybrac. Chyba zakochalam sie w jednym saksofoniscie. Tak gra, ze az ciarki przechodza a do tego szalenie przystojy (w moich kategoriach) i przypomina moja wielka milosc...

WLasnie zauwazylam, ze juz ktos wrzucil na youtube bisy, ktore byly absolutnie swietne. Jazz at Lincoln Center Orchestra with Wynton Marsalis in Ottawa Jazz Festival 2013 - YouTube

Hejka kochane:)

Przperaszam za moja nieobecności i brak odzewu, ale te ostatnie dni mialam pełne wrazen i jeszcze załatwiania i kupowania czego brakuje:p hahah

No i chciałam Wam powiedzieć, ze wczoraj o 5:14 rano w St.Joseph Hospital przyszła na swiat nasza córeczka Maja...
Wazyła 3150 g i miała 49 cm... Jest przesłodka:)
Wczoraj wieczorkiem wróciliśmy około 20 do domku....
Poród mialam w skrócie ekspresowy:)po 4:30 bylismy w szpitalu ,a o 5:14 urodziłam...pielęgniarki w szoku, bo na raz ze mna trafiła dziewczyna i tez urodziła kilkanaście minut po mnie:p hahaha także miały wczoraj urwanie głowy:)

Takze Majka jest czasowa o w pewnym sensie 100% KANADYJSKA:p HAHAHA

Wielkie Gratulacje Kana,Witaj na Swiecie Majeczka,bardzo sie cieszemy ,najwazniejsze ze Malenka zdrowa i mamusie nie cierpiala zbyt dlugo i jest szczesliwa :))))),ucaluj swojego Aniolka.Teraz to bedziesz zajeta odwiedzinami znajomych ale jak Majeczka podrosnie to koniecznie musimy sie spotkac.Jeszcze raz wszystkiego naj ,oby spala pieknie i pila Ci z cycusia tak jak sobie zyczylas :))

reklama
Do góry