reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Irlandii Północnej

Martisza ja rodziłam w Belfaście w Royal Victoria Hospital, później mój synek przechodził w tym samym szpitalu operację serduszka, w sierpniu tego roku również w tym szpitalu przechodził świńską grypę i powiem Ci szczerze, że w każdym z tych przypadków opieka lekarska była naprawdę super :tak::-)
Co do samego porodu to położne super, partner cały czas może być przy Tobie i generalnie przez cały poród robisz co chcesz, chcesz chodzić - chodzisz, chcesz skakać- skaczesz, chcesz masażu - to Ci plecki wymasują ;-)Jak jest wolna sala z wanną to możesz za free urodzić w wannie. Naprawdę bardzo Ci Royal polecam:tak: Moja Córcia też tam przyjdzie na świat :tak:

reklama
dzieki za info Kacha_wawa , tylko nie wiem czy moge juz zmienic szpital bo od poczatku jezdze do Dundonald ktory jest oddalony 15 min od mojego domu. Do Royal Hosp mam ok 30 minut . W zasadzie nie wiem czemu zapytalam o Belfast - chyba wiedzialam ze nikt na temat Dundonald mi nic nie powie.
Widze ze ty mnie wyprzedzasz o 2-3 tyg, pewnie tez juz sie nie mozesz doczekac zeby swoje malenstwo :-)

Cześć. Jestem na forum od jakiegoś czasu. Pisze właśnie tekst o świętach, znaczy o tradycjach bożonarodzeniowych w Irlandii Północnej. Jeśli któraś z Was chciałaby/mogłaby napisać mi co nieco o tym, jak one u Was wyglądają, to bede bardzo wdzięczna. Pozdrawiam.

Witam wszystkie mamy z NI:) ja z chłopakiem mieszkamy w belfascie juz od 3 lat z tym z e ja teraz jestem w pl bo postanowilam urodzic w polsce:)ale w marcu juz jad edo belfastu:p nasz synus ma obecnie 8 miesiecy pozdrawiam wszystkich

witam wzystkie mamuski
ja jeszcze jestem nierospakowana mamuśka z N belfastu
i również w belfascie w czerwcu urodzi sie moja coreczka aktualnie jestem w pl ale w czwartek już wracam
mam pytanie coś doradzicie mi żebym wzięła z pl co mi się przyda do połogu czy dla dzidziusia - ja zkrecona jestem bo nieznam zedej mamusi z Uk i niewiem co tam kupie a czego nie:confused:

serdeczne pozdrowionka :tak:

dziewczyny gdzie was wywialoooo????
co tak tu smutno???
odzywac sie prosze...
jakis zlocik trzeba zorganizowac....buziam mocno i piszcie....

dziumdzia - wez sobie witamine D3 to z pewnoscia sie przyda no i saszetki TantumRossa... do pologu...kurcze ale dawno temu pisalas chyba sie spoznilam...

dzięki paula7 - troszke sie spoznilas ale OK :-p
tantum rossa wzięlam a witaminkima mama moja przywiezc
takze dzięki
a mam pytanie co trzeba zabrac do szpitalka???
pozdrowionka

..jestem. kacha wawa..gratuluje coreczki !!!nie widzialam wczesniej..slodkie sa te twoje dzieciaczki :)
paula7 ..masz juz jakis pomysl co do zlociku?ja bardzo chetnie,tylko nie wiem jak z czasem sie wyrobie,bo ostatnio za duzo wszystkiego u mnie,ale mysle ze dam rade.
dziumdzia z jakiej czesci belfastu jestes?przywitalam ciebie na watku mamy z belfastu,ale tu tez cie witam..bede zagladala raz tutaj raz na mamay z belfastu..bo juz teraz sama nie wiem gdzie pisac?

ja jestem z polnocnej czesc al ew lipcu bedziemy sie przeprowadzac jak juz mala bedzie bo niestety mamy grzyba w mieszkaniu a z dzieckiem to sie boje :no:

reklama
no czesc wam.. nie ja jestem z Lisburn obok Belfastu...
ale jak dla mnie nie ma problemu sie zobaczyc...
moze popiszemy czesciej i sie poznamy... a wtedy zlocik gdzies w Belfascie w miejscu przyjaznym dla dzieciaczkow..co?
albo gdzie wolicie?
moze polaczymy te dwa watki tak bedzie lepiej?
jest tu jakis moderator? tych watkow?

Do góry