reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z Grecji?

Dzieki wielkie już się bałam, że zapłacimy 100 % (115E) za Prevenar i Neisvac a wszystko dlatego że lekarz nic nie mówiąc wpisał do książeczki a ja dopiero w domu zobaczyłam co wpisał (taka zakręcona jestem:-D)

Jak przeżywacie upały?
My nie wychodzimy do wieczora spod wiatraka:-)

Pozdrawiam

reklama
Wczoraj wróciliśmy z Kefalonii :tak:,cudowna wyspa,byliśmy tylko 5 dni, niestety ;-)
za kilka dni do Polski, więc się schłodzimy trochę (albo i nie bo to nic nie wiadomo )

pozdrawiam

Nie znam Kefalonii ale mogę uwierzyć, że cudowna (jak większość greckich wysp):-)
Ja do Polski na razie się nie wybieram ale zazdroszczę Ci tego wyjazdu ze względów kulinarnych bo ostatnio coraz częściej łapią mnie takie "polskie smaki":-D
cóż Ci mam powiedzieć, chyba tylko kalo taksidi;-)

Na Kefalonii byłam pierwszy raz,naprawdę polecam jak Wam córcia podrośnie.
Piaseczek na plaży w sam raz dla dzieciaczków.

Mana a Ty w Atenach mieszkasz?
Bo jak Ci polskich smaczków brakuje to siup do polskiego sklepu:-D

Ja do Polski bardziej dla dziecka ,babcie i dziadków niech pomęczy trochę.;-)

Niestety nie mieszkam w Atenach i nie mam polskiego sklepu pod nosem :-(
zamieszkuję Dodekanez co ma swoje zalety ale też i wady np. wstaję rano
wychodzę przed dom i mówię "jak ja mam wszędzie daleko":-D

A co do męczenia dziadków przez wnuki jestem za;-)
i mam zamiar to wykorzystać jak tylko mnie mamusia odwiedzi, za jakiś rok.

No Ty to rzeczywiście masz wszędzie daleko :-D:-D:-D:-D
Ale za to jakie klimaty, coś za coś ;-)
I ten wiatr, ło matko ,parę lat temu byliśmy na Paros, wiało i wiało i wiało:-D:-D:-D:-D

Co do kulinarnych smaczków jest jeden polski sklep w Atenach który zakupki wysyła i na wyspy :tak:

Ja mam jakieś pół godzinki metrem do centrum a i tak jestem rzadkim bywalcem polskiej dzielnicy,raz na jakiś czas robię tam zakupy, u nas kuchnia mieszana więc dajemy sobię radę.

Rodziłaś na wyspie? Czy przyjechałaś do Aten?

Rodziłam na wyspie co zresztą bardzo sobie chwalę :)
Było bardzo kameralnie, sala porodowa jednoosobowa, potem też leżałam sama w czteroosobowej.
Zresztą pobyt w szpitalu spowodował, że wyrobiłam sobie bardzo dobre zdanie o tutejszej słuzbie zdrowia.

masz rację co do pogody, ciągle wieje :) i dobrze bo inaczej padlibyśmy
jak muchy w tym upale

Kochane Mamusie z Grecji,

nie bardzo wiem od czego zacząć...
Nie mieszkam w Grecji, mieszkam w UK. Znalazłam Wasze forum, bo osoba bliska mojemu sercu bardzo potrzebuje pomocy, a właśnie przebywa w Atenach.
Może Któraś z Was chciałaby spędzić z Nią choć odrobinkę czasu, pomóc w jakich zakupach itp.
Zajrzyjcie proszę tutaj : Sokolim Wzrokiem

Przepraszam, że zmieniam treść postów, ale ze względu na dobro toczącej się sprawy muszę usunąć wszelkie posty, zdjęcia i komentarze dotyczące Izy i Jej Synka.

Na NK Iza pisze:

Z racji toczących się spraw sądowych, prosimy wszystkich posiadających w swoich profilach zdjęcia Izy z synkiem lub samego Maluszka - o usunięcie ich.
Jak również wszelkie opisy i komentarze dotyczące tej sprawy.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry