reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

mamy z Grecji?

śliczna pogoda dzisiaj, taka mogłaby być zima :-):-)
my już po spacerku, huśtawka obowiązkowo, syn w końcu śpi:-D:-D:-D

a nocki coraz gorsze nie dość że ząbki idą, tym razem piątka i trójka to jeszcze doszedł katar,ehhh:wściekła/y:

kiedy my to odeśpimy:szok:

czekam aż się syn wykuruje i wybieramy się na basen, może i despi by popływała?:cool2:

reklama
nam tez zabki ida, dolne jedynki ale poki co bezobjawowo odpukac:)
co do plywania.. kazdy lekarz inaczej podaje, nasz polecil po 8 miesiacach.. wiec jeszcze za wczesnie na plywanie, ale basen.. mi tu maz tlumaczyl ze na basen to trzeba jakis szereg testow przejsc ze jest sie zdrowym, to prawda?:)

a pogoda coz... ostatnie dni piekne :) tez bym sie nie obrazila za taka zime :p

nam też jedynki i dwójki prawie bezobjawowo wyszły teraz dopiero się zaczęło idą trójki na dole i chyba jedna piątka i czwórka, pewna nie jestem bo mi nie pozwala zobaczyć.

co do kąpieli, my w morzu zaczęliśmy w czerwcu ,miał niecałe 8 miesięcy.
a na basen potrzebujesz zaświadczeń od lekarza, dzidzia od pediatry, a mamusie od dermatologa, ginekologa i kardiologa.
no i przede wszystkim musi pewnie główkę trzymać.

dzisiaj już chłodniej ale plac i tak zaliczyliśmy, korzystamy z ostatnich ciepłych dni.:-)

no wlasnie cos mi tak maz mowil.. i chyba poki co nie chce mi sie w to bawic a mala niech podrosnie, teraz jeszcze sie zmienia pogoda i nie chce jej przeziebic :)
ukradne sobie od Ciebie ten suwaczek z zabkami :p

jestes kura domowa czy pracujesz jesli moge spytac? ja poki co jestem kura domowa, choc planuje otworzyc firme, dla mam otwierajacych firme w domu jest sporo pieniazkow na rozkrecenie biznesu wiec sobie chyba skorzystam:)

my spacerek tez zaliczylysmy dzis:) wiesz za taka pogode to mamusie w Polsce oddalyby wiele a my tu narzekamy ze sie schlodzilo! strasznie.. ja na krotki rekaw chodzilam no i dlugie spodnie :)

suwaczek rewelacyjny, prawda ? :-D:-D:-D

no tak takiej pogody jak my mamy w zimie to można pozazdrościć w Polsce, dzisiaj tylko ten wiatr nieprzyjemny ale czapka na głowę i jazda na huśtawki.

niestety nie pracuję choć bardzo mi się już za pracą tęskni, ale to jeszcze poczeka do wiosny.Jeśli chodzi o założenie działalności w domu to bardzo chętnie tyle że pomysłu nie mam:wściekła/y::wściekła/y:

juz cale forum ma tak isuwaczek :) my tez cieplusio sie ubralysmy i na dlugi spacer wyruszylysmy, razem z psem :) no nic a teraz uciekam bo pora kaszki :)

ale wieje :szok: brrrr...

za praca i ja tesknie... przy czym firma w domu... nadmiernym kontaktem z ludzmi nie grozi:-D.. wiec tyle ze moze jakis groz wpadnie no i sie bede rozwijac ;-) ja juz mam pomysl na firme i troche teraz nad tym pracuje, choc jeszcze nie jest doprecyzowane i musze przemyslec kilka spraw, na pewno bedzie to firma artystyczna, prawdopodobnie grafik, webmaster, plastyk.. ale jeszcze to sobie przemysle :tak: w ogole to strasznie chcielibysmy sie z Aten wyprowadzic... wam sie tu podoba?? bo nam strasznie nie... moj maz wprawdzie mieszka tu juz 10 lat.. ale i on teraz jak mamy rodzine wolalby blizej natury.. najlepiej na peloponezie blisko morza domek, albo w pilio :-D:-D:-D ale to takie marzenia... poki co jedna proba przeprowadzki sie nie powiodla...:baffled:

czemu w ogole Grecja???

no wiaterek pierwsza klasa był :-D:-D:-D:-D

dzisiaj syn mi przespał od 2 do 7.30 bez pobudki jestem w szoku i taaaaaaka wyspana że to się w głowie nie mieści.
Ateny nam się nie podobają, kiedyś mieszkaliśmy na Kipseli, to dosyć blisko Ciebie w stronę centrum, 3 lata tam wytrzymałam. Teraz tu gdzie mieszkamy jest naprawdę dużo spokojniej, ale to jeszcze nie spokój, i ci sąsiedzi:wściekła/y:
Pilio? bardzo chętnie:-) na nartki nie trzeba by było daleko jeździć.

Mąż jest uzależniony od Aten, ma firmę remontowo-budowlaną i trochę strach się z Aten wyprowadzić, bo nie wiadomo jak z pracą będzie.
A ja cóż, co innego studiowałam, a życie zmusiło do czegoś innego, zajmuję się pazurkami, przed porodem podnajmowałam pomieszczenie u kosmetyczki. Więc na pracę w domu(legalną) nie mam wiele możliwości, chyba ze bym się podszkoliła w jakimś kierunku, a to też wymaga czasu.

Ty masz idealne możliwości jeśli chodzi o plastyka czy grafika.

Idziemy jakieś śniadanko zjeść ,
pozdrawiam

:baffled:no tak to firma was troche wiaze z Atenami.. ale moze tak na wylocie z Aten? blisko morza np? tam juz prawie jak na wsi, spokojniej i w ogole.. ;-) no ja nie chce tutaj za nic zostac.. maz tez ma dosc.. a dzieci.. nie umiem sobie wyobrazic.. co to za dziecinstwo dla dziecka wsrod betonu.. dziecko musi sie wybiegac, po drzeach polazic... ech.. my mamy rodzicow meza na peloponezie to tez zawsze cos , na kilka dni od czasu do czasu jezdzimy.. a wy? wspolczuje..:baffled:

a pazurki.. odkad urodzilam to nie mam czasu nawet o nich pomyslec..:baffled: schudlam wprawdzie po porodzie i juz waze mniej niz przed ciaza ale cos mi brzuch podejrzanie wystaje i wygladam czy to nie druga ciaza :-D my w sumie bardzo chcielibysmy teraz drugie.. a najlepiej blizniaki, zeby nie bylo duzej roznicy wieku miedzy dzieciaczkami, no ale sie zobaczy :-p

zawsze moglabys w domu te pazurki robic.. ale w sumie i tak pewnie nie o firme Ci chodzi ale bardziej o kontakt z ludzmi.. ja bylam zamknieta przez ponad rok w domu.. w ciazy 6 miesiecy wymiotowalam.. po 3-4 razy dziennie:baffled: pod koniec ciazy zgaga zakonczona wymiotami:baffled: nigdzie nie wychodzilam.. dopiero teraz zaczynam jak mala troszke "odchowana"..

reklama
wierz mi że bardzo chętnie bym się stąd wyprowadziła, zresztą umowa się kończy w styczniu wiec kto wie, może nas gdzieś i nad morze rzuci :-)

co do drugiego dziecka to też pamiętam że marzyłam o bliźniakach , teraz już mi przeszło ale też i trudny rok z dzieckiem był. Jeszcze nawet jak w ciąży byłam to mówiłam że jak tylko będę już mogła to robimy następne, po dwóch miesiącach nie przespanych nocy też mi przeszło. Bardzo bym chciała drugie ale w tym momencie mnie to przeraża.A jak mi się znowu wcześniaczek trafi?

pozdrawiam

Do góry