reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z Galway i Galway-Salthill

Czesc ja mieszkam troche w strone Cork,ale oczywiscie bedzi milo powymieniac doswiadczenia,bylam kiedys przejazdem w twoim miescie fajna okolica,pozdrawiam

reklama
Witaj Marleno :) dziekuje za wpis, a widze ze i Ty poczatkujaca :) i jak Ci sie podobra w Irlandii?? Dlugo juz tutaj mieszkasz? Pozdrawiam

Czesc Martusia!ja tutaj 4lata,raczej mi sie podoba,tylko deszczu za duzo,od wczoraj jestem w wysmienitym nastroju bo pogoda dopisuje,az zyc sie chce,teraz od jakiegos miesiaca jestem na zwolnieniu,jestem w ciazy(26tyg)wiec troszeczke nudzi mi sie,a co u ciebie napisz cos o sobie,pozdrawiam,pa,pa

To ja troszke mlodsza stazem heheh bo ja dopiero 1.5 roku jestem :) a jesli chodzi o pogode to masz racje ostatnio jakos dopisuje dzisiaj szczegolnie bylo cieplo i pieknie.
Gratuluje!!!! a juz wiadomo czy dziewczynka czy chlopczyk? Ja niestety kolejny nieudany test za soba :( mam lekkie problemy hormonalne (mam nadzieje ze tylko lekkie) ale nie wazne. Rowniez mi sie podoba tutaj gdzie mieszkam jest to mala miescina wszyscy sie znaja i ogolnie jest sympatycznie :)
Pozdrawiam Marlenko!!

Martus glowa do gory,pracowalam w klinice i moja pani doktor miala rozne przypadki nieplodnosci czasami beznadziejne i wzystko konczylo sie w 99% bobaskiem,zbzdaj poziom progesteronu u GP badanie krwi wystarczy jak bedzie za niski oni dadza ci zastrzyki lub tabletki,ale najpierw zbzdaj poziom hormonu,moze dlatego,a pozatym o nieplodnosci mowimy wtedy gdy to trwa 2 lub 3 lata,Ja bede miala coreczke narazie potwierdzilo sie to tylko raz nastepna wizyte mam 4kwietnia a wiec zapytam jeszcze raz dla pewnosci,Martus czy pracujesz i gdzie,a moze szukasz czegos?czy masz tu rodzinke czy jestes ze swoim partnerem tylko.pozdrawiam goraco,pa,pa:laugh2:;-)

No bedziemy sie starac, robilam badania prolaktyny przed obciazeniem i po obciazeniu i po obciazeniu wciaz wynik jest za wysoki biore juz ponad rok bromergon bralam w miedzy czasie duphaston i i nie pomoglo jak narazie, najgorsze jest to ze okres mam nieregularny i nigdy nie moge trafic kiedy on przyjdzie no i oczywiscie dni plodne.... to wszytsko jest juz meczace dla mnie, moze powinnam zbadac rowniez tarczyce, zdecydowalismy sie z partnerem ze chyba jednak bede musiala znalesc tutaj jakiegos dobrego ginekologa, bo takie leczenie jak ja jestem raz na jakis czas w Polsce to nie ma sensu.
Ja pracuje na nowo od miesiaca, w pubie. Z poprzedniej pracy szef mnie zwolnil bez poowdu, mnie i mojego chlopaka. Wiec od stycznia bylismy bez pracy. Ale sprawe juz zalatwia nasz prawnik. Mieszkamy rowniez z Moim Tata dlatego bylo nam troszke latwiej przetrwac ten okres :) Pozdrawiam papa :laugh2:;-)

Martus jak juz tu jestes to pewnie,ze leczenie w polsce niema sensu,zalatw sobie jak najszybciej Medical Card,to bedziesz miala lekarza panstwowego,najpierw pojdziesz do pierwszego kontaktu (GP),a potem popros aby wyslal refer letter(skierowanie) do ginka,z ta karta masz cale leczenie za darmo i leki tez takto sie nie oplaca,jak twoje zarobki beda za wysokie popros o GP Visit Card,to masz za darmo wizyty,a za leki placisz,niewiem ile mususz zarabiac zeby to dostac,ale zanies tam najnizsze payslipy,dowiedz sie dokladnie,szkoda,ze jak byliscie zwolnieni nie zlozylas na to,a ty sie tak nie martw bo jak stracisz prace to chyba bedziesz sie kwalifikowac do zasilku socjalnego,zalatw karte i lec do lekarza oni juz sie toba zajma,pozdrawiam goraco czekam na odp,pa,pa

Marlenko ja bylam zlozyc dokumenty o zasilek ale niestety u nas w miescie jest tak ze to zalezy od Pani z socjala czy dostane pieniadze, a ze ona stwierdzila ze nie mam przepracowanych 52 tygodni wiec zasilku nie dostalam, mimo ze brakowalo mi tylko 4 czy 5 tygodni do 52... Malo tego mialam problem z odzyskaniem P45 co dodatkowo wplynelo na ta decyzje. To samo Moj Chlopak, wiec juz szybciej znalezlismy prace niz dostalismy to dofinansowanie. Teraz mam mozliwosc pracowac na Panstwowej posadzie, dzisiaj wyslalam dokumenty wiec teraz tylko czekam na odpowiedz i na reszte dokumentow w sprawie owej pracy. Wypelnialam rowniez jakas ankiete o Medical Card wiec mozliwe ze ja dostane. Wtedy juz zaczne naprawde dbac o siebie i zrobie jak mi napisalas ;-) :blink:

Pilnuj terminu kiedy zlozylas na te karte medyczna idz sie dowiedz za jakis czas,bo naprawde wazn dokument w tym kraju szczegolnie wtedy gdy sa jakies problemy zdrowotne,a posadka panstwowa to naprawde cos super,bedziesz miala prawie za wszystko platne i to ni to skromne 8.65 tylko wiecej.zeby tylko cie przyjeli to by bylo super,mam kolezanke,ktora pracuje w hotelu dla azylantow i jest bardzo zadowolona,ja jak odchowam maluszka to tez poszukam takiej pracy,moim marzeniem jest praca w schronisku lub gdziekolwiek ze zwierzetami,zobaczymy jak bedzie napewno nie wroce do tej pracy gdzie teraz pracowalam bo to nie dla mnie.a dzisiaj taka brzydka pogoda,zakupki swiateczne zrobilam tylko sernik mam do odebrania w sobote,jutro post,a w sob swiecenie,wieczorkiem przyjedzie moja kolezanka z pracy i mamy jechac polatac po sklepach,a to wszystko z nudow,jeszcze nigdy nie mialam tyle czasu wolnego,zawsze bylam pracowita no,ale coz jeszcze troszke i zacznie sie z dzidziusiem,pozdrawiam Martus,pa,pa:-);-):tak::-D

reklama
A ja nie wiem co bedzie u mnie ze swietami bo caly czas pracuje jedynie jutro mam wolne i w niedziele. Dzisiaj bylismy mna malych zakupach po pracy ale jeszcze musze kupic jakies miesko do upieczenia. Na jakies wieksze zakupy sie narazie nie wybieram brak czasu i pieniedzy :/ Wogole jakos dzisiaj jestem dobita i nie mam ochoty na nic. Pozdrawiam rowniez i zycze milego wieczorku :wink:

Do góry