reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Dublina!

reklama
Będzie dobrze! :-)
Ani się obejrzysz, a już będziesz tulić Maluszka w ramionach.:tak:
Chociaż przyznaję, że rozumiem i podzielam twój niepokój, pomimo że osobiście mam jeszcze troszkę czasu;-)

hej a skad kochana masz taki volczerek hmm?:)...ja zielonego pojecia nie mam gdzie to jest ale chcetnie sie dowiem...
mozesz mi napisac jak go dostalas?logowalas sie na stronce?

sorki tak puzno pisze dostalam go poczta, pewnie go dostalam ze wzgledu na to ze mam daleko do dublina :-D bo voucher jest na 500euro wiec tez nie wiem jakie tam sa ceny
pewnie jak w szpitalu masz jakies ankiety i jakje wypelnialam to mi go przyslali

Cześć Mamuśki:-)
Jestem tu dopiero od 2 dni i dopiero próbuję się zadomowić..Na razie trochę pogadałam na forum głównym,ale tu mi bliżej..O odległość do Dublina chodzi;-)Jestem ze Swords,mam 3-letniego potworka Radka i (pisałam już o tym dziewczynom na forum głównym)mam bzika na nowego członka rodziny..Chcę drugiego szkraba,ale nie rozmawiałam o tym jeszcze z moim mężem i trochę mam obawy jak zareaguje:confused:
Więc tak się zabieram,zabieram za tę rozmowę i zabrać się nie mogę,aż sama na siebie jestem zła,ale jakoś się nie składa.Mój pan jest teraz trochę busy w pracy i po powrocie zwyczajnie pada z nóg,więc czekam na odpowiedniejszy moment bo moja rozmowa w tej sytuacji mogłaby go powalić z nóg na dobre:tak:A mnie już głowa aż dymi od myśli,że to ten odpowiedni moment na drugie dziecko,itp...Liczą na Wasz doping;-):-) Papatki..

Agusik do dzieła!!!

Najpierw zastanow sie czy bez problemow mozecie pozwolic sobie na drugie dziecko, przedstaw mezowi argumenty i działaj!!

Trzymam kciuki i jestem jak najbardziej za!:tak::-)

Klucha dzieki wielkie!
Nadal sie kulam "nierozpakowana", juz trzeci dzien po terminie. I nie chcialabym tak jeszcze przez 2 tygodnie:no:. Jak Ty dalas rade? Mnie zaraz cos trafi z tej niecierpliwosci i czekania...:zawstydzona/y:

Hi,ja wiem jak to jest...Radka przenosiłam 11 dni:shocked2:i już miałam serdecznie dość:no:A wody nabrałam tyle,że żadne buty nie chciały na nogę wejść,nawet stare,dobre,rozklekotane klapki:sorry2:Nie zazdroszczę...Ale jak to mówił mój lekarz w Polsce:Każda ciąża kończy się porodem,więc..pozostaje tylko czekać,cierpliwie czy nie,ale czekac:happy:

te dwa tyg byly katorga ale moja cora byla uparta ze szok nawet jak juz mi wody odeszly to ona nie myslala sie rodzic, bo jak w czw odeszly mi wody jak dojechalam do szpitala to cala akcja sie zatrzymala i urodzilam dopiero w sobote rano ( bo niby mozna chodzic do 35h bez wod , po 24 daja antybiotyk aby nie doszlo do zakazenia). ale porod mialam latwy z epiduralem 3,5h bez szwow sie obeszlo bo ani naciecia ani pekniecia. tez wody strasznie nabralam i w te dwa tyg doszlo mi 3 kg. mam nadzieje ze juz zaraz urodzisz i nie bedziesz sie meczyc. a jak cos to masz juz wizyte na masaz szyjki umowiona??? ja mialam tydz po terminie. i po dwoch dniach zaczal odpadac mi czop

reklama
Oj, ja tez nabieram wody, wypijam prawie 2 litry samej wody dziennie, plus herbatki, soczki, ciagle cos pije, a prawie sie sikam i puchne jak gąbka!:-(

Natomiast nie wiem jak sie to potoczy, bo moj GP stwierdzil, ze narazie mam czekac i nie musze nawet do szpitala na kontrole jechac tylko przychodzic do niego i w ten glupi sposob jedna wizyte w szpitalu opuscilam. W sobote pojedziemy z mezusiem do szpitala i wymusze jakies badanie, macanie, cokolwiek!

Do góry