reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Doncaster

czesc dziewczyny:-)
misska komu dobrze-Hiszpania:-) fajnie Tobie, ze jesteś już w domku w Polsce:tak: Ja będę chciała zmienic mieszkanko własnie w tych okolicach tylko za dwa miesiace gdzies. A waszym domkiem zajmuję się jakaś agencja? I czy można by było ubiegać się o housing benefit, coucil tax benefit?
nefretete jak udały się zakupy??moze umówimy się na poranny spacerek wstępnie w piątek, bo niewiem kiedy odczytasz te wiadomośc no i jak będzie pogoda więc jak? może umówimy się na BB w piątęk rano np o 9 i się dogadamy ok?
pozdrawiam:-)

reklama
Tak, zajmuje sie tym agencja...domek bedzie do wynajecia od 1 kwietnia. Dżoana jak chcialabys jakies informacje bardziej szczegolowe...to daj znac;-)Co do ubiegania sie o benefity to nie mam pojecia. Coucil tax chyba nie zalezy od tego gdzie mieszkasz tylko od zarobkow, my dostalismy ale bardzo niewiele...:-(A o housing benefit nigdy sie nie staralismy wiec nie wiem:no:

czesc dziewczyny nie ma izusi czyzby pojechala rodzic????jesli tak to trzymam kciuki zeby wszystko poszlo ekspresowo pozdrawiam!!!

witam
Dżoana07 na zakupy nie poszlam... bo zle sie poczulam
juz 3 dzien umieram:wściekła/y: wczoraj D zapakował moje zwłoki do auta i pojechalismy do szpitala... jestem na penicylinie. ledwo co trzymam sia na nogach wiec moge przez chwile nie zagladac na forum. najgorsze jest to ze Alex zaczyna kasłac:wściekła/y::szok::wściekła/y: w sumie to nic dziwnego ze sia zarazil odemnie bo caly czas jestem z nim... niestety nie ma innej mozliwosci:-(

hej:-)
nefretete leż i się kuruj -zdrowie jest najważniejsze :tak:szkoda tylko małego ale napewno bedzie dobrze;-)życze dużo zdrówka:tak::-D
a izusia chyba faktycznie juz rodzi:tak:czekamy więc na wiadomości:-)
misska a na jakiej ulicy jest twój domek?
pozdrawiam:-)

izusia nie rodzi no chyba ze dzis bo wczoraj z nia pisalam na naszej klasie. ja rowniez przeziebiona jestem i moja pociecha juz ma katar mam nadzieje ze ja wylecze zanim sie chorobsko rozwinie

witam z rana
ja juz sie czuje troche lepiej:tak: ale niestety z Alexem lepiej nie jest:wściekła/y: w nocy D musial jechac do asdy po kropelki do nosa dla małego, bo mi sie biedny dusił przez te gile:wściekła/y::szok::wściekła/y: przez to w nocy spac nie moglam... co chwile sie budzilam i sprawdzalam czy jest wszystko ok:-( padam na twarz

Nefretete uwazaj z tymi kropelkami bo dzieciom nie powinno sie ich podawac, no tylko jezeli lekarz zaleci. Wkraplaj mu do nosa roztwor soli fizjologicznej, albo spray do nosa z soli morskiej...sadzaj go jak najwiecej, kladz na brzuszku...mozesz zrobic inhalacje z soli kuchennej(wlewasz wrzatek do garnka i wsypujesz 2-3 czubate lyzki soli i kladziesz gdzies niedaleko dziecka ,ale poza jego zasiegiem) albo inhalacje z olejkiem z eukaliptusa ale tylko jezeli nie jest uczulony. Poloz mu pod materac w lozeczku i pod nogi lozka ksiazki zeby jak lezy mial wyzej glowe, no i kup sobie taki aspirator do nosa -do wyciagania glutkow, nie podraznia nosa tak jak gruszka. Jak masz to smaruj tez pod noskiem mascia majerankowa- sciaga sluzowki i dziala antybakteryjnie. Mozesz tez jak maly nie jest uczulony smarowac pulmexem, ja tego nie robilam bo maly uczulony jest na wieeeele rzeczy.
Zycze duzo zdrowka....
aaaaa...no i koniecznie przy takim katarze naklepuj mu plecki kilka razy dziennie , a zwlaszcza rano i przed snem, bo u takiego malucha bardzo czesto katar konczy sie zapaleniem oskrzeli.

reklama
wszystko co misska napisala jest swieta prawda mozesz dawac malemu herbatke na suchy nosek dostepna w polskim sklepie tym kolo wisly. na moja corke dziala rewelacyjnie woda morska herbatka i masc rozgrzewajaca dzialaja niesamowicie 2 ,3 dni i po katarku wlasnie jej sie konczy dzis jest trzeci dzien. roztwor soli tez kupisz tutaj w sparyu nazywa sie sterimar koszt ok 7 funtow duzo tego jest. najwazniejsze to nawilzanie sluzowki nosa a woda morska lub roztwor soli jest najlepsze to tego. kupilam w pl kropelki do nosa otrivin dla maluszkow ze srodkiem nawilzajacym i bardzo dobre sa, ale tu chyba otrivin tez widzialam tylko nie wiem czy jest tez taki dla maluszkow

Do góry