reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Doncaster

czesc dziewczyny:-)
misska komu dobrze-Hiszpania:-) fajnie Tobie, ze jesteś już w domku w Polsce:tak: Ja będę chciała zmienic mieszkanko własnie w tych okolicach tylko za dwa miesiace gdzies. A waszym domkiem zajmuję się jakaś agencja? I czy można by było ubiegać się o housing benefit, coucil tax benefit?
nefretete jak udały się zakupy??moze umówimy się na poranny spacerek wstępnie w piątek, bo niewiem kiedy odczytasz te wiadomośc no i jak będzie pogoda więc jak? może umówimy się na BB w piątęk rano np o 9 i się dogadamy ok?
pozdrawiam:-)

reklama
Tak, zajmuje sie tym agencja...domek bedzie do wynajecia od 1 kwietnia. Dżoana jak chcialabys jakies informacje bardziej szczegolowe...to daj znac;-)Co do ubiegania sie o benefity to nie mam pojecia. Coucil tax chyba nie zalezy od tego gdzie mieszkasz tylko od zarobkow, my dostalismy ale bardzo niewiele...:-(A o housing benefit nigdy sie nie staralismy wiec nie wiem:no:

czesc dziewczyny nie ma izusi czyzby pojechala rodzic????jesli tak to trzymam kciuki zeby wszystko poszlo ekspresowo pozdrawiam!!!

witam
Dżoana07 na zakupy nie poszlam... bo zle sie poczulam
juz 3 dzien umieram:wściekła/y: wczoraj D zapakował moje zwłoki do auta i pojechalismy do szpitala... jestem na penicylinie. ledwo co trzymam sia na nogach wiec moge przez chwile nie zagladac na forum. najgorsze jest to ze Alex zaczyna kasłac:wściekła/y::szok::wściekła/y: w sumie to nic dziwnego ze sia zarazil odemnie bo caly czas jestem z nim... niestety nie ma innej mozliwosci:-(

hej:-)
nefretete leż i się kuruj -zdrowie jest najważniejsze :tak:szkoda tylko małego ale napewno bedzie dobrze;-)życze dużo zdrówka:tak::-D
a izusia chyba faktycznie juz rodzi:tak:czekamy więc na wiadomości:-)
misska a na jakiej ulicy jest twój domek?
pozdrawiam:-)

izusia nie rodzi no chyba ze dzis bo wczoraj z nia pisalam na naszej klasie. ja rowniez przeziebiona jestem i moja pociecha juz ma katar mam nadzieje ze ja wylecze zanim sie chorobsko rozwinie

witam z rana
ja juz sie czuje troche lepiej:tak: ale niestety z Alexem lepiej nie jest:wściekła/y: w nocy D musial jechac do asdy po kropelki do nosa dla małego, bo mi sie biedny dusił przez te gile:wściekła/y::szok::wściekła/y: przez to w nocy spac nie moglam... co chwile sie budzilam i sprawdzalam czy jest wszystko ok:-( padam na twarz

Nefretete uwazaj z tymi kropelkami bo dzieciom nie powinno sie ich podawac, no tylko jezeli lekarz zaleci. Wkraplaj mu do nosa roztwor soli fizjologicznej, albo spray do nosa z soli morskiej...sadzaj go jak najwiecej, kladz na brzuszku...mozesz zrobic inhalacje z soli kuchennej(wlewasz wrzatek do garnka i wsypujesz 2-3 czubate lyzki soli i kladziesz gdzies niedaleko dziecka ,ale poza jego zasiegiem) albo inhalacje z olejkiem z eukaliptusa ale tylko jezeli nie jest uczulony. Poloz mu pod materac w lozeczku i pod nogi lozka ksiazki zeby jak lezy mial wyzej glowe, no i kup sobie taki aspirator do nosa -do wyciagania glutkow, nie podraznia nosa tak jak gruszka. Jak masz to smaruj tez pod noskiem mascia majerankowa- sciaga sluzowki i dziala antybakteryjnie. Mozesz tez jak maly nie jest uczulony smarowac pulmexem, ja tego nie robilam bo maly uczulony jest na wieeeele rzeczy.
Zycze duzo zdrowka....
aaaaa...no i koniecznie przy takim katarze naklepuj mu plecki kilka razy dziennie , a zwlaszcza rano i przed snem, bo u takiego malucha bardzo czesto katar konczy sie zapaleniem oskrzeli.

reklama
wszystko co misska napisala jest swieta prawda mozesz dawac malemu herbatke na suchy nosek dostepna w polskim sklepie tym kolo wisly. na moja corke dziala rewelacyjnie woda morska herbatka i masc rozgrzewajaca dzialaja niesamowicie 2 ,3 dni i po katarku wlasnie jej sie konczy dzis jest trzeci dzien. roztwor soli tez kupisz tutaj w sparyu nazywa sie sterimar koszt ok 7 funtow duzo tego jest. najwazniejsze to nawilzanie sluzowki nosa a woda morska lub roztwor soli jest najlepsze to tego. kupilam w pl kropelki do nosa otrivin dla maluszkow ze srodkiem nawilzajacym i bardzo dobre sa, ale tu chyba otrivin tez widzialam tylko nie wiem czy jest tez taki dla maluszkow

Do góry