reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Doncaster

no prosze... gratuluje kolejnego diamencika w buźce :-)
jak sobie pomyśle że i nas to czeka to aż mnie skręca:baffled: takie maleństwa i muszą sie męczyć... no cóż lepsze to niż sztuczna szczęka dziadków:-D
misska a ty nie miałas być w szkocji?;-)

reklama
Nefretete mialam byc i jestem w Szkocji:tak: Bezprzewodowy internet dotrze w kazdy zakatek - nawet do takiej malutkiej miesciny niedaleko Girvan:-D Tutaj tez ladna pogoda wiec po sniadanku wybieramy sie na spacer:tak:wreszcie bo wczoraj nie dosc ze maly plakal caly czas to jeszcze lalo prawie caly dzien:wściekła/y: A jak Twoj maluch po szczepieniu - dobrze sie czuje?

oj Alex rozrabia tak jak i przed szczepieniem:-) ostatnio zauważyłam, że stara sie podnieść do pozycji siedzącej... śmiesznie to wygląda- jakby chciał brzuszki robić:-D

Piękna pogoda a ja spędziłam cały dzień na sprzątaniu,aż mi potem żal było że nie poszłam z moim maleństwem na spacer,może uda mi się to nadrobić jutro.
Powziełam walkę z słodyczami,w ciągu miesiąca od przyjazdu z Polski przytyłam 6kg:crazy: jak tak dalej pójdzie to do rozwiązania zamiast chodzić będę się toczyć:-D i będę wielką chodzącą kluską.
Jestem zapisana na pierwszą wizytę do lekarza,trochę się zdziwiłam bo poza wypisaniem jednego druczku nic więcej nie chcieli( tak przynajmniej powiedział mój M) a wyczytałam że trzeba mieć tyle dokumentów!! czyżby chcieli to później na wspólnej wizycie rodzinnej na którą jesteśmy zapisani wszyscy tydzień później??
Jestem trochę przerażona,nie wiem czy sobie poradzę z porozumienie to będzie test na znajomość angielskiego ,no i mam trochę problem bo nie wiem co zrobić z Kubusiem,może być i tak że będę musiała zabrać go z sobą:sorry2: jak zacznie płakać w czasie wizyty to nie wiem co zrobię,uff ale jestem spanikowana.
Późno się zrobiło,zaraz pewnie moje maleństwo się przebudzi jak tylko się zorientuje że nie ma mamusi obok.
Pozdrawiam Was Wszystkie serdecznie:-)

izusia1981 a to niby jakie dokumenty trzeba mieć ze sobą? ja miałam tylko numer ubezpieczenia i to wystarczyło;-) na pierwszym spotkaniu przeprowadzają ankiete apropo przebytych chorób i takie tam, badanie moczu. często dają na pierwsze wizyty tłumacza ale nie wiem czy trzeba o niego poprosić... ja nie potrzebowałam bo mój kochany zna perfekt angielski i przeważnie on wszystko załatwia bo mi sie dukać nie chce:-D choć ostatnio byłam z małym u lekarza i na szczepieniu i sobie poradziłam. nie ma sie czego bać zawsze jak czegoś nie zrozumiesz możesz poprosić aby powtórzyli. znajoma opowiadała mi, że czegoś lekarz nie potrafił jej wytłumaczyć, więc zaczą jej rysować hehehe są bardzo wyrozumiali :-)
jeśli chodzi o dzisiejszą pogode to była naprawde super. poszliśmy na spacerek do miasta troszke sie przewietrzyć po tych paru zimnych dzionkach, aż sie chciało:-) byle takich dni było więcej

Izusia a gdzie sie zapisywałaś do poradni? ja na Princess Street i też wypisywałam

tylko jedną karteczkę. ja jeszcze badania moczu nie miałam tylko badanie krwi i

mam za niski poziom żelaza więc już dostałam żelazo w tabletkach 2 razy dziennie

po jednej tabletce :-) pogoda cudowna ale ja niestety jeszcze pracuję i do końca

tygodnia mam na popołudnie a że lubię się wyspać to na spacerek czasu brak hehe

Pozdrawiam :-):-):-)

No właśnie ja nie mam numeru ubezpieczenia,nie pracowałam w Anglii:-(a z moim kochanym nie jesteśmy jeszcze małżeństwem,więc nie wiem czy będę mogła należeć pod jego ubezpieczenie.
Nefretete dziękuje Ci :-) bardzo za cenne wskazówki.

reklama
Mam jeszcze jedno pytanie.
Czy na tym pierwszym spotkaniu ktoś będzie mnie badał ginekologicznie????
Zanim wyjeżdzałam z Polski miałam robione tylko Usg,i martwie się czy wszystko jest w porządku.

Do góry