reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z Częstochowy JEDNOCZMY SIĘ :)

reklama
kaczucha, jaki wyrzutek? ;) Ja w ogóle nie mam konta na fb ani na nk, jakoś nie jestem fanką portali społecznościowych.

Nulini, to super że z pracą zaczęło się coś dziać :) Na pewno dostaniesz tą pracę, do sprzedaży gdzie trzeba zrobić odpowiedni "obrót" często przyjmują.

Z czego piją Wasze dzieci mleczko? a z czego inne napoje? Kupiłam dzisiaj Kubusiowi bidon ze słomką,od razu "zajarzył" jak z tego pić :) Podobno picie z kubeczków ze słomką jest bardzo zdrowe, mięśnie ust pracują co przyda się przy nauce mówienia... i chyba są zdrowsze na zęby w porównaniu z niekapkami.

Aleksandra, z Agatą Tomczyk 5 lat studiowałam w jednej grupie, a z Agatą Kasperską 3 lata w klasie w liceum spędziłam :D

kaczucha,
jaki wyrzutek! Monikę Małek też znam, chociaż nie mam jej w znajomych :D Fokus Margas chodził z moim Robertem do klasy w technikum, parę razy się z nim widziałam :D Z Borysem Albrychtem chodziłam do liceum :D A z Agatą Szczesiak do klasy przez rok (albo dwa lata? Nie pamiętam...) :D

asia
, Tośka mleko na śniadanie i kolację pije ze zwykłej butli LOVI, a herbatkę - jak jej się zachce - albo z kubka LOVI 360, albo ze zwykłej butli. Niekapka nie ma siły trzymać w łapkach :D Ja z kolei uwielbiam portale społecznościowe :D

Ostatnia edycja:
witam się po powrocie:)
wprawdzie wróciliśmy w niedzielę w nocy ale w poniedziałek byłam u lekarzy z Karolką ponieważ dostała jakieś dziwnej wysypki na samych stopach-podeszwach więc najpierw pediatra potem dermatolog - diagnoza że to uczulenie na buty - przepisane 2 maści które muszę mieszać i 2 razy dziennie smarować... we wtorek w pracy urwanie głowy a w domciu czekała sterta prasowania i tak zleciał dzień nawet się nie obejrzałam...a dziś gotowanie, renament i uprzątanie zabawek bo kolejne w drodze do domciu więc rotację trzeba zrobić i walka o zabawki bo powyjmowałam te które były pochowane i mi Karolka oddać ich nie chciała więc chwila spokoju bo się właśnie nimi bawi:)
u nas kalendarz ze zdjęciami pod choinkę był - dostali i moich rodzice i teście, nad dniem dziadka i babci też się zastanawiam nad koszulkami ale chyba nie do końca się sprawdzą więc szukam inspiracji a tu czasu coraz mniej...
co do kubków to ja nakupowała chyba z 6 różnych jak chciałam z butelki zrezygnować to przyjął się tylko ten mały zielony z lovi z takim grubym płaskawym ustnikiem ale on był krótko bo żeby się dziecko napiło musiało głowę do tyłu przechylać lub pić w pozycji prawie leżącej więc szybko dokupiłam ze słomką z babyono bo 200 ml pojemności i z wyjmowanymi uchwytami i sprawdził się w 100 % a teraz to niekiedy nawet to przez zwykłą słomkę do drinków mi pije jak jej chcę coś przemycić chociaż jak ugotuję kisiel to pije bezpośrednio z otwartego kubka tylko trzeba jej trzymać bo wylewa z premedytacją...
na razie zmykam bo już nudy na "niższym poziomie" ...

No własnie to przechylanie głowy bardzo do tyłu przy niekapkach jest denerwujące :crazy: Ogólnie niekapki trudno utrzymać w czystości, te uszczelki trzeba zdejmować by dokładnie umyć, a w środku "dziubka" nie można niczym wymyć bo jak dotrzeć w te zakamarki?
Mój znów dostał jakiegoś uczulenia na rękach :confused:

reklama
ale czytania :)
Kaczucha jaki wyżutek czasem wystarczy mieszkać na 2koncu miasta i już bez znajomych wspolnych . :)
asia moj mleko z butelki a picie czasem z butelki czasem kubka ale lipa te kubki takie dziury że szok
nulini to fajnie ja Agate Kasperska znam z osiedla blisko mieszkamy a ta2 przez przyjaciołke sie zapoznalam na jej weselu :)Z Markiem chodzilam do szkoły :-D

Do góry