reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

Wisienka tak też pomyślałam że razem pisałyśmy bo prawie to samo:-D
Z egzemą mam pewne doświadczenia po Marcelu więc narazie nie panikuję, Olivka ma tylko 3 plamki póki co.
Jak byłam kiedyś u polskiego dermatologa z Marcelem to określiła to azs i kazała przejść na drastyczną dietę jak u niemowlaczka żeby znaleźć produkty na które jest uczulony a on miał wtedy dobrze ponad rok, i weź takiemu maluchowi dawaj znów papkę z marchewki na obiad;/ Nie posłuchałam się jej tylko ang lekarzy którzy powiedzieli że samo przejdzie...no i przeszło:rofl2: Z tym, że od razu mówię że u niego miało to łagodny przebieg więc nie musialam stosować tak drastycznych środków. Mam nadzieję że z Olivią będzie tak samo. Chcę się tylko wybrać do lekarza po maści bo pomyślałam że może przez to ona się budzi w nocy bo ją swędzi:baffled:
Tak wogóle ona jak do tej pory nie miała tego ale zmieniłam jej mydło i może dlatego;/ Wcześniej używałam infacare i skórke miała ładną.

reklama
sylwia to moze ty mi polecisz jakies masci jakie dostawalas od lekarza??? moja emilka ma azs pomylilo mi sie..tak czy siak strasznie sie drapie..mi tez lekarze powiedzieli zarowno w Pl jak i tutaj ze sie z tego wyrasta..jak na razie jest lepiej,iby tak dalej:tak:Infacare jeszcze nie probowalam wiec kupie..i tak ja musze czyms smarowac po kapieli,wiec dzieki za info:tak:ale ona ma juz od urodzenia problemy ze skora..pamietam jak sie urodzila byla cala w czerwone kropeczki..David nie ma takich problemow..moze dlatego ze tutaj tak we mnie nie pchali tak jak w PL przy Emilce zelaza i innych lekarstw:tak:ja tam tez czasmi slucham angielskich lekarzy:tak:

czesc
Syliwa to ja juz nie wiem jak to w koncu jest bo znajoma ma dom z accentu i nie moze go wykupic:no::no:nawet ma to na umowie napisane :-:)-:)-(
Sylwia i wisienka oby wasze maluchy wyrosly z tej choroby :-):tak::tak:
Michalina ja rowniez nie mam problemu z przyjeciem dziecka do przychodni i jak narazie na nia nie narzekam nie jest zle :-)
dzis mnie Wiki tak wkurzyla ze myslam z ejej przxyleje ale sie opanowalm ale kotregos dnia chyba wybuchne mowila mi ze glodna wiec ja szybko ziemniaki nastaiwam i gotuje poddaje jej pod sam nos a ona zamiast tego oglada bajke wiec wylaczylam telewizor to sie obrazila i powedizla ze nie bedezie jadla to ja mowie ze zadzwonie do tsaty to sie tylko popatrzyla :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:ja poszlam na gore zobaczyc czy Natalka zasnela to przyszla za mna i siedzi teraz u siebie i bedzie siedzial tak do kolacjii bo jesli nie zje obiadu to nic nie dostanie ja nie bede kolo niej biegala jak kolo niemowlaka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Natalka tez zakatarzona strasnzie wiec bede musial sie udac do polskiego sklepu i zakupic jaksi syrop i witaminki
widze ze wyprawa na carboot sie wam udala ja mam nadziej ze kiedys skorzystam bo mozna sie naprawde okupic za grosze:-):-):-)
piszecie rowniez o nieprzespanych nockch moja wiki do tej pory wtstaje na picie albo toalete ale picie tobie jej w kubeczek i ma u sibie w pokoju a do rtoalety pojdzie sama :rofl2::laugh2::laugh2:takze ja narazie nie narzekam choc wiem ze jeszcze bardzo dlugo bede wstawala w nocy jeszcze z jakies 10 latek hihihihhiih:laugh2::laugh2::-p:-p:-p
oki trzeba sie zrelaksowac w wannie poki laski daja mi odpoczac chwile wiec zmykam i zycze milej nocki

Tynia bo nie wszystkie domy z accentu możan wykupić. Moja mam też nie może z tego względu że są to mieszkania dla 50+. No i druga sprawa że ja nie jestem na 100% pewna czy to akurat accent ma takie zasady. napisałam że to chyba oni, moja mama kiedyś takie info znalazła w necie ale to było dawno i moglam pokićkać housingi:D

Wisienka Marcel dostawał hydrocortyzon. Zawsze pomagał:) plamki szybko znikały i wtedy przestawałam smarować:) Infacare to jest mydło w płynie, skóra po nim jest naprawdę mięciutka i do tego jeszcze super pachnie:tak:
Ja na początku jak przyjechałam i potem jak urodziłam Marcela to byłam bardzo negatywnie nastawiona na lekarzy angielskich ale z czasem zmieniam zdanie. Nie wiem, może miałam szczęście ale jak do tej pory zawsze mi pomagali. Jak byłam w ciąży z Olivią w Pl ginekolog tak mnie nastraszyła że wyszłam z gabinetu z płaczem, bo że jest za mała, że szyjka rozmiękczona i grozi mi przedwczesny poród, że mam się na maxa oszczędzać a ja przecież już miałam małego Marcela to jak miałam się oszczędzać. Dała mi też jakieś leki. Tutaj w UK położna jak jej o tym powiedziałam to bardzo się zbulwersowała i od razu miałam konsultację z lekarzem w szpitalu. tam zabrali mi te leki, powiedzieli że szyjka ma prawo być rozmiękczona bo to drugie dziecko, najważniejsze że zamknięta itd. Urodziłam po czasie, poród wywoływany:-D

Witam.

U nas bez zmian. Więc nie za bardzo mam o czym pisać.

Lumen - my zarejestrowaliśmy się w councilu. Odpowiedź dostaliśmy po 2 tygodniach. Ogólnie przysługuje nam 2 - pokojowy dom. Nie chcę Cię martwić, ale powiedzieli nam, że jest 50 tys, osób czekających na taki dom i kolejka jest od 2 do 5 lat.
A co do rachunków za wodę, my płacimy 37 funtów, a na Bd4 płaciliśmy 30f.

Wisienka - współczuję alergii, sama jestem alergiczką, więc wiem jak się mała musi męczyć.

Michalina - ja syrop na kaszel kupiłam w asdzie, dla nas i dla małej. Co prawda mała (odpukać) go jeszcze nie brała, ale nam pomaga.

Tynia - na homehunter są domy ze wszystkich agencji.

Ok teraz zmykam się kąpać papa.

hej hej

nas coś złapało,mnie gardło boli od kilku dni,i Natuś też coś zaczyna charczeć.
Zęby chyba mu idą do marudny strasznie,budzi się często w nocy,a ostatnio miał wieczorem gorączke.

sylwia.m z tym dofinansowaniem z revenue to nie jest tak kolorowo.od kwietnia tego roku zwracają do 70% i dostają to kombinatorzy.koleżanka dostawała tylko 10f tyg,więc mnie to nie ratuje.a nie zarabiała wcale dużo,bo ile można zarobić w fabryce.ehh coś będzie trzeba kombinować.

mieliśmy iść na playgrupy ale nie idziemy,żeby mały sie bardziej nie załatwił,jutro mamy ćwiczenia,więc jak będzie ok to pójdziemy.

ide do tego mojego buczka

Witam...no i się zaczęło :( ja chora i chyba Zuza podłapała ode mnie, po też kicha i prycha...Dziewczyny, czym Wy leczycie przeziębienie u takich małych dzieci??? Bo ja nie mam pojęcia, bo to Zuzi pierwsze przeziębienie. A do lekarza nie mam po co iść, bo ona nie ma gorączki, więc i tak odeślą mnie z kwitkiem...potrzebuję coś na katar i kaszelek??????

Czesc:-)

Ja dzieci odprowadzilam do szkoly ,mam chwilke spokoju:tak:Ciekawe jak tam David:baffled:bo dzisiaj sam jest w przedszkolu,jego najlepszy przyjaciel chory jest:-(nie chcial wogole wejsc do srodka ,bo On zawsze czeka na zewnatrz na Marcela:tak:
Zdrowka dzl chorowitkow:tak:
U nas tez troche chorobowo,przedewszystkim kaszlaco:-DKubie to juz zaczelam robic inhalacje,bo tez sie meczy:-(

WISENKA-ale gdzie pracujesz ?jesli mozna spytac:-)bez problemu udaje Ci sie z mezem pogodzic jego i twoja prace i opieke nad dziecmi?czy korzystacie z czyjejs pomocy?

EMILKA-widze twj H jest taki sam jak moj J w kwestii samochodowej:-Dmoglby zmieniac samochody co miesiac,ale ja go troche sprowadzam na ziemie,na poczatku sie godzilam ,ale skonczyly juz sie te czasy:-DA wy juz macie cos na oku?

MICHALINA 7-wspolczuje przejsc w przychodni.jA naleze do tej przychodni co SYLWIA M i tez zlego slowa nie moge powiedziec,zawsze jak sie zadzwoni o 8 rano to sa miejsca i tego samego dnia przyjma,pytaj sie czy chce porozmawiac z lekarzem czy wizyta i nie ma problemu,bo ja tez zawsze wizyte biore.
Mi nigdy syropu na kaszel lekarz nie przepisal:no:
A nie masz w poblizu innej przychodni?moze warto sie przepisac:rofl2:

HAGIE-jak masz jakies obok siebie dobre przedszkole i szkole, to warto juz teraz zapisac ,bo lepsze szkoly sa bardzo oblegane.
Mi kiedys HV powiedziala ze niektore mamy zaraz po urodzeniu juz zapisuja do szkoly:baffled:

Ktoras sie pytala o domy z coucilu,nie moge znalesc:dry:sorki ,ale tutaj jest strona na ktorej mozna sie zarejestrowac

open moves :: helping you make the next move

HAGIE-zdrowka dla malej:-)Twoja jeszcze jest mala,wiec nie wiem czy jest jakis syrop na kaszel,ale mozesz jej dac wapno,vit c,mozesz tez jej posmarowac klatke piersiowa i plecki taka mascia rozgrzewajaca dla dzieci.No i jak ma zapchany nosek to mozesz kupic sol fizjologiczna i psikac jej do noska.Te wszystkie lekarstwa kupisz w polskich sklepach

reklama
Hej:)

U nas też chorobowo się zrobiło. Marcel już od tygodnia miał kaszel ale dawałam mu syrop prawoślazowy. Od wczoraj mu się jednak pogorszyło, kaszel go męczy tak bardzo że aż zwymiotował, do tego gorączka. Już jesteśmy umówieni do lekarza.

Izunia
no ja o tym dofinansowaniu wiem tylko z teorii. Mam jedną znajomą która to pobiera ale nigdy nie rozmawiałyśmy o kwotach, wiem tylko że jest zadowolona:)

Hagie na katar masz taki psikacz Saline albo jakoś tak. W aptece też są jakieś syropy na kaszel w zależności jaki kaszel. Tylko ja to nie wierzę w takie cuda;)

Monia wcale niekoniecznie musicie aż tyle czekać na dom z councilu. Znamy tu wiele przypadków że dostali coś nawet po 2 miesiącach;/

Do góry