reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

:-DWitam kobietki:-):-):-):-)
Pogoda ostatnie dni nas rozpieszcza oby tak dalej:cool2::cool2::cool2::cool2::cool2:
Wczoraj odenralam juz siostre wiec juz mam wesolo w domciu ,dla mojej Agi to byla niespodzianka wiec na lotnisku zdebiala jak ja zobaczyla a juz tak ciezko bylo utrzymac to w tajemnicy ale sie udalo:tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D
Dzieki dziewczyny z Aga juz lepiej antybityk szybko zadzialal wiec juz jest oki:-):-):-):-)
sylwia i doris-super ze wycieczka sie udala:tak::tak::tak::tak:Ja przez 3 lata Bradford nie opuszczam:-:)-:)-:)-:)-(

Nic uciekam dzis na ravenscliffe mamy festyn od 6 pm i idziemy zobaczyc co bedzie napewno Aga skorzysta z karuzeli:laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2:

reklama
emilka13- a gdzie jest ta farma i jak na niz dojechać?
kasia8118- udanej podrózy i pobytu-oby pogoda Wam dopisala
sylwai.m -i jak tam w edynburgu(ile jechałaś i czym i co ciekawego jest do zwiedzenia)

u mnie poza pobytem na placach zabaw i korzystania z pogody nic ciekawego:)
Wiecie dziewczyny tak się zastanawiam nad tymi co prasują hm-sorki nie z lenistwa, ale ja nie widzę sensu prasowanie wielkie robić zaraz po praniu, bo jak kiedys wszystko poprasowałam i ulozylam to i tak jak sie zakładalo i trzeba prasować , więc prasuję tylko wtedy jak mam coś zalożyć i zaoszczędzam sobie mnóstwo, mnóstwo czasu na coś innego- ale każda robi jak uważa:))))))pozdrowionka kochane:)mykam z córcią na dwór

acha zapomnialam mam do sprzedania grającą matę z grzechotkami dla niemowlaka oraz dużo fajnych i ladnych ubranek w różnym wieku od niemowlaka do 6-12m., 12-18m Ostatnio robilam MEGA zakupy dla mojej dwulatki (ciekawe im większe dziecko ubranka te same droższe niż wiek niżej wrrr) i pakując kolejną partyjkę do pudel zamalych na nią ubranek pomyślałam, że może którejś z mam bardziej niż mi by się przydały ,a u mnie tak leżą. zrobilam gruntowny kipisz i chętnie pozbędę ich się (tylko dobre i ladne rzeczy przeznaczam dla innej mamy) sukieneczki,plaszczyki, dresiki, kurteczki, ubranka dżinsowe, cieple sweterki za naprawdę symboliczne kwoty od 0,50p do max. 5f .Zebrane razem przeznaczam na kupno czegoś do ubrania dla mojej dwulatki.( rajtuzki, czapeczki, body oddam)- może któraś z mam chcialaby po domu dla dziecka.

hej wam
ja wpadlam tylko na chwile,bo czekam juz na mame,pochwale sie ze wypisalam juz wniosek o provisional driving licence teraz tylko musze zrobic zdjecie i mam zamiar w koncu nauczyc sie jezdzic:tak:a przynajmniej beda mi lata leciec w ubezpieczalni nawet jesli nie bede caly czas prowadzic:tak:
nika ja tez niczego nie prasuje,bo koszulka jak sie doda plynu do plukania to nie wymaga prasowania spodnie tez,a posciel kupuje satynowa:-)czasem tylko jakas wyjsciowa kiecke albo koszule ale ogolnie to tez nie widze sensu w staniu przy zelazku,a co do ubranek to ja jakis miesiac temu pytalam dziewczyny ale jakos nie bylo chetnych ale jak cos to polecam ci ebaya ja tam sprzedalam troche ciuszkow po mojej Nelce i od razu kupilam nowe.np.w zeszlym tygodniu za 3 pary spodni i 2 spodniczki z nexta zaplacilam 1 funciaka.:-)

Hej laski

Sorki, ze nie pisze, ale naprawde nie mam czasu jakos. Tu to tu tamto i tak dzien za dniem mi leci nawet nie wiem kiedy i gdzie. Wczoraj mialam jakos luzniej, to wzielam sie za pierogi bo juz chyba z pol roku nie robilam, a tak mi sie marzyly ruskie i z jagodami. Dzisiaj przynjamniej mam spokoj z obiadem. Akurat tutaj temat o prasowaniu, a ja dopiero skonczylam sterte ciuchow prasowac. Ja jakos tak z domu wynioslam, ze zawsze wyszysko prasuje po zdjeciu z suszarki, wkladam do szaf, na wieszaki itp i mam spokoj. Nie lubie jak mi sie walaja nie poprasowane ciuchy po domu, a nie wyobrazam sobie chodzic w nieprasowanych, dziecka tez zawsze wysztko prasuje, i do tego jeszcze K przynosi co piatek torbe firmowych ciuchow do prania i prasowania. Masakra. ale ja sobie jeszcze sama dodaje roboty i prasuje posciel, reczniki, scierki. Wszystko po prostu.:szok::-D ekhhh....

Kurcze nie odpisze Wam wszystkim bo mala wlasnie mi sie obudzila. Narka. :-)

ragazaa- moje ciuszki sie nie walaja tylko wkladam ja ty swoje poprasowane do szafek - każda robi jak uważa , ale dla mnie ma sens prasowanie czegoś jak gdzieś ide i oczywiście moja rodzinka jak i ja nie chodzi w niewyprasowanych ciuchach - poprostu mam czas na coś przyjemniejszego - usprawniam wiele prac domowych -ostatnio zainwestowalam w zmywarkę i teraz wiem jaka to wygoda -oszczędność czasu i mogę więcej czasu poświęcić malej .napewno znajdą sie przeciwnicy zmywarek, ale dla mnie byla potrzebna , kuchni jest mala , zawsze czysto, koniec klótni z mężem kto zmywa, albo komentarzy znowu pełno garów -a tak i ja mam czas dla malej więcej zwlaszcza, ze teraz ciągle chce do dzieci a jest sama w domciu więc co się dziwić dziecku -jak chce do rówieśników , a i mąż zadowolony bo i zdążę z obiadkiem i czysta kuchnia -poprostu dla mnie to był strzal w dziesiątkę

m0205- no no gratuluję prawko to dobra rzecz ja zaczęłam w pl, ale nieukończyłam i niewiem czy bym sie teraz wzięła na nowo - fajna rzecz mieć brykę -trzymam kciuki za zdanie (podobno w angli latwiej tak słyszalam) --z tym plynem masz rację , ale moio są uczuleni zawsze jak go dodawalam , więc zaprzestalam - piorę tylko w koncentracie ewentualnie do pościeli, ręczników dodaję plynu do plukania heheheh

reklama
nika1979- ja tez staram sie prasowac na biezáco ale mi to nie wychodzi :( rzeczywiscie rzeczy ktore prasuje i wkaldam do szaf pozniej sa pogniecione ale nie ma reguly. Np rzeczy malej typu body czy spiochy nie wyobrazam sobie prasowac na biezaco bo bym co 2 godziny zelazko musiala uruchamiac :( co do zmywarki to tez marze zeby w koncu ja kupic.. rzeczywiscie to jest mega oszczednosc czasu a i naczynia sa super czyste bo sa myte w bardzo wysokiej temperaturze czego nie sposob zrobic zmywac recznie:)

Ostatnia edycja:
Do góry