reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z Bradford

sylwia.m "Jeśli żaden z rodziców nie posiada obywatelstwa brytyjskiego, ale przynajmniej jednen z rodziców posiada status osiedlonego (tzw. settled - Nota 5) przed urodzeniem dziecka, to dziecko otrzyma obywatelstwo brytyjskie." z tego co dobrze rozumie to status osiedlonego ma moj Dominik czyli rezydenta, a jesli zle rozumie to najwyzej odesla papiery i tyle... sprobowac mozna:-)

reklama
czesc
Ja sie nie ozdywam , bo nie mam czasu, wczoraj Szymek spadl mi ze schodow, ja gula weszlam z nim na gore zostawilam go w pokoiku jego i bramki nie zamknelam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. Nie wiem jak moglam do tego dopuscic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no::no::no::no:. Na szczescie nic mu nie jest , Boze jaby mu cos sie stalo to chyba bym umarla z zalu. Plakal troszkie , ale wszystko dobrze. Obserwowalismy go i nic nie mial zadnych skutowo ubocznych.
Wieczorkiem bylismy na urodzinkach Fabianka.

Cfcgirl- gratulacje pierwszego zabka:-)

NIUNKA-no to najadlas sie stracha:szok:a mi wozek z Dawidem se wlasnie przed chwila wywrocil:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y:on spal akurat i tak sie przestraszyl i tak bardzo plakal:-:)-(na szczescie z tyly byla torba i amortyzowala glowe:-(A co do bramek Dawid ostatnio opieral sie o bramke i tak nia trzasal ze sie otworzyla :szok::szok:i on z nia polecial:szok::szok:a ja tez glupia go tak zostawilam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie sadzilam ze sie sama otworzy:wściekła/y::wściekła/y:Tagze Niunka nie jestes sama w tej glupocie:-p:-p
Spadam na spacerek:-)
NEFRETETE-FAjnie jak wpadniesz za tydzien,zobaczymy Waszego ksiecia Alexa:-D:-D

Nefretete według mnie to nie jest to:no: Odkąd jesteśmy w Unii to każdy jest rezydentem. Z tego co ja słyszałam to ten status rezydenta przydaje się właśnie jak starasz się o obywatelstwo po 5 latach pobytu, ale zeby tak od razu??? Nie wiem, może się mylę:confused::-)

Niuńka rany aż mi się gorąco zrobiło:szok::szok: Tak z samej góry zleciał??? Jeny dobrze, że nic mu się nie stało, ufff:-)

Czesc dziewczyny.Ja dzisiaj wcześnie wstałam bo jechaliśmy na ten rynek do Leeds.Straszna lipa w sumie mało co kupiliśmy:no:.Same drobiazgi:-(.W nocy nie mogłam s0pac także lipnie się czuje:-(.Jasmina ja uczę się angielskiego metodą callana raz w tygodniu w sobotę 2 godziny.Na każdej lekcji czytamy,piszemy dyktando i mówimy po angielsku.Gdybyś chciała się zapisac to nie ma problemu są różne grupy o różnym zawansowaniu.Jak cos to dam Ci numer do tej babki co prowadzi lekcje.4muchy tak te spodnie to były chyba ulubione mojego męża i w sumie najnowsze.

reklama
hej
Ja tez bylam na gieldzie tej przy lotnisku ale bylo kiepsko- malo samochodow i nic nie kupilam. Dobrze ze sie nie zerwalam na 8 tylko o 10 pojechalam:-)
Niunka- straszne to co piszesz:szok: Tego sie wlasnie najbardziej balam w domku
kasia8118- pociesz sie: ja tez zle spalam, na gieldzie nie kupilam nic i jeszcze podle sie dzis czuje:wściekła/y:
Sylwia.m- wypij ze dwa drinki za nas:-p
Nefretete- fajnie ze byc moze cie poznam

Po gieldzie pojechalismy do ilkley nad rzeke i plac zabaw ale maly tez jakis nijaki:no::-(

Do góry